Sütőben sült krumpli recept

1 adag
155
kcal
Sütőben sült krumpli
Sütőben sült krumpli
receptkönyvben hozzászólások (66)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs hamburger sült krumpli nélkül. Csak éppen nem mindegy, hogy milyen az a krumpli. A gyorséttermekben kapható, sült burgonyának titulált, zsírban úszó példányokat megszégyenítendő ez a sütőben készült változat.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hamburger

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült burgonya, steak burgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 º-ra, légkeverésen.
  2. A burgonyát alaposan megmossuk, szárazra töröljük (ne hámozzuk meg). Mindegyiket hosszanti irányban négy részre, cikkelyekre vágjuk. Megforgatjuk a burgonyahasábokat olívaolajban és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire tesszük.
  3. Körülbelül 45 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sózzuk és azonnal fogyasztjuk.

  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 184 915
elküldve: 18
receptkönyben: 2 062
elkészítve: 66/103
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (66)

pik-pak
pik-pakh, 2013-06-17 11:04

Én sajnos csak újkrumplit kaptam - nem volt a boltnak sütnivalója :P - és azzal is tökéletes lett! Eddigi legjobb krumpli, amit ettem. Köszönjük a receptet!

petra
petrah, 2013-03-18 12:06

Mindenképpen valamelyik sütni való fajtát válaszd hozzá: Agria, Karlena, Kuroda, Lady Rosetta, Lady Claire, Góliát, Solara, Vénusz Gold
Üdv,
Petra

szabonoria
szabonoriacs, 2013-02-07 17:36

Tegnap kipróbáltam és sokkal finomabb lett, mint olajban sütve. Most már mindig így fogom csinálni. Szuper recept :)

natura
naturaszo, 2013-02-02 21:17

Jó ideje én is csak így sütöm a burgonyát, de rozmaringot is teszek rá. :)

tothszabina
tothszabinasze, 2013-01-16 23:31

Kedves Petra!
Köszönöm, hogy feltöltötted a receptet! :) Végre egy sült krumpli ami nem tocsog az olajban, hanem szépen megpirult.. és ez a fokhagyma.. annyira finom volt, magába szívta a fűszerek ízét (szórtam rá sót, borsot és egy kis gyros húsfűszert)! :) Brassóival tálaltam.. nem sok maradt! :)

cicurka
cicurkap, 2012-06-08 22:00

Kedves Petra!
Nem tudok elég hálás lenni ezért a receptért. :)
1 évesem elérve a szülinapját onnantól semmit nem akart enni. Se babakaja se anyafőztje.
1 hete szenvedtem már, mire böngészve a nosalty-t rádtaláltam. Bekukkantottam a receptjeid közé és megláttam A KRUMPLIT.
No, gondoltam ez kell nekem (vagyis nekünk :)).
Elkészítettem. Imádom az egyszerűségét. (Féltem az olivaolaj ízétől, de sütés után isteni!)
És láss csodát! 1 évesem befalt egy egész gerezd sültkrumplit. :)
(Ettől a ponttól kezdve elérkezettnek látta, hogy mást is kipróbáljon, amit főzök neki. :))
Még egyszer köszönjük!!! :)))

petra
petracs, 2012-06-14 09:54

Kedves Cicurka,
Nagyon örülök:-)), és sok-sok finom anyafőztöt kívánok a picikének.
Üdv
Petra

Gaben76
Gaben76p, 2012-06-01 12:06

nagyon finom lett, ezután gyakran fog így sülni itthon a krumpli, kösz a receptet

Andirea
Andireav, 2012-03-11 19:44

Az lehet, hogy 1 óra alatt sem sül meg ropogósra, csak megfő? Függ attól, hogy milyen fajta krumpliból készül?

petra
petrah, 2012-03-12 13:31

Pedig elvileg jó ropogósnak kell lennie. Igen, valószínűleg a krumpli fajtája nem volt megfelelő, alkalmas a sütéshez.

marittan
marittanszo, 2011-11-05 10:51

Sült csirkével együtt sütve is finom?
Mármint úgy,hogy a slt csirke alá téve?
Üdv:Marietta

petra
petrah, 2011-11-14 09:49

Marittan,
Úgy azért nem volna túl szerencsés, mert akkor nem tud ropogósra sülni a krumplicikkek teteje.
Petra

@
@k, 2011-11-01 14:28

nagyon jó lett, köszi!
ez tényleg nagyon egyszerű és finom, biztos, hogy nem utoljára készítettem el!
legközelebb kipróbálom fokhagymás tejfölbe mártogatva önmagában is! :)

cukorpotlo
cukorpotlov, 2011-10-30 11:57

ilyen egyszerű, de mégsem sikerül olyan finomra, mint amilyennek a képen tűnik. komolyan nem értem.

petra
petrah, 2011-09-12 14:06

MArry,
Nem muszáj alá papírt tenni, én a tepsi könnyebb tisztíthatósága miatt szoktam kibélelni..

MArry
MArryh, 2011-09-12 12:42

  Nagyon finom! 1 kérdés miért kell sütőpapír alája? Elvileg olajos akkor nem kéne leragadnia, vagy rosszul gondolom?

jim
jimcs, 2011-06-23 15:15

Ma elkészítettem és nagyon finom lett, köszönet érte! Tzatzikit csináltam hozzá, a családnak nem is maradt:)))

Flower of Hope
Flower of Hopep, 2011-03-25 10:22

Én brokkolifasírt mellé készítettem (amit szintén itt találtam) és valami mennyei lett. Én tettem az olajba pici sót, borsot és csemege pirospaprikát is...az eredmény: kb. 10 perc alatt üressé vált tányér. :) Köszi ezt az egyszerű finomságot!

grandma
grandmaszo, 2011-03-19 16:43

Lehet, hogy furcsan hangzik, de a brassoihoz igy sutom a krumplit csak kockara vagom.

petra
petracs, 2011-02-10 09:30

persze!
csak hámozatlanul egyszerűbb és rusztikusabb:-)

catalinca
catalincasze, 2011-02-09 19:57

Hámozott, cikkekre vágott krumplival is működik a recept? (A családban van, aki nem eszi meg a héjasat).

Giorgio73
Giorgio73szo, 2011-01-22 13:29

Hello!
Mi is elkészítettük , el is döntöttük, hogy ha csak lehet, mindig így fogjuk megcsinálni!! :) :)
Annyit turbóztunk rajta, hogy a tetejét megszórtuk fűszersóval!
Egyszerű, laktató és finom!! Ez kell a Magyarnak!!! :D:D
Hello!
Üdv: Giorgio

dharma
dharmav, 2010-12-19 23:34

köszi a receptet, irtó egyszerü, gyors és nagyon ízletes! azóta is rengetegszer készül nálunk vacsorára egy nagy adag friss vegyes saláta vagy guacamole mellé :) ...amúgy nem tudom, hogyan lehetséges, de a légkeveréses sütönkben 200 fokra állítva nekünk 12-14perc alatt sül készre, ropogósra. :))

marcsy99
marcsy99k, 2010-12-07 10:56

mi már nagyon régóta használjuk és mi szeretjük ha letapad mert azt fel lehet szedni és olyasmi íze lesz mint a chips-nek(: csak sokkal egészségesebb:):):)XDXDXD

petra
petrah, 2010-11-29 11:33

még sosem használtam mirelit burgonyát...
javasolnám, hogy inkább próbálkozz a frissel, abból biztosan nagyon finom lesz!

DODO
DODOv, 2010-10-24 11:56

Sziasztok! Nagyon finom köret és egyszerű. Mi is sütés előtt fűszereztük, méghozzá sült csirke fűszersóval!

Szatyi
Szatyiszo, 2010-10-23 21:34

Sziasztok!Egyáltalán nem kell fóliával letakarva sütni?Köszike

Adite
Aditev, 2010-10-17 11:51

Klári, forgasd meg közben néha! Akkor mhol ropogós kérget kap, s nem tud szétfőni.

Hallgat Klári
Hallgat Klárics, 2010-05-13 15:38

Sziasztok,
Én többször próbáltam tepsiben krumplit sütni. Beolajoz, bespréz, de sosem pirult meg az összes oldala. általában csak az alja, no meg letapadt, s "túlfőtt" az egész. :( Mit rontottam el?

Tibiapu
Tibiapuszo, 2010-01-23 01:13

Én ennek egy verzióját már 10+ éve csinálom, az asszonypajtás ötlete volt először, de teljes tökélyre vittük, szinte minden héten csináljuk. A tepsit mi besprézzük étolajjal, aztán a belerakott gerezd krumplikat is bespézzük, és SÜTÉS ELŐTT megszórjuk vegyes fűszerkeverékkel! Ez ízléstől függően lehet bármi az egyszerű Vegetától, Delikáttól, Magyaros füszerkeverékektől elkezdve a zőldséges vagy saláta fűszerkeverékekig. Mi legjobban a zöldségételekre szánt füszerkeverékeket használjuk de mindíg mást, mert ez még változatosabbá teszi.

Vierre
Vierrep, 2010-02-26 11:41

Kedves Tibiapu!
Engedd meg, hogy megkérdezzem, mennyire ragadt le a krumpli a sütés végére?

Illetve ha sütőpapírt teszek a krumpli alá a sütési folyamat végén maradéktalanul kiszedhető a krumpli, mármint papír nélkül?

Tibiapu
Tibiapup, 2010-02-26 17:11

Egyáltalán nem ragad le mert a tepsi ki van sprézve (bolti repceolaj sprét használok amit direkt erre a célra árulnak, hogy a sült ne ragadjon oda, papírt nem használok), és a kruplit héjastól , a héjával lefelé rakom be. Ha jól megmosod ledörzsölöd a krumplit a héját is meg lehet enni, vagy ha nogyon vastag, csak kicsomagolod. Rózsakrumplit (vagy ha van újkrumplit) használok, annak nagyon vékony a héja.

animoni
animonip, 2010-01-22 11:52

 Szia!

Én is szeretném megsütni ezt a krumplit, annyi lenne csak a kérdésem, hogy ezt így héjastúl kell enni, miután megsült?
Köszi!

Anci
Ancisze, 2010-01-13 07:18

Nagyon finom, köszi a receptet, legalább nem zabálunk annyi zsírt, mint az olajban sütött változatnál, és még egyszerűbb is,. Csak be a sütőbe és kész. Köszi.

gyümölcs
gyümölcsp, 2009-12-04 21:14

Kedves Petra!
Lehet, hogy most nagyon alapvető kérdést teszek fel, mert még nagyon kezdő szinten állok (13 év): kb. mennyi olajat kell rá önteni.
Válaszodat előre köszönöm!

Tengelic
Tengelicp, 2009-12-25 01:02

Gyümölcske,
szerintem kevés olaj kell, csak megforgatom benne kicsit, hogy mindenütt olajos legyen.
Sok sikert!
Tengelic

petra
petrasze, 2009-11-11 18:05

örülök! próbáljátok ki édesburgonyával is, isteni az is így elkészítve:-)

Durvajo
Durvajosze, 2009-11-11 17:49

Szia Petra! Nagyon bejött nekünk a krumplis recept, megpróbáltuk a sütőtökkel is (csak nem sóztuk) és hát ISTENI:) Üdv: Ágota

lakatos virgínia
lakatos virgíniaszo, 2009-10-10 18:38

szerintem a sült krumpli nagyon fini mert most is csinálunk:);)

2009 októbert 10

18 37 pertckor irtam ezt az e-amilt

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D>)>);)

marcsy7
marcsy7p, 2009-04-03 18:44

Szia Petra -Szeretném megkérdezni elkészítetted -e a bélszínt az ajánlott pácban? S hogy mért van az ,hogy néhány receptben a bélszínt lisztben megforgatják sütés előtt? Üdvözlettel -marcsy

kryszta
krysztak, 2009-03-31 15:44

Elnézést, most olvastam át alaposabban. 200 és légkeverés!

Legfrissebb cikkek

Top 5 sütőtökös süti
Top 5 sütőtökös süti
Megjelent a piacon a gyönyörű, mézédes sütőtök. Levest főzni még korai lenne belőle, de sütibe már most is tehetjük!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
155