Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi nutella Gréti konyhájából

Házi nutella Gréti konyhájából
Házi nutella Gréti konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti nutella nem olcsó mulatság. Amikor megláttam ezt a házi nutella receptet, rögtön eldöntöttem, hogy kipróbálom. Háromnegyed óra alatt elkészíthető a finomság. Családom nagyra értékelte fáradozásomat, úgyhogy legközelebb is meglepem őket vele.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet, hogy kicsit macerásnak látszik első olvasatra a dolog, de tényleg nem nagy tűz elkészíteni a házi nutellát. Ugyanazokat az edényeket használhatjuk a mogyoró héjának eltávolításánál és a csoki olvasztásánál, úgyhogy mosogatni sem kell olyan sokat. Két csészényi adag készül ebből a mennyiségből, ami hat főnek két-három reggelihez elegendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szórjuk a mogyorót egy tepsibe, és süssük 15 percig, közben forgassuk, rázogassuk a szemeket 5 percenként.
  2. Közben két csésze vizet forraljunk fel. Használjunk egy nagyobb lábast, mivel ha hozzáadjuk a szódabikarbónát, fel fog habosodni a víz.
  3. Egy nagy tálban készítsünk elő hideg vizet is, és tegyük félre.
  4. Amikor a főzőlapon lévő víz már forr, akkor adjunk hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát, majd a mogyorót. Forraljuk további 3 percig, majd öntsük le a főzővizet, és szórjuk bele a mogyorószemeket a hideg vízbe. Hámozzuk meg a mogyorót (adagonként két tenyerünk között dörzsöljük össze őket), a héja már nem fog kelleni.
  5. Öntsük a mogyorót egy mixerbe, és készítsünk belőle puha krémet, ez kb. 5 percet vesz igénybe.
  6. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a kakaóport, az aromákat és sózzuk meg. Folytassuk a mixelést további 2 percig.
  7. Forrásban lévő víz felett egy fémtálkában olvasszuk össze a csokidarabkákat, és keverjük hozzá a sűrű, zsíros tejszínt. A platniról levéve hagyjuk hűlni úgy 5 percig.
  8. Ha már kissé kihűlt a csokis keverékünk, öntsük a mixerbe a mogyorókrémhez, és dolgozzuk össze az egészet egy fél perc alatt.
  9. Adagoljuk két kisebb üvegbe a nutellát, és tegyük hűtőbe. Tálalás előtt fél órával vegyük ki, ekkor puha és kenhető állagot kap. Egy-két hétig eláll. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 49 740
elküldve: 9
receptkönyvben: 871
elkészítve: 33/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi mogyorókrém, csokis mogyorókrém, nutella házilag

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jada32
Jada32 Tue, 2017-02-21 11:37

Szia, szóval ha tisztított mogyit használok, akkor csak az 5. ponttól kezdődik a történet? Tehát pirítani sem kell, csak rögtön mehet a mixerbe? köszi a választ előre is + már várom az eredményt.. :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2017-02-21 12:04

Szia, szerintem ízben azért dob rajta, ha megpirítod a mogyorót, de meglátjuk, hogy milyen lesz így. Majd írd meg légy oly kedves! Köszi, Gréti

cydor
cydor Sat, 2016-09-10 15:49

hm, szuper recept de én leegyszerűsítettem: lehet már kapni natúr ízesítetlen mogyorókrémet (enyhén sózott) tettem hozzá ír vajat, mert az jó lágy habos, és cukrozozz kakaóval összekevertem. én megturbóztam még egy vanilliás cukorral és kókuszreszelékkel (mert én így jobban szeretem) szobahőmérsékleten megpuhult annyira, hogy melegítés nélkül össze lehetett keverni. egy árnyalattal krémesebb kenhetőbb lett mint a nutella, de ha kevesebb vajat használtam volna ugyanaz. 6perc alatt kész az egész, ha nem volt hűtőben a mogyoróvaj és az ír vaj) készatettem sima teavajjal is, de azzal túl rideg lett, akkor tettem hozzá kevés szűz olajat, és vissza lágyult de az nagyon hőmérséklet érzéken az ír vajjal krémesebb)

sarai eva
sarai eva Thu, 2015-02-19 17:16

Szia Gréti!

A szódabikarbónás fürdetést kihagyva úgy oldottam meg a héj eltávolítását, hogy van egy nagyon vastag lenvászon konyharuhám, pirítás után rá szedtem a magokat és erőteljesen összedörzsöltem őket és így is szépen megtisztultak.
Most készítettem el a krémet, ami olyan jól sikerült, hogy amint elfogy már neki is látok a következő adagnak.
Nagyon köszönöm, hogy általad eltudtam készíteni ezt a finomságot is.
A kuglófod is ízlett és még sok recepted.
Üdvözöllek.Éva

sarai eva
sarai eva Mon, 2015-02-16 13:45

Szia Gréta!
Szeretném megkérdezni, ha elhagyom a szódabikarbónát, milyen lesz?
Ugyanis ég tőle a gyomrom.
Üdvözöllek:Éva

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2015-02-16 14:31

Szia Éva! Idáig csak szódabikarbónás vízben próbáltam a mogyoró héját leszedni, így nagyon egyszerű, de próbáld ki enélkül és írd meg, hogyan sikerült. Ha sima forróvízben is lejön egyszerűen, akkor az más érzékeny gyomrú olvasónak is segíthet eldönteni, kipróbálja-e a receptet vagy sem. Drukkolok és várom a fejleményeket! Üdv, Gréti

umesi
umesi Fri, 2014-12-12 11:48

Karacsonyi gasztroajandeknak tervezem elkesziteni a receptedet, elore is koszonom! :) Azt irtad, hogy ket cseszenyi adag lesz belole. Mekkora a csesze? En 2 kozepes uvegnyit szeretnek csinalni, akkor kb. duplazzam az adagot? Koszi!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-12-15 10:41

Igen, ha duplázod, akkor biztosan lesz belőle két nutellás üvegnyi adag, ha egy pici marad, akkor annak csak örül a család! üdv, Gréti

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Tue, 2014-06-17 07:02

szia! két kérdésem lenne, egyik, hogy mi az a törökmogyoró, és az a mondat, idézem: -öntsük a mogyorót a mixerbe és készítsünk belőle puha krémet- ez alatt mit kell érteni? nekem a krém az valamiből lesz, tehát a mixerezett mogyoróból hogyan lesz krém? köszi előre is a választ
Vali

ljanka
Janka / ljanka Fri, 2014-02-28 15:11

Elkészítettem, szerintem jól sikerült. Darált mogyoróm volt itthon, így az került bele, de azt is mixeltem, hogy krémesedjen kicsit. Meg kb 15 dkg mogyoró került bele (nem akartam a zacskóban 5 dkg-t meghagyni, az úgyse elég túl sok mindenre...).
Meg én a plusz cukrot elhagytam.
Végeredmény finom lett, mondjuk még nem hűl ki teljesen. Főkóstoló véleménye este érkezik majd, de amiben ennyi csoki, meg mogyoró van, azzal mellé nem lehet lőni ;-)

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2014-02-19 15:12

Szia Gréti! Most volt időm megcsinálni a nutellát,mivel Zsuzsa barátnőm névnapjára szántam az egyik üveget.Nagyon finom,megszólalásig hasonlít az eredetire.Remélem a barátnőm is örül neki,holnap kapja meg.
Köszönet a receptért: Márti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2014-02-19 20:07

Szia Márti! Örülök, hogy jól sikerült a nutella. Csak nehogy olvassa Zsuzsa ezeket a sorokat! Különben Boldog Névnapot kívánok Neki én is! Üdv, G

márti1218
márti1218 / márti1218 Sun, 2014-02-09 23:17

Köszönöm a válaszodat,a mogyoró tisztítására van még egy egyszerűbb módszer:sütőben szárazon kicsit megpiritom és két törlőpapír között ledörzsölöm.Gyors,hatékony módszer,a receptet holnap kipróbálom.Köszi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-02-10 15:14

Szia Márti! Bevallom, én tegnap este az ágyban kanalaztam még belőle, de újat kell készítenem, mert elfogyott...sajnos. Majd írd meg, hogyan sikerült! Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2014-02-09 23:05

Nagyon finom, valóban. Friss gyümölcsökkel meg pláne. Majd én is kipróbálom alkalomadtán. Köszi a tippet. Üdv, Gréti

márti1218
márti1218 / márti1218 Sun, 2014-02-09 22:54

Szia! tisztítva is lehet mogyorót kapni,akkor ez a szódabikarbónás játék elmaradhat?
Köszi: Márti

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Tue, 2014-02-04 00:16

Mmmmmm...Hát nekem is mindenem a nugát összes létező formája, nyáron, a piros bogyósgyümölcsűek szezonjában olyan nutellás fondüt lehet kerekíteni, hogy még! Egyszer kipróbálom ezzel a házi verzióval, mert ahogy én magamat ismerem, az anyámtól karácsonyra kapott bolti pikk-pakk eltűnik. Főleg mert töröm a buksimat, hogy megcsinálom epres-levendulás nutimufinak (=nutellás muffin)...Remek tippet osztottál meg velünk! Áldassék a kezed érte!

543
törökmogyoró 10 dkg
víz 3 dl
szódabikarbóna 3 ek
tejcsokoládé 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
vaj 10 dkg
cukor 6 dkg
1 kávéskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
mandulaaroma 4 csepp
cukrozatlan kakaópor 1 ek