Világkonyha

Amerikába jöttem...Firenzéből!

Hogyan készül az igazi olasz gnocchi? Mit nassolnak az olaszok ebéd előtt? Mindez hogyan változik, ha a recept Kaliforniában készül? Lessetek be velünk egy fúziós konyhába!

Dacota

Törökországból szeretettel

A török konyháról cikket írni olyan, mint a magyar érettségit egy papírzsepire körmölni. Mégis megpróbáljuk összefoglalni, miért olyan csodálatos a török gasztronómia!

Dacota

Ínycsiklandó belgaságok

Nem tartozik az igazán kifinomult konyhák közé, a belgák főztje mégis pokolian jó! Ha ti is imádjátok a sült krumplit, a waffelt, a csokit és a sört, tartsatok velünk!

Dacota

Az igazi dél-olasz konyha

Abban, hogy az olasz konyha világhírű lett, hatalmas szerepe van a déli tartományoknak. A kivándorlók egyszerű receptjei meghódították a világot – na, meg minket is!

Dacota

Római vakáció

Múlt héten Észak-Olaszországba hívtunk titeket egy kulináris kalandra, most nézzük meg, milyen kincseket kínál a toszkán, a római, az abruzzói és az umbriai konyha!

Dacota

Ízkalandok Észak-Olaszországban

Az olasz konyhát mindannyian szeretjük - pedig nem is létezik egységes olasz konyha. Induló minisorozatunkban az ország különböző konyháit tanulmányozzuk. Tartsatok velünk!

Dacota

Egyél úgy, ahogy a görögök!

Európán belül Görögországban a legmagasabb az átlag életkor. Vajon mi a titkuk? A  jó minőségű, friss alapanyagok? A hosszan elnyúló étkezések? Megmutatjuk, tartsatok velünk!

Dacota

Kedvencünk, a görög konyha

Még benne vagyunk a nyárban, nem késő nyaralni menni. Ha  idén kimaradt a nyaralás, akkor se búsuljunk – bármikor a konyhánkba varázsolhatjuk a fantasztikus Görögországot!

Dacota

A svéd, a finn, a dán és a norvég

Már a múlt héten is bizonygattuk, érdemes a skandináv konyhába bekukkantani – most kicsit szélesebbre tárjuk a konyhaajtót, és külön-külön megnézzük az országok konyháit!

Dacota

Fedezd fel a skandináv konyhát!

Ha a skandináv konyháról hallunk, sokaknak a kék-sárga bútorbolt büféje, esetleg egy párolt lazac kaporszósszal jut eszébe. Pedig a skandináv konyha ennél sokkal többet tud!

Dacota

A knédlihegyen túl

Vonattal, autóval csak pár óra, az árak magyar pénztárcára szabva sem borsosak, isteni söreik és egyre jobb konyhájuk van. E heti gasztrotúránk célpontja Csehország!

Dacota

Kuba egzotikus ízei

A kubai konyha nálunk alig ismert, de ez nem azt jelenti, nincsenek finom ételeik! Nemzeti eledelük a feketebab, és minden, ami belőle készül, kedvenc italuk pedig a rum.

admin

Terítéken az új bécsi konyha

Még az olyan klasszikus konyhák is megújulnak néha, mint a bécsi! Ausztria egyik legjobb szakácsa ezért panír helyett polipot kínál, mellé krumpli helyett avokádót tálal. (x)

Nosalty.hu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!