Ezzel a módszerrel pofonegyszerűen tudod használni a lefagyasztott zöldeket

Mirelit helyett fagyaszd le magadnak a zöldeket, hogy szuperegyszerűen tudd őket használni főzés közben!

A zöldségek lefagyasztása egy zseniális módszer, amivel rengeteg időt spórolhatsz meg a hétköznapok során, amikor gyorsan szeretnél összeütni valami finomat. Persze, lehet fagyasztott zöldségeket kapni az áruházban is, ami már előre el van készítve, így például nem kell a blansírozással bíbelődnöd, de a fagyasztók kínálata elég limitált. Magad azonban szinte bármilyen zöldséget le tudsz fagyasztani úgy, hogy hónapokig elálljon, így bármikor élvezheted a finomságokat, akár szezonon kívül is, ráadásul az alábbi trükkel csak ki kell venned a fagyasztóból, majd mehet bele az ételbe.

Ahhoz, hogy a fagyasztott zöldségeket bele tudd dobni egy raguba vagy akár egy sós kekszben fel tudd használni, először fel kell olvasztanod, majd ki kell belőle nyomkodnod minden nedvességet.

A felolvasztás mind tudjuk, tócsát hagy maga után, a víz kinyomkodása pedig plusz egy lépés, ami összepiszkol egy rongyot, tehát még több takarítanivalót csinál. Ezen az sem segít, ha megmikrózod a csomagot, mert a kiolvadt víz miatt felforrósodnak a zöldségek.

Ezzel a módszerrel pofonegyszerűen tudod főzés közben használni a lefagyasztott zöldeket

A Bon Appétit szerkesztőjének, Christina Chaey-nak azonban van egy zseniális megoldása erre a dilemmára: blansírozz, préselj, és utána fagyaszd le a spenótot, fodros kelt vagy bármilyen friss zöldet kis golyókba gyúrva. Tehát, amikor magad fagyasztod le a zöldségeket, egyszerűen előtte nyomkodd ki belőlük a vizet, így azonnal tudod őket használni főzés közben. A másik jó hír, hogy ilyen módon kevesebb helyet is foglalnak a zöldségek a fagyasztódban. Duplán megéri!

A trükk különösen jól jön, ha a retket a zöldjével együtt veszed meg vagy esetleg több brokkolit rendeltél a zöldségkiszállítótól, mint azt kellett volna, mert ezzel a módszerrel tényleg bármilyen zöldet le tudsz fagyasztani, és akár keverni is tudod őket.

Chaey a legtöbbször egy gyors tésztához szereti használni ezeket a zöldeket, esetleg rántottához, leveshez vagy valamilyen pörkölthöz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!