Sütőben sült krumpli recept

Sütőben sült krumpli
Sütőben sült krumpli
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (76)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs hamburger sült krumpli nélkül. Csak éppen nem mindegy, hogy milyen az a krumpli. A gyorséttermekben kapható, sült burgonyának titulált, zsírban úszó példányokat megszégyenítendő ez a sütőben készült változat.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hamburger

alapanyagok

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült burgonya, steak burgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 º-ra, légkeverésen.
  2. A burgonyát alaposan megmossuk, szárazra töröljük (ne hámozzuk meg). Mindegyiket hosszanti irányban négy részre, cikkelyekre vágjuk. Megforgatjuk a burgonyahasábokat olívaolajban és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire tesszük.
  3. Körülbelül 45 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sózzuk és azonnal fogyasztjuk.

  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 226 846
elküldve: 21
receptkönyben: 2 351
elkészítve: 112/148
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (76)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tibi82
Tibi82 cs, 2015-03-12 10:12

Sziasztok!

Nekem ez a tepsiben sütős dolog nem jött be túl sok vele a macera. Inkább visszatérek az olajsütőre sokkal gyorsabb és a media marktba láttam egy Tefal olajsütőt, amivel 1kg krumplit ki lehet sütni egy kanál olajjal, így még gazdaságosabb is.

kingabinga
kingabinga / kingabinga h, 2014-11-17 16:21

Sziasztok! Sima napraforgó olajjal és hagyományos sütőben (régifajta, nem légkeveréses) készítette már valaki? Mire figyeljek, hogy jó legyen? Köszi előre is!

pik-pak
pik-pak h, 2013-06-17 10:04

Én sajnos csak újkrumplit kaptam - nem volt a boltnak sütnivalója :P - és azzal is tökéletes lett! Eddigi legjobb krumpli, amit ettem. Köszönjük a receptet!

petra
Petra / petra h, 2013-03-18 11:06

Mindenképpen valamelyik sütni való fajtát válaszd hozzá: Agria, Karlena, Kuroda, Lady Rosetta, Lady Claire, Góliát, Solara, Vénusz Gold
Üdv,
Petra

szabonoria
szabonoria cs, 2013-02-07 16:36

Tegnap kipróbáltam és sokkal finomabb lett, mint olajban sütve. Most már mindig így fogom csinálni. Szuper recept :)

natura
natura szo, 2013-02-02 20:17

Jó ideje én is csak így sütöm a burgonyát, de rozmaringot is teszek rá. :)

tothszabina
tothszabina / tothszabina sze, 2013-01-16 22:31

Kedves Petra!
Köszönöm, hogy feltöltötted a receptet! :) Végre egy sült krumpli ami nem tocsog az olajban, hanem szépen megpirult.. és ez a fokhagyma.. annyira finom volt, magába szívta a fűszerek ízét (szórtam rá sót, borsot és egy kis gyros húsfűszert)! :) Brassóival tálaltam.. nem sok maradt! :)

cicurka
cicurka p, 2012-06-08 21:00

Kedves Petra!
Nem tudok elég hálás lenni ezért a receptért. :)
1 évesem elérve a szülinapját onnantól semmit nem akart enni. Se babakaja se anyafőztje.
1 hete szenvedtem már, mire böngészve a nosalty-t rádtaláltam. Bekukkantottam a receptjeid közé és megláttam A KRUMPLIT.
No, gondoltam ez kell nekem (vagyis nekünk :)).
Elkészítettem. Imádom az egyszerűségét. (Féltem az olivaolaj ízétől, de sütés után isteni!)
És láss csodát! 1 évesem befalt egy egész gerezd sültkrumplit. :)
(Ettől a ponttól kezdve elérkezettnek látta, hogy mást is kipróbáljon, amit főzök neki. :))
Még egyszer köszönjük!!! :)))

petra
Petra / petra cs, 2012-06-14 08:54

Kedves Cicurka,
Nagyon örülök:-)), és sok-sok finom anyafőztöt kívánok a picikének.
Üdv
Petra

Gaben76
Gaben76 p, 2012-06-01 11:06

nagyon finom lett, ezután gyakran fog így sülni itthon a krumpli, kösz a receptet

Andirea
Andirea v, 2012-03-11 18:44

Az lehet, hogy 1 óra alatt sem sül meg ropogósra, csak megfő? Függ attól, hogy milyen fajta krumpliból készül?

petra
Petra / petra h, 2012-03-12 12:31

Pedig elvileg jó ropogósnak kell lennie. Igen, valószínűleg a krumpli fajtája nem volt megfelelő, alkalmas a sütéshez.

marittan
Vanília / marittan szo, 2011-11-05 09:51

Sült csirkével együtt sütve is finom?
Mármint úgy,hogy a slt csirke alá téve?
Üdv:Marietta

petra
Petra / petra h, 2011-11-14 08:49

Marittan,
Úgy azért nem volna túl szerencsés, mert akkor nem tud ropogósra sülni a krumplicikkek teteje.
Petra

@
@ k, 2011-11-01 13:28

nagyon jó lett, köszi!
ez tényleg nagyon egyszerű és finom, biztos, hogy nem utoljára készítettem el!
legközelebb kipróbálom fokhagymás tejfölbe mártogatva önmagában is! :)

cukorpotlo
cukorpotlo v, 2011-10-30 10:57

ilyen egyszerű, de mégsem sikerül olyan finomra, mint amilyennek a képen tűnik. komolyan nem értem.

petra
Petra / petra h, 2011-09-12 13:06

MArry,
Nem muszáj alá papírt tenni, én a tepsi könnyebb tisztíthatósága miatt szoktam kibélelni..

MArry
Marry / MArry h, 2011-09-12 11:42

  Nagyon finom! 1 kérdés miért kell sütőpapír alája? Elvileg olajos akkor nem kéne leragadnia, vagy rosszul gondolom?

jim
Jim / jim cs, 2011-06-23 14:15

Ma elkészítettem és nagyon finom lett, köszönet érte! Tzatzikit csináltam hozzá, a családnak nem is maradt:)))

Flower of Hope
Flower of Hope p, 2011-03-25 09:22

Én brokkolifasírt mellé készítettem (amit szintén itt találtam) és valami mennyei lett. Én tettem az olajba pici sót, borsot és csemege pirospaprikát is...az eredmény: kb. 10 perc alatt üressé vált tányér. :) Köszi ezt az egyszerű finomságot!

catalinca
catalinca sze, 2011-02-09 18:57

Hámozott, cikkekre vágott krumplival is működik a recept? (A családban van, aki nem eszi meg a héjasat).

Giorgio73
Giorgio73 szo, 2011-01-22 12:29

Hello!
Mi is elkészítettük , el is döntöttük, hogy ha csak lehet, mindig így fogjuk megcsinálni!! :) :)
Annyit turbóztunk rajta, hogy a tetejét megszórtuk fűszersóval!
Egyszerű, laktató és finom!! Ez kell a Magyarnak!!! :D:D
Hello!
Üdv: Giorgio

dharma
Bloemcake / dharma v, 2010-12-19 22:34

köszi a receptet, irtó egyszerü, gyors és nagyon ízletes! azóta is rengetegszer készül nálunk vacsorára egy nagy adag friss vegyes saláta vagy guacamole mellé :) ...amúgy nem tudom, hogyan lehetséges, de a légkeveréses sütönkben 200 fokra állítva nekünk 12-14perc alatt sül készre, ropogósra. :))

marcsy99
Bloemcake / marcsy99 k, 2010-12-07 09:56

mi már nagyon régóta használjuk és mi szeretjük ha letapad mert azt fel lehet szedni és olyasmi íze lesz mint a chips-nek(: csak sokkal egészségesebb:):):)XDXDXD

petra
Petra / petra h, 2010-11-29 10:33

még sosem használtam mirelit burgonyát...
javasolnám, hogy inkább próbálkozz a frissel, abból biztosan nagyon finom lesz!

DODO
DODO v, 2010-10-24 10:56

Sziasztok! Nagyon finom köret és egyszerű. Mi is sütés előtt fűszereztük, méghozzá sült csirke fűszersóval!

Szatyi
Szatyi szo, 2010-10-23 20:34

Sziasztok!Egyáltalán nem kell fóliával letakarva sütni?Köszike

Adite
Bloemcake / Adite v, 2010-10-17 10:51

Klári, forgasd meg közben néha! Akkor mhol ropogós kérget kap, s nem tud szétfőni.

Hallgat Klári
Hallgat Klári cs, 2010-05-13 14:38

Sziasztok,
Én többször próbáltam tepsiben krumplit sütni. Beolajoz, bespréz, de sosem pirult meg az összes oldala. általában csak az alja, no meg letapadt, s "túlfőtt" az egész. :( Mit rontottam el?

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu szo, 2010-01-23 00:13

Én ennek egy verzióját már 10+ éve csinálom, az asszonypajtás ötlete volt először, de teljes tökélyre vittük, szinte minden héten csináljuk. A tepsit mi besprézzük étolajjal, aztán a belerakott gerezd krumplikat is bespézzük, és SÜTÉS ELŐTT megszórjuk vegyes fűszerkeverékkel! Ez ízléstől függően lehet bármi az egyszerű Vegetától, Delikáttól, Magyaros füszerkeverékektől elkezdve a zőldséges vagy saláta fűszerkeverékekig. Mi legjobban a zöldségételekre szánt füszerkeverékeket használjuk de mindíg mást, mert ez még változatosabbá teszi.

Vierre
Vierre p, 2010-02-26 10:41

Kedves Tibiapu!
Engedd meg, hogy megkérdezzem, mennyire ragadt le a krumpli a sütés végére?

Illetve ha sütőpapírt teszek a krumpli alá a sütési folyamat végén maradéktalanul kiszedhető a krumpli, mármint papír nélkül?

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu p, 2010-02-26 16:11

Egyáltalán nem ragad le mert a tepsi ki van sprézve (bolti repceolaj sprét használok amit direkt erre a célra árulnak, hogy a sült ne ragadjon oda, papírt nem használok), és a kruplit héjastól , a héjával lefelé rakom be. Ha jól megmosod ledörzsölöd a krumplit a héját is meg lehet enni, vagy ha nogyon vastag, csak kicsomagolod. Rózsakrumplit (vagy ha van újkrumplit) használok, annak nagyon vékony a héja.

animoni
animoni / animoni p, 2010-01-22 10:52

 Szia!

Én is szeretném megsütni ezt a krumplit, annyi lenne csak a kérdésem, hogy ezt így héjastúl kell enni, miután megsült?
Köszi!

143