r
Nosalty Logó

Piskótatészta Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
Piskótatészta Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 165 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 1316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban 6 tojássárgát 60 g porcukorral habosra keverünk.
  2. 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, 60 g porcukor fokozatos hozzáadásával.
  3. A habot óvatosan a tojássárgákhoz vegyítjük, és beleszitálunk 120 g lisztet.
  4. Sütőpapírral borított tepsibe (27 x 36 cm) öntjük, simára egyengetjük, és mérsékelten előmelegített sütőben (légkeverés 165 °C, alsó-felső sütés 175) 20 perc alatt kisütjük.
  5. Utána a tepsiben kihűtjük, majd kiborítva a papírt lehúzzuk róla, és tetszőlegesen felhasználjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14550
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Piskótatészta Vicikótól
Vicikó 251 recept

A mostanában felfedezett, régi, 1954-es szakácskönyvemből való recept. Ez a recept és a végeredménye úgy tökéletes, ahogy van. Habkönnyű, finom, laza, szinte mint egy gyönyörű szivacs, csodásan nézett ki közelről is. A kis hiba a vágott szélénél az csak az én hibám, mert nem vártam meg, hogy szépen, teljesen kihűljön, pihenjen egy kicsit. És a késem, amit pedig nagyon megfentem a vágás előtt, kicsit kicifrázta a szélét. Pedig később csodálatosan lehetett vágni, 1 cm-es csíkokra! Bocsi! Azt hiszem, eddig egyszer sütöttem piskótalapot életemben, de az nem ilyen volt. :-) Igazából talán pont ezért, az igazi piskótás sütiket nem is nagyon szerettem, mert olyan könnyen "szalonnás" tud lenni, amitől nincs rosszabb, vagy a másik, hogy száraz, olyan "fűrészporos". De ezt mostantól felvettem a repertoáromba! :-) Tökéletes lehet ez a piskótalap lekvárral tekercsnek is vagy különböző krémekkel megtöltve, stb... 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kipróbálom!Köszönöm! Én is mindig gondban vagyok a piskótákkal. Tortakarikának is süthet?,gondolom..... Szép napot!

Vicikó

Kedves petrezselyem! Nagyon szívesen! Igen, nyugodtan süthet? tortakarikában is, kb a normál 26 -28 cm méret?ben biztos szép magas is lesz. Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a receptet! A piskótákkal eddig 80%-ban pórul jártam, rmeélem, ez most beválik. :) A 27 cm ×36 cm-es tepsiben neked milyen magas lett a piskóta? Merényletet készülök elkövetni hétvégén a barátaim ellen: ezt a piskótát két lapra szelném, megkenném az egyik tetejét baracklekvárral, rátennék tejberizst, ráborítanám a másik felet, a tetejére pedig vékonyan vaníliapudingot és barackdarabkákat tennék. Ehhez kéne nekem a térfogat, hogy elég lesz-e a tészta. :)

Vicikó

Szia Bernadett! Ez a piskótalap kb 3-3.5 cm magas lett. Sok sikert a kreációdhoz! :-) Szerintem nem lesz az olyan nagy " merénylet" , mert biztos finom lesz! ! :-))) Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

A piskótasütés nem is olyan egyszer? dolog mint az els?re t?nik.Ezalkalommal nem is fordítottam nagy figyelmet a hozzávalókra.Útközben jött a nagy kérdés:És a süt?por?Hittem Vicikóban és az eredménnyel tökéletesen meg voltam elégedve.A Vicikó név számomra garancia a sikerre!Köszi,hogy szám?zhetem a konyhámból a süt?port.

Vicikó

Szia Mónika! Igazán köszi ezt a dicséretet, kedves vagy!:-) Nagyon örülök, hogy ezek szerint Neked is jól sikerült a piskótalapod! Azért ne szám?zd a süt?port teljesen, mert még jól jöhet másba, s?t, van amibe fog még kelleni! Köszi, hogy visszaírtál és leírtad a véleményed! Szép hetet Neked! Üdv:-) Vici

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek