Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red Velvet sajttorta

Red Velvet sajttorta
Red Velvet sajttorta
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen elkészíthető, de annál mutatósabb torta. A leírásban szereplő írót helyettesíthetjük pl. joghurttal. Vagy egy fél bögre magas zsírtartalmú tejbe tegyünk 1 evőkanál fehérborecetet, és hagyjuk 15 percig állni.

Díszíthetjük friss gyümölccsel is, de önmagában is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortaalap

  1. A kekszet késes apróban ledaráljuk a kakaóporral.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. Keverjük össze a kekszes alappal, és egy 18-22 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele.
  4. Tegyük hűtőbe, amíg elkészül a krém.

Krém

  1. A mascarponét a cukorral robotgép segítségével kikeverjük.
  2. A tojásokat villával kicsit elkeverjük. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez.
  3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, majd jól dolgozzuk össze. A végén piros ételfestékkel állítsuk be a krém színét.
  4. Óvatosan öntsük a tortaalapra, majd 170 fokos sütőbe süssük kb. 1 órát. Ha megkocogtatjuk, és már nem remeg, akkor elkészült.
  5. Nyissuk ki a sütő ajtaját, és így hagyjuk kihűlni.

Mascarponeréteg

  1. A habtejszínt felverjük a porcukorral. Majd adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliaaromát is, majd dolgozzuk egynemű masszává.

Piros tuile (háló)

  1. A tuile hozzávalóit összekeverjük.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt jó forróra felhevítünk. Pici olajat öntünk bele, és kis adagokban beleöntjük a híg masszát. Vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet, és addig sütjük, míg a víz kipárolog belőle, és megkeményedik. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 1 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cheesecake red velvet sajttorta tuile

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1429
zabkeksz 15 dkg
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mascarpone 50 dkg
cukor 10 dkg
tojás 4 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tejföl 10 dkg
író 1 dl
vaníliaaroma 2 teáskanál
fehérborecet 1 ek
ételfesték 5 kávéskanál
mascarpone 25 dkg
habtejszín 100 ml
vaníliaaroma 3 teáskanál
porcukor 5 dkg
finomliszt 10 g
víz 80 g
napraforgó olaj 20 g
ételfesték 5 csepp