r
Nosalty Logó

Rácsos linzer tejfölös tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Rácsos linzer tejfölös tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 846 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5077 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 363 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 846 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4807.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.9 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 5077 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 363 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk (a lekvár kivételével).
  2. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. A tésztát megkenjük a lekvárral.
  4. A maradék tésztából rácsot készítünk, és a lekvárra tesszük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 57669
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy házibuli után kértem el ennek az egyszerű, de nagyszerű sütinek a receptjét.

Hozzászólások (3)

Marcsi79

Fantasztikusan finom! Köszönöm a receptet!

Flóra

Nincs mit! :) Örülök, hogy ízlett!

mozsu66

Köszönöm szépen, ez tényleg nagyon fincsi lett.

Flóra

Örülök, hogy ízlett!

julasz6608

Nagyon finom. Elkészíteni is egyszer?! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek