Tuti tippek reggelihez!

Mit kezdjünk a maradékokkal? Többnyire nem elegendőek egy teljes étkezésre, de kidobni vétek lenne őket. Pár tippet adunk a belőlük készíthető reggelikhez.

Álljon itt most pár tipp, melyekkel isteni reggeliket rittyenthetsz jobb sorsra érdemes hozzávalókból! Az ételekhez kínált feltétek mennyiségét mindig extrán nehéz eltalálni: nálunk simán ott sorakozik egy sor sült hús, zöldségpogácsa a hűtőben, amivel nem tudunk mit kezdeni. A húsokkal egyszerű a dolog: hogy felfrissítsük és új ízzel dobjuk fel, elég egészen apró darabokra aprítani őket, és az eredeti fűszerezést erősíteni vagy natúr húsok más ízesítéssel próbálkozni.

4 tipp a tuti melegszendvicshez >>

Pirítsuk pár percig serpenyőben, aztán zsemlébe vagy két vékony szelet kenyér közé helyezhetjük, s friss zöldséggel spékelve kész is az egészséges reggeli vagy tízórai szendvics. Mi a helyzet a maradék köretekkel, párolt zöldségekkel? Ezeket könnyű vacsora gyanánt szintén friss retek, saláta és újhagyma mellé ajánlanánk, de vállalkozó szelleműek próbálják ki a püréket. Nagyon sokan zöldségeken és gyümölcsökön élnek tavasszal, biztos, hogy párolt zöldség is sokszor kerül a menübe: ha duhaj módon túl sokat készítettünk belőle, elő a turmixgéppel! Zöldborsó, némi vaj és fűszerek boronálásával például isteni sós krém alkotható, amit pirítósra javasolunk: persze némi sajtot elvisel még magán! Ugyanez a helyzet a maradék sárgarépával, amiből isteni, keleties ízvilágú sós krém is kreálható. Ezek mind mehetnek ropogós, pirított kenyér tetejére!

Bundázd a kenyeret! >>

Személyes kedvencünk viszont még így is a megmaradt sajtokból összemixelt feltét a pirítósunkra: sajtrajongásunk határtalan, így hajlamosak vagyunk többfélét is összevásárolni a héten, amiből a végén persze az lesz, hogy mindegyikből marad egy kicsi. Nem mintha nem tudnánk magában, csak úgy elcsipegetni ezeket a darabkákat! Ennél jobban már csak az olvasztott sajtot szeretjük, sok friss csírával! A legfontosabb, hogy minden ételben próbáld meglátni a a lehetőséget, keress ötleteket új ízekre!

További reggelirecepteket itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?