Nosalty Logó

Házi nutella Gréti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Házi nutella Gréti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 545 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3266 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 334 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 545 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3764.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1278 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3266 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 334 Kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szórjuk a mogyorót egy tepsibe, és süssük 15 percig, közben forgassuk, rázogassuk a szemeket 5 percenként.
  2. Közben két csésze vizet forraljunk fel. Használjunk egy nagyobb lábast, mivel ha hozzáadjuk a szódabikarbónát, fel fog habosodni a víz.
  3. Egy nagy tálban készítsünk elő hideg vizet is, és tegyük félre.
  4. Amikor a főzőlapon lévő víz már forr, akkor adjunk hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát, majd a mogyorót. Forraljuk további 3 percig, majd öntsük le a főzővizet, és szórjuk bele a mogyorószemeket a hideg vízbe. Hámozzuk meg a mogyorót (adagonként két tenyerünk között dörzsöljük össze őket), a héja már nem fog kelleni.
  5. Öntsük a mogyorót egy mixerbe, és készítsünk belőle puha krémet, ez kb. 5 percet vesz igénybe.
  6. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a kakaóport, az aromákat és sózzuk meg. Folytassuk a mixelést további 2 percig.
  7. Forrásban lévő víz felett egy fémtálkában olvasszuk össze a csokidarabkákat, és keverjük hozzá a sűrű, zsíros tejszínt. A platniról levéve hagyjuk hűlni úgy 5 percig.
  8. Ha már kissé kihűlt a csokis keverékünk, öntsük a mixerbe a mogyorókrémhez, és dolgozzuk össze az egészet egy fél perc alatt.
  9. Adagoljuk két kisebb üvegbe a nutellát, és tegyük hűtőbe. Tálalás előtt fél órával vegyük ki, ekkor puha és kenhető állagot kap. Egy-két hétig eláll. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 52174
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 03.

Ajánló

Lehet, hogy kicsit macerásnak látszik első olvasatra a dolog, de tényleg nem nagy tűz elkészíteni a házi nutellát. Ugyanazokat az edényeket használhatjuk a mogyoró héjának eltávolításánál és a csoki olvasztásánál, úgyhogy mosogatni sem kell olyan sokat. Két csészényi adag készül ebből a mennyiségből, ami hat főnek két-három reggelihez elegendő.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az eredeti nutella nem olcsó mulatság. Amikor megláttam ezt a házi nutella receptet, rögtön eldöntöttem, hogy kipróbálom. Háromnegyed óra alatt elkészíthető a finomság. Családom nagyra értékelte fáradozásomat, úgyhogy legközelebb is meglepem őket vele.

Hozzászólások

Kaddu-Laḍḍu

Mmmmmm...Hát nekem is mindenem a nugát összes létez? formája, nyáron, a piros bogyósgyümölcs?ek szezonjában olyan nutellás fondüt lehet kerekíteni, hogy még! Egyszer kipróbálom ezzel a házi verzióval, mert ahogy én magamat ismerem, az anyámtól karácsonyra kapott bolti pikk-pakk elt?nik. F?leg mert töröm a buksimat, hogy megcsinálom epres-levendulás nutimufinak (=nutellás muffin)...Remek tippet osztottál meg velünk! Áldassék a kezed érte!

márti1218

Szia! tisztítva is lehet mogyorót kapni,akkor ez a szódabikarbónás játék elmaradhat? Köszi: Márti

Gréti

Persze, ha kapsz tisztítva, akkor jócskán leegyszer?södik a helyzet! Üdv, G

Gréti

Nagyon finom, valóban. Friss gyümölcsökkel meg pláne. Majd én is kipróbálom alkalomadtán. Köszi a tippet. Üdv, Gréti

márti1218

Köszönöm a válaszodat,a mogyoró tisztítására van még egy egyszer?bb módszer:süt?ben szárazon kicsit megpiritom és két törl?papír között ledörzsölöm.Gyors,hatékony módszer,a receptet holnap kipróbálom.Köszi

Gréti

Szia Márti! Bevallom, én tegnap este az ágyban kanalaztam még bel?le, de újat kell készítenem, mert elfogyott...sajnos. Majd írd meg, hogyan sikerült! Üdv, Gréti

márti1218

Szia Gréti! Most volt id?m megcsinálni a nutellát,mivel Zsuzsa barátn?m névnapjára szántam az egyik üveget.Nagyon finom,megszólalásig hasonlít az eredetire.Remélem a barátn?m is örül neki,holnap kapja meg. Köszönet a receptért: Márti

Gréti

Szia Márti! Örülök, hogy jól sikerült a nutella. Csak nehogy olvassa Zsuzsa ezeket a sorokat! Különben Boldog Névnapot kívánok Neki én is! Üdv, G

Törölt felhasználó

Elkészítettem, szerintem jól sikerült. Darált mogyoróm volt itthon, így az került bele, de azt is mixeltem, hogy krémesedjen kicsit. Meg kb 15 dkg mogyoró került bele (nem akartam a zacskóban 5 dkg-t meghagyni, az úgyse elég túl sok mindenre...). Meg én a plusz cukrot elhagytam. Végeredmény finom lett, mondjuk még nem h?l ki teljesen. F?kóstoló véleménye este érkezik majd, de amiben ennyi csoki, meg mogyoró van, azzal mellé nem lehet l?ni ;-)

Törölt felhasználó

szia! két kérdésem lenne, egyik, hogy mi az a törökmogyoró, és az a mondat, idézem: -öntsük a mogyorót a mixerbe és készítsünk bel?le puha krémet- ez alatt mit kell érteni? nekem a krém az valamib?l lesz, tehát a mixerezett mogyoróból hogyan lesz krém? köszi el?re is a választ Vali

umesi

Karacsonyi gasztroajandeknak tervezem elkesziteni a receptedet, elore is koszonom! :) Azt irtad, hogy ket cseszenyi adag lesz belole. Mekkora a csesze? En 2 kozepes uvegnyit szeretnek csinalni, akkor kb. duplazzam az adagot? Koszi!

Gréti

Igen, ha duplázod, akkor biztosan lesz bel?le két nutellás üvegnyi adag, ha egy pici marad, akkor annak csak örül a család! üdv, Gréti

sarai eva

Szia Gréta! Szeretném megkérdezni, ha elhagyom a szódabikarbónát, milyen lesz? Ugyanis ég t?le a gyomrom. Üdvözöllek:Éva

Gréti

Szia Éva! Idáig csak szódabikarbónás vízben próbáltam a mogyoró héját leszedni, így nagyon egyszer?, de próbáld ki enélkül és írd meg, hogyan sikerült. Ha sima forróvízben is lejön egyszer?en, akkor az más érzékeny gyomrú olvasónak is segíthet eldönteni, kipróbálja-e a receptet vagy sem. Drukkolok és várom a fejleményeket! Üdv, Gréti

sarai eva

Szia Gréti! A szódabikarbónás fürdetést kihagyva úgy oldottam meg a héj eltávolítását, hogy van egy nagyon vastag lenvászon konyharuhám, pirítás után rá szedtem a magokat és er?teljesen összedörzsöltem ?ket és így is szépen megtisztultak. Most készítettem el a krémet, ami olyan jól sikerült, hogy amint elfogy már neki is látok a következ? adagnak. Nagyon köszönöm, hogy általad eltudtam készíteni ezt a finomságot is. A kuglófod is ízlett és még sok recepted. Üdvözöllek.Éva

Gréti

Jaj, de ügyes megoldás és nagyon örülök, hogy ízlett a krém! Szuper! Üdv, Gréti

cydor

hm, szuper recept de én leegyszer?sítettem: lehet már kapni natúr ízesítetlen mogyorókrémet (enyhén sózott) tettem hozzá ír vajat, mert az jó lágy habos, és cukrozozz kakaóval összekevertem. én megturbóztam még egy vanilliás cukorral és kókuszreszelékkel (mert én így jobban szeretem) szobah?mérsékleten megpuhult annyira, hogy melegítés nélkül össze lehetett keverni. egy árnyalattal krémesebb kenhet?bb lett mint a nutella, de ha kevesebb vajat használtam volna ugyanaz. 6perc alatt kész az egész, ha nem volt h?t?ben a mogyoróvaj és az ír vaj) készatettem sima teavajjal is, de azzal túl rideg lett, akkor tettem hozzá kevés sz?z olajat, és vissza lágyult de az nagyon h?mérséklet érzéken az ír vajjal krémesebb)

Gréti

Ó, ezt a variációt még nem hallottam. Köszi, hogy megosztottad! Üdv, G

Törölt felhasználó

Szia, szóval ha tisztított mogyit használok, akkor csak az 5. ponttól kezd?dik a történet? Tehát pirítani sem kell, csak rögtön mehet a mixerbe? köszi a választ el?re is + már várom az eredményt.. :)

Gréti

Szia, szerintem ízben azért dob rajta, ha megpirítod a mogyorót, de meglátjuk, hogy milyen lesz így. Majd írd meg légy oly kedves! Köszi, Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek