Nemzetek konyhája – olimpiai faló

Az olimpiára felkészülni hatalmas erőfeszítés – kemény edzések, és még keményebb diéta. Most a sportolókon a világ szeme, de vajon milyen ételről álmodnak az olimpiai faluban?

Amerikai álom

Biztosan létezik egészséges hamburger, sőt. Sült krumplit is lehet sütőben sütni, és az amerikai palacsinta is elkészíthető fehérjeporral. De valahogy az a gyanúm, Phelps nem ezeken él a felkészülési időszakban. Ami a mama konyhájából megmaradt, az maximum a gyümölcsös müzli, sok tejjel. Zsírszegénnyel!

Amerikai receptek itt >>

Olasz élvezet

Pizza és pasta biztosan nincs az olasz sportolók étlapján. Szerencsés esetben hal és saláta igen, de élek a gyanúval, hogy egy nagy tál tiramisu felmutatásával a célnál gyorsítani lehetne bármelyik sportoló egyéni teljesítményét. Vajon az doppingnak számítana?

Olasz receptek itt >>

Francia csigalassúság

Bár a francia étkezéstől sincs messze a saláta iránti rajongás, nekik az lehet a legnagyobb kihívás, hogy a felkészülés idejére le kell mondani az órákig készülő, és a fogyasztást tekintve hosszan tartó ételek élvezetéről. De hát, ahogy ők mondják, c'est la vie!

Francia receptek itt >>

Bajor vígságok

„Sajnálom fiúk, mostantól nincs sör, perec és virsli reggelire. De csak az olimpia idejére!” Biztosan nem volt nehéz elfogadtatni a német játékosokkal ezt az alapvető szabályt, hiszen a legszebb nap Németországban egy kis pereccel és sörrel indul. Vagy végződik. A köztes fogások mellőzése inkább a déli játékosoknak okozhat nehézséget, az északiak vigasztalódhatnak a párolt halakkal és savanyúságokkal.

Német receptek itt >>

Egy falat India

A fűszeres ételek biztosan nem megengedettek az olimpiai faluban, sem a cukros desszertek. Viszont még mindig az indiai kollégáknak van legkönnyebb dolguk, ha kicsit bűnözni vágynak. A bevándorlóknak köszönhetően az angol főváros tele van indiai és pakisztáni éttermekkel, így az arra járó turisták, őslakosok és olimpikonok legnagyobb örömére.

Indiai receptek itt >>

További finom fogások a világkonyhából itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Így főzz karácsonykor a család legválogatósabb tagjának

„Jó lenne idén korábban asztalhoz ülni, az IF-et biztosan nem töröm meg, 18:00 után nincsen evés, még ilyenkor sem” – súgja fülbe advent második hétvégéjén a család kicsi kincse, aki annyira válogatós, hogy csoda, hogy magával leül egy asztalhoz. Neki aztán nehéz lesz megfelelni.