Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tatár beefsteak timu konyhájából

Tatár beefsteak timu konyhájából
Tatár beefsteak timu konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán megosztó étel, még a húsevők körében is, de ha valaki egyszer megkóstolja, jó eséllyel rajongó lesz. A jó tatár olyan, mint a töltött káposzta! Szerintem. Hogy miért? Mert ahány ház, annyi szokás. Sokan nem mernek hozzáfogni, pedig ha sikerül jó minőségű húshoz jutni, akkor pikkpakk megvan ez a mennyei előétel. És mivel előételről beszélünk 4 főre számolva is kihozható 1500-2000 ft-ból. Ez az én verzióm.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Örök kérdés, hogy a húst daráljuk vagy vágjuk. Sokak szerint mindegy, mert az íz ugyanaz. Pedig nem így van. A töltött káposztát se daráljuk le, hiába ugyanolyan az íze.:) Inkább vágjuk, de egy késes aprító segítségével is elérhetjük a tökéletes állagot. Ha mégis daráljuk, akkor csak egyszer, mert nem húspépet készítünk.
  2. Ha ezzel megvagyunk, nincs más hátra, mint kedvünkre ízesíteni a fenti hozzávalókkal. Pár csepp limelével és friss korianderrel pikánsabbá varázsolhatjuk. Én a megadott mennyiségekkel dolgoztam. Ha beízesítettük a húst, mindenképp tegyük hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Vajjal, pirítóssal, friss zöldségekkel tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 303
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tatárbifsztek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
marhabélszín 40 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes db
tojássárgája 1 db
kapribogyó 4 teáskanál
dijoni mustár 3 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
vaj 5 tk
worcestershire-szósz 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
limelé 0.5 lime-ból nyert