Amerikába jöttem...Firenzéből!
Hogyan készül az igazi olasz gnocchi? Mit nassolnak az olaszok ebéd előtt? Mindez hogyan változik, ha a recept Kaliforniában készül? Lessetek be velünk egy fúziós konyhába!
DacotaHogyan készül az igazi olasz gnocchi? Mit nassolnak az olaszok ebéd előtt? Mindez hogyan változik, ha a recept Kaliforniában készül? Lessetek be velünk egy fúziós konyhába!
DacotaA török konyháról cikket írni olyan, mint a magyar érettségit egy papírzsepire körmölni. Mégis megpróbáljuk összefoglalni, miért olyan csodálatos a török gasztronómia!
DacotaIdőről időre felhívjuk a figyelmeteket az indiai konyhára, milyen jó kísérletezgetni, megismerni a fűszereiket.
Országh KittiNem tartozik az igazán kifinomult konyhák közé, a belgák főztje mégis pokolian jó! Ha ti is imádjátok a sült krumplit, a waffelt, a csokit és a sört, tartsatok velünk!
DacotaAbban, hogy az olasz konyha világhírű lett, hatalmas szerepe van a déli tartományoknak. A kivándorlók egyszerű receptjei meghódították a világot – na, meg minket is!
DacotaMúlt héten Észak-Olaszországba hívtunk titeket egy kulináris kalandra, most nézzük meg, milyen kincseket kínál a toszkán, a római, az abruzzói és az umbriai konyha!
DacotaAz olasz konyhát mindannyian szeretjük - pedig nem is létezik egységes olasz konyha. Induló minisorozatunkban az ország különböző konyháit tanulmányozzuk. Tartsatok velünk!
DacotaEurópán belül Görögországban a legmagasabb az átlag életkor. Vajon mi a titkuk? A jó minőségű, friss alapanyagok? A hosszan elnyúló étkezések? Megmutatjuk, tartsatok velünk!
DacotaMég benne vagyunk a nyárban, nem késő nyaralni menni. Ha idén kimaradt a nyaralás, akkor se búsuljunk – bármikor a konyhánkba varázsolhatjuk a fantasztikus Görögországot!
DacotaMár a múlt héten is bizonygattuk, érdemes a skandináv konyhába bekukkantani – most kicsit szélesebbre tárjuk a konyhaajtót, és külön-külön megnézzük az országok konyháit!
DacotaHa a skandináv konyháról hallunk, sokaknak a kék-sárga bútorbolt büféje, esetleg egy párolt lazac kaporszósszal jut eszébe. Pedig a skandináv konyha ennél sokkal többet tud!
DacotaVonattal, autóval csak pár óra, az árak magyar pénztárcára szabva sem borsosak, isteni söreik és egyre jobb konyhájuk van. E heti gasztrotúránk célpontja Csehország!
DacotaA kubai konyha nálunk alig ismert, de ez nem azt jelenti, nincsenek finom ételeik! Nemzeti eledelük a feketebab, és minden, ami belőle készül, kedvenc italuk pedig a rum.
adminMég az olyan klasszikus konyhák is megújulnak néha, mint a bécsi! Ausztria egyik legjobb szakácsa ezért panír helyett polipot kínál, mellé krumpli helyett avokádót tálal. (x)
Nosalty.huTényleg érdemes odafigyelni, mennyi C-vitamint fogyasztunk, ugyanis egy új kutatás szerint C-vitamin magas dózisban bizonyos mértékű védelmet nyújthat a tüdőnknek a levegőben található finom részecskék káros hatásaival szemben.
Szász NóriA jó receptekből sosem fogyunk ki! Lássuk, mit főztünk ki mára!
NosaltyA dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
Szász NóriA dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez a krumplisaláta hagyományosan és egyszerűen ecetes páccal és majonézes alappal készül. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper ...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...