Világkonyha

Amerikába jöttem...Firenzéből!

Hogyan készül az igazi olasz gnocchi? Mit nassolnak az olaszok ebéd előtt? Mindez hogyan változik, ha a recept Kaliforniában készül? Lessetek be velünk egy fúziós konyhába!

Dacota

Törökországból szeretettel

A török konyháról cikket írni olyan, mint a magyar érettségit egy papírzsepire körmölni. Mégis megpróbáljuk összefoglalni, miért olyan csodálatos a török gasztronómia!

Dacota

Ínycsiklandó belgaságok

Nem tartozik az igazán kifinomult konyhák közé, a belgák főztje mégis pokolian jó! Ha ti is imádjátok a sült krumplit, a waffelt, a csokit és a sört, tartsatok velünk!

Dacota

Az igazi dél-olasz konyha

Abban, hogy az olasz konyha világhírű lett, hatalmas szerepe van a déli tartományoknak. A kivándorlók egyszerű receptjei meghódították a világot – na, meg minket is!

Dacota

Római vakáció

Múlt héten Észak-Olaszországba hívtunk titeket egy kulináris kalandra, most nézzük meg, milyen kincseket kínál a toszkán, a római, az abruzzói és az umbriai konyha!

Dacota

Ízkalandok Észak-Olaszországban

Az olasz konyhát mindannyian szeretjük - pedig nem is létezik egységes olasz konyha. Induló minisorozatunkban az ország különböző konyháit tanulmányozzuk. Tartsatok velünk!

Dacota

Egyél úgy, ahogy a görögök!

Európán belül Görögországban a legmagasabb az átlag életkor. Vajon mi a titkuk? A  jó minőségű, friss alapanyagok? A hosszan elnyúló étkezések? Megmutatjuk, tartsatok velünk!

Dacota

Kedvencünk, a görög konyha

Még benne vagyunk a nyárban, nem késő nyaralni menni. Ha  idén kimaradt a nyaralás, akkor se búsuljunk – bármikor a konyhánkba varázsolhatjuk a fantasztikus Görögországot!

Dacota

A svéd, a finn, a dán és a norvég

Már a múlt héten is bizonygattuk, érdemes a skandináv konyhába bekukkantani – most kicsit szélesebbre tárjuk a konyhaajtót, és külön-külön megnézzük az országok konyháit!

Dacota

Fedezd fel a skandináv konyhát!

Ha a skandináv konyháról hallunk, sokaknak a kék-sárga bútorbolt büféje, esetleg egy párolt lazac kaporszósszal jut eszébe. Pedig a skandináv konyha ennél sokkal többet tud!

Dacota

A knédlihegyen túl

Vonattal, autóval csak pár óra, az árak magyar pénztárcára szabva sem borsosak, isteni söreik és egyre jobb konyhájuk van. E heti gasztrotúránk célpontja Csehország!

Dacota

Kuba egzotikus ízei

A kubai konyha nálunk alig ismert, de ez nem azt jelenti, nincsenek finom ételeik! Nemzeti eledelük a feketebab, és minden, ami belőle készül, kedvenc italuk pedig a rum.

admin

Terítéken az új bécsi konyha

Még az olyan klasszikus konyhák is megújulnak néha, mint a bécsi! Ausztria egyik legjobb szakácsa ezért panír helyett polipot kínál, mellé krumpli helyett avokádót tálal. (x)

Nosalty.hu

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek