Tuti tippek reggelihez!

Mit kezdjünk a maradékokkal? Többnyire nem elegendőek egy teljes étkezésre, de kidobni vétek lenne őket. Pár tippet adunk a belőlük készíthető reggelikhez.

Álljon itt most pár tipp, melyekkel isteni reggeliket rittyenthetsz jobb sorsra érdemes hozzávalókból! Az ételekhez kínált feltétek mennyiségét mindig extrán nehéz eltalálni: nálunk simán ott sorakozik egy sor sült hús, zöldségpogácsa a hűtőben, amivel nem tudunk mit kezdeni. A húsokkal egyszerű a dolog: hogy felfrissítsük és új ízzel dobjuk fel, elég egészen apró darabokra aprítani őket, és az eredeti fűszerezést erősíteni vagy natúr húsok más ízesítéssel próbálkozni.

4 tipp a tuti melegszendvicshez >>

Pirítsuk pár percig serpenyőben, aztán zsemlébe vagy két vékony szelet kenyér közé helyezhetjük, s friss zöldséggel spékelve kész is az egészséges reggeli vagy tízórai szendvics. Mi a helyzet a maradék köretekkel, párolt zöldségekkel? Ezeket könnyű vacsora gyanánt szintén friss retek, saláta és újhagyma mellé ajánlanánk, de vállalkozó szelleműek próbálják ki a püréket. Nagyon sokan zöldségeken és gyümölcsökön élnek tavasszal, biztos, hogy párolt zöldség is sokszor kerül a menübe: ha duhaj módon túl sokat készítettünk belőle, elő a turmixgéppel! Zöldborsó, némi vaj és fűszerek boronálásával például isteni sós krém alkotható, amit pirítósra javasolunk: persze némi sajtot elvisel még magán! Ugyanez a helyzet a maradék sárgarépával, amiből isteni, keleties ízvilágú sós krém is kreálható. Ezek mind mehetnek ropogós, pirított kenyér tetejére!

Bundázd a kenyeret! >>

Személyes kedvencünk viszont még így is a megmaradt sajtokból összemixelt feltét a pirítósunkra: sajtrajongásunk határtalan, így hajlamosak vagyunk többfélét is összevásárolni a héten, amiből a végén persze az lesz, hogy mindegyikből marad egy kicsi. Nem mintha nem tudnánk magában, csak úgy elcsipegetni ezeket a darabkákat! Ennél jobban már csak az olvasztott sajtot szeretjük, sok friss csírával! A legfontosabb, hogy minden ételben próbáld meglátni a a lehetőséget, keress ötleteket új ízekre!

További reggelirecepteket itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty