5 étel, amit a turmixgép csinál meg helyetted

A jobb fajta turmixgépek nem olcsók, érdemes tehát teljesen kihasználni őket – ne csak smoothie-kat gyárts bennük, próbáld ki ezeket is!

Ha nincs kedved főzni, vagy éppenséggel nincs sok időd az ebédre, akkor érdemes lehet elővenned a turmixgépedet, ami hatalmas segítséget nyújthat ezekben a helyzetekben. Van pár étel ugyanis, amit szinte a turmixgép készít el helyetted, neked csak a gombot kell megnyomnod rajtra.

Levesek

Nemcsak botmixerrel lehet jóféle krémlevest csinálni, a turmixban is tökéletesen meg lehet oldani a dolgot. A pengék segítségével a gép igazán krémes állagot tud adni a levesnek, de ha a darabosat jobban kedveled, egész egyszerűen előbb kell leállítanod a munkát. Nyáron kellemes hideg gyümölcslevest, télen laktató, forró zöldséges krémlevest is tudsz csinálni vele.

Saját készítésű szószok

Nem kell a boltban megvenni a drága humuszt, a ki-tudja-mit-tettek-bele padlizsánkrémet, és a salátáidra sem kell porból összekutyulnod a szószt. Sós krémeket is nagyon könnyen összedobhatsz a turmixban, ráadásul nagyobb mennyiségben is, így előre dobozoláshoz is nagyon hasznos tud lenni. Nagy előnye ennek a módszernek az, hogy pontosan tudod, mi kerül az ételbe, és nem viszel be vele feleslegesen plusz cukrot és más egészségtelen adalékanyagokat.

Darált hús

Talán furcsán hangzik, de ha jó minőségű turmixgéped van, sima ügy: kockázd fel a húst, aztán dobd bele a gépbe fokhagymával, szójaszósszal vagy bármilyen fűszerrel, és turmixold össze. Mindegy, hogy fasírtot készítenél vagy tatárbifszteket, mindenre tökéletes a módszer.

Csokis mousse

Kézzel kikeverni egy habos mousse-t nagy meló, egy turmixgéppel könnyen megspórolhatod a munka oroszlánrészét. Ráadásul valószínűleg jobb is lesz az édesség állaga, hiszen elég levegő kerül bele a habosodáshoz anélkül, hogy leszakadna közben a kezed.

Mogyoróvaj, nutella

Valójában bármilyen magvakból készült, édes vagy sós krém készíthető turmixgépben: csak szórd bele a hozzávalókat, és máris kész egy olyan étel, amiben pontosan tudod, hogy milyen alapanyagok vannak. Így az egyébként egészséges mogyoróvajból sem lesz telecukrozott, hizlaló változat, és nem kerül például pálmaolaj sem a mogyorókrémbe.


Még több tipp, hogy még jobb legyél a konyhában:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!