Nemzetek konyhája – olimpiai faló

Az olimpiára felkészülni hatalmas erőfeszítés – kemény edzések, és még keményebb diéta. Most a sportolókon a világ szeme, de vajon milyen ételről álmodnak az olimpiai faluban?

Amerikai álom

Biztosan létezik egészséges hamburger, sőt. Sült krumplit is lehet sütőben sütni, és az amerikai palacsinta is elkészíthető fehérjeporral. De valahogy az a gyanúm, Phelps nem ezeken él a felkészülési időszakban. Ami a mama konyhájából megmaradt, az maximum a gyümölcsös müzli, sok tejjel. Zsírszegénnyel!

Amerikai receptek itt >>

Olasz élvezet

Pizza és pasta biztosan nincs az olasz sportolók étlapján. Szerencsés esetben hal és saláta igen, de élek a gyanúval, hogy egy nagy tál tiramisu felmutatásával a célnál gyorsítani lehetne bármelyik sportoló egyéni teljesítményét. Vajon az doppingnak számítana?

Olasz receptek itt >>

Francia csigalassúság

Bár a francia étkezéstől sincs messze a saláta iránti rajongás, nekik az lehet a legnagyobb kihívás, hogy a felkészülés idejére le kell mondani az órákig készülő, és a fogyasztást tekintve hosszan tartó ételek élvezetéről. De hát, ahogy ők mondják, c'est la vie!

Francia receptek itt >>

Bajor vígságok

„Sajnálom fiúk, mostantól nincs sör, perec és virsli reggelire. De csak az olimpia idejére!” Biztosan nem volt nehéz elfogadtatni a német játékosokkal ezt az alapvető szabályt, hiszen a legszebb nap Németországban egy kis pereccel és sörrel indul. Vagy végződik. A köztes fogások mellőzése inkább a déli játékosoknak okozhat nehézséget, az északiak vigasztalódhatnak a párolt halakkal és savanyúságokkal.

Német receptek itt >>

Egy falat India

A fűszeres ételek biztosan nem megengedettek az olimpiai faluban, sem a cukros desszertek. Viszont még mindig az indiai kollégáknak van legkönnyebb dolguk, ha kicsit bűnözni vágynak. A bevándorlóknak köszönhetően az angol főváros tele van indiai és pakisztáni éttermekkel, így az arra járó turisták, őslakosok és olimpikonok legnagyobb örömére.

Indiai receptek itt >>

További finom fogások a világkonyhából itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek