Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Taco shell

Taco shell
Taco shell
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pesti szórakozóhelyen ettünk taco shellt, azóta tart nálunk a taco-láz, és végre megtaláltuk az igazit! Mindenképp kukoricalisztes receptet akartunk, amit egy angol oldalon meg is találtunk, a kisütésben pedig egy youtube-videó segített. Mindez persze ismét a barátom érdeme. Egyáltalán nem biztos, hogy ez bármilyen szempontból is eredeti recept, de az biztos, hogy nagyon finom! :-)

P.S.: közben megkérdeztem egy mexikói kollégámat, és szerinte ők ilyet egyáltalán nem csinálnak, a recept amerikai találmány. Ez az úgynevezett Tex-Mex-konyha, melynek a chillis bab és a fajitas a legismertebb képviselője nálunk.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A tölteléknek csak a fantáziánk szabhat határt, de a dipet (és aki szereti a csípőset, annak a jalapeniót) kár lenne kihagyni... Mi darált hússal, jégsalátával, párolt gombával, újhagymával és paradicsommal töltöttük ezen kívül. Szerintem a majonéz is illik bele, a barátom pedig a csemegeuborkára szavaz. Ha lesz időm szép fényképet csinálni, lehet, hogy feltöltöm majd a saját variációnkat. Nem árt, ha a töltelékkel együtt még picit megmikrózzuk, de vigyázzunk, mert hamar túlforrósodhat!

Az, hogy hány főre elég, (a tölteléken kívül) attól is függ, hogy mennyire vékonyra sikerült kinyújtani a tésztát. Egy főre legalább 4 shellt számoljunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  2. A tésztából lisztezett deszkán sodrófával vékony, kör alakú lapokat nyújtunk.
  3. Forró, zsiradék nélküli (!) serpenyőbe fektetjük a tésztát, és a következőképpen sütjük ki: miután az egyik oldala megsült (kb. 2-3 perc), megfordítjuk, és a másik oldalt is elkezdjük sütni. Amikor már majdnem kész, két spatula használatával óvatosan félbehajtjuk a tésztát, majd a gerincére állítjuk, hogy azt is megsüssük. Visszafordítjuk oldalra, és megkenjük a felső részét vékonyan olajjal. Miután az alsó rész ropogósra sült (2-3 perc), a másik felét is beolajozzuk, és azt is kisütjük. Ennek az az értelme, hogy belül puha, kívül pedig ropogós legyen a shell. A kész tortillákat papírtörlővel bélelt dobozba tegyük felhasználásig. 
  4. 12-16 darab lesz belőle, töltsük ízlés szerint.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 720
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: mexikói
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

taco, taco alaprecept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PC-Szaki.hu
PC-Szaki.hu Mon, 2015-06-08 11:40

Üdvözletem.
Lányom imádjam meg fogom neki csinálni. De egy kérdés, ha valaki guténérzékeny, vagy gléuténra alergiás, finomliszt kilőve, zabpehelyliszttel helyettesítghető lenne?
Köszönöm.

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2015-06-08 23:54

szia,

bocs, (szerencsére) nincs tapasztalatom ilyesmivel, mert senki nem gluténérzékeny a közvetlen környezetemben. bocsi, nem igazán tudok segíteni :(
remélem, azért kitalálsz vmit

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2013-03-18 17:52

az ajánlatban látod, h mi mit pakoltunk bele, de: a lényeg a dip; akár saját fejlesztésű, kapros/fokhagymás vagy bármilyen más is lehet. onnantól kezdve, amit csak akartok :-) bár én a salátát (jég- v fejes-) sem hagynám ki. a kukorica, paradicsom, uborka vonalon is érdemes elindulni... ja, és a nagy kedvenc: a sajt :-) szóval a husi bátran kihagyható.
variáld kedvedre, tutira nem fogod elrontani ;-)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2013-03-18 21:42

köszi köszi! én valami szószos dologra gondoltam bele - csicseris valami - talán -
most van itthon füstölt tofu, az is jó lehet valami jó csípős öntettel :)

tetszik a dolog!

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2013-03-18 22:56

szósz mindenképp kell, m különben száraz lenne. a csak szósz viszont kifolyna, és bajosan lenne enni is. de ha látod, úgyis tudod majd, h mit hogyan pakolj bele ;-) pikk-pakk kikísérletezed a szósz-szárazanyag arányt :-P

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2013-03-18 16:48

Szuperül hangzik, és szerencsére vettem a múltkor egy adag kukoricalisztet is, úgyhogy nincs akadálya a dolognak! Ügyesek vagytok!

638
kukoricaliszt 1 bögre
finomliszt 1 bögre
víz 1.5 dl
tojás 1 db
1 tk
napraforgó olaj 1 dl