Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta

Orosz krémtorta
Orosz krémtorta
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb piskótaalapú torta a világon, ez a mazsolás, rumos, vaníliás krém mindent felülmúl, kóstoljátok meg!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral keverjük habosra, míg szépen kifehéredik.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva, adagonként keverjük össze a cukros sárgájával és a kemény habbal.
  3. Egy 23 centis tortaformát kivajazunk, az aljába sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és betesszük a sütőbe 30-40 percre. 15 percig ne nyissuk ki az ajtót, de tűpróbával ellenőrizhetjük a végén, hogy elkészült-e a piskóta. Ha kész, 10 percet várunk, mielőtt kivesszük a formából, majd másfél órát pihentetjük a rácson, mielőtt felvágjuk.
  4. Amikor kihűlt, ízléstől és a tészta vastagságától függően három vagy négy részbe vágjuk.
  5. A tejszínt előző este forraljuk fel, majd hűtőben hűtsük ki.
  6. A sárgákat és a cukrot kézi mixerrel keverjük fehéredésig. Adjuk hozzá a tejet és a vanília kikapart magjait, a keményítőt, majd kis lángon folyamatosan kevergetve főzzünk belőle krémet. Adjuk hozzá a rumot, keverjük ki, és hűtsük ki teljesen.
  7. Ha kihűlt, a zselatint feloldjuk egy fél dl meleg vízben. A hűtőből elővesszük a tejszínt, és keményre verjük.
  8. Ha kész, kiveszünk belőle egy decinyi habot. A többit óvatosan összeforgatjuk a kihűlt krémmel és a zselatinnal. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze nagyon. Ha van időnk, tegyük a hűtőbe egy fél órára. Így könnyebb vele dolgozni, de nem kötelező.
  9. A piskótarétegeket megtöltjük a krémmel, megszórjuk mazsolával, végül bevonjuk a piskótát a maradék krémmel. A tetejére a maradék tejszínből habrózsákat nyomunk, az oldalát pedig mandulaforgáccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 430
össznézettség: 2 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

643
tojás 7 db
finomliszt 7 csapott ek
porcukor 7 csapott ek
sütőpor 1 tk
1 csipet
vanília 1 db
tojássárgája 6 db
cukor 4 ek
tej 6 dl
rum 1 ek
étkezési keményítő 2 ek
zselatin 1.5 ek
habtejszín 500 ml
mazsola 1 marék
mandulapehely 50 g