Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos-spenótos kenőke

Márványsajtos-spenótos kenőke
Márványsajtos-spenótos kenőke
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom parajos fetakrémet vettem, de nagyon magas áron. Itthon elkészítettem, nem volt rosszabb, mint a bolti, de sokkal olcsóbban sikerült előállítanom. Most márványsajttal próbáltam ki. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Külön sót nem igényel, a sajt elég sóssá teszi. Ízlés szerint több-kevesebb fokhagymát tehetünk bele. Mindenképpen leveles spenótból készítsük, ami lehet friss, akár bébispenót, bár az eléggé megdrágítja, vagy használhatunk fagyasztott leveles spenótot is. Vékony tojáslepénybe, palacsintaként feltekerve is kiváló, valamint ki fogom próbálni göngyölt hús, zsebes csirkemell töltelékeként is, szerintem ott is megállná a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és kevés olajon világosra pirítjuk, majd rátesszük a megmosott parajleveleket, és pár perc alatt megpároljuk.
  2. Késes robotgépbe tesszük a márványsajtot, a krémsajtot, a kihűlt spenótot és 2 gerezd reszelt fokhagymát. Tetszés szerinti állagúra aprítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

bostina

Mióta szakács: 2012.02.12.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

parajos rokfortkrém, spenótos kéksajt-krém, sajtkrém spenótosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bostina
bostina / bostina Wed, 2013-04-03 20:15

köszi, szerintem próbáld ki fetasajttal, krémfehérsajttal vagy akár natúr sajtkrémmel is, ha szereted :)

207
kéksajt 15 dkg
krémsajt 10 dkg
spenót 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd