Így fagyassz le bármilyen süteményt, és kerüld el a húsvéti pazarlást

Nem ettek elég süteményt a locsolók? Vagy csak szeretnénk a kedvencünkből későbbre is eltenni pár szelettel? A mélyhűtőbe rejtve akár hónapokkal később is élvezhetjük a húsvéti édességeket.

Felejtsük el az ünnep utáni habzsolást, megfelelő módszerrel bármilyen süteményt lefagyaszthatunk. Legyen sima piskóta, vagy krémmel díszített csoda, mind mehet a mélyhűtőbe. Így nem kell aggódnunk a maradékok miatt, sőt egy későbbi tortás alkalmat is megkönnyíthetünk, ha valamilyen süteményt lefagyasztunk.

Orosz krémtorta, recept itt!

Aprósütemények

A hátrahagyott pogácsák és linzerek megmenekülhetnek a kiszáradástól, ha az ünnep után rögtön bedobjuk őket a fagyasztóba. Tálcán, fóliával alaposan becsomagolva vagy dobozban kerüljenek a hidegre. A doboz előnye, hogy ha néhányat ki akarunk venni belőle, nem kell az egészet kicsomagolni.

Két hónapig biztosan eláll, ha meg akarunk enni párat, tegyük át a hűtőbe vagy a konyhapultra kiolvadni.

Süteményszeletek

Ha pár szelet torta vagy más édesség maradt az asztalon, nem kell egy nap alatt befalnunk mindet. Egyesével csomagoljuk őket fóliába, fagyasztózacskóba. Így az adagolás is könnyebb lesz, és a szeletek is egyenletesebben fagynak le, mint ha egybecsomagolnánk az összeset.

Eltarthatósága és kiolvasztásának módja megegyezik az aprósüteményekével.

Egész torták

Előfordulhat az is, hogy túlsütjük magunkat, és egy egész torta megmarad. Mérgelődni semmi ok, még a legkrémesebb, kacifántosan feldíszített süteményt is el tudjuk tenni későbbre.

A fagyasztáshoz először fólia nélkül tegyük be egy órára a mélyhűtőbe. Így a díszítések és a krém a külsején megszilárdul, nem fog elkenődni a csomagolás során. Az egy óra leteltével tekerjük fóliába, hogy sehol ne maradjon szabad felülete.

A frissesség érdekében ne hagyjuk napokig állni a tortát fagyasztás előtt, azonnal tegyük el.

Egyes krémek nem fagyaszthatók jól: például a tojáshabos sütemények nem bírják ezt a folyamatot. A legtöbb vajas, krémsajtos torta azonban bírni fogja a strapát.

Piskótalapok

Amennyiben előre akarunk készülni egy ünnepre, szülinapra, és már korábban megsütjük a piskótát egy tortához, azt is nyugodtan fagyaszthatjuk. Így a nagy nap előtt már csak annyi dolgunk lesz, hogy áttesszük a lapokat a hűtőbe, kiolvadás után pedig összeállítjuk a tortát.

A piskóta ilyen módon nem szárad ki, nekünk pedig nem kell aggódnunk a készülődés miatt, hiszen a sütemény tulajdonképpen félig kész is lesz. Sőt, a kicsit még fagyos tortalapokat krémmel bevonni is sokkal egyszerűbb, hiszen nem morzsolódnak annyira.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A mélyhűtő összes titka:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...