Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Käsespaetzle

Käsespaetzle
Käsespaetzle
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Käsespaetzlét először a Bad Windsheim-i skanzen fogadójában ettem. Amatőr módon csak egy falat kóstolót Enikő barátnőm tányérjából, aki - velem ellentétben- tudta, mit kell ott rendelni, és nem evett meg egy kiló gőzben főtt vajas krumplit percekkel előtte (a profilképem ezt a hősies pillanatot örökíti meg).
Käsespaetzlét mindenesetre szerettem volna még enni, így kutakodni kezdtem recept után, és a Borsa.hu-n rá is találtam.
Sajtokból mindenféle maradékot beletehetünk, legjobb vegyesen. Legyen benne karakteres ízű is, de füstölt sajtot inkább ne használjunk. Készítettem már camemberttel és márványsajttal is, mindkettővel nagyon finom.
Käsespaetzléből lehetetlen sokat enni, hiszen nagyon laktató. A sonkachipshez vékonyra szelt alpesi sonkát választottam, tájjellegű kiegészítése az ételnek.
Gyors és egyszerű étel, kedves emlékekkel.

hozzávalók / 4 adag

A sajtszószhoz

A díszítéshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tojásból nokedlit készítünk.
  2. Egy serpenyőben melegíteni kezdjük a tejszínt.
  3. Hozzáadjuk a sajtot, és lassú tűzön, kevergetve főzzük addig, míg a sajt a tejszínben elolvad.
  4. Sóval, borssal fűszerzzük.
  5. Elhabarunk egy tojássárgáját, és belecsurgatjuk a sajtos-tejszínes szószba. Addig főzzük kevergetve, míg kissé besűrűsödik.
  6. Az így elkészült szószban összeforgatjuk a nokedlit.
  7. Tálaláskor pirított hagymakarikával és sonkachips-szel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 605
elküldve: 10
receptkönyvben: 584
elkészítve: 8/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Glowaholic

Mióta szakács: 2010.03.04.
14 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejszínes nokedli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pek.eszter
P.Eszter / pek.eszter Sun, 2014-01-05 14:22

Most fejeztük be az ebédet, amire ezt a receptet készítettem el. :) Nagyon finom, én is Németországban ettem először egy fél éve.
Én csak annyival egészítettem ki az összetevőket, hogy metélőhagymát tettem a sajtszószba és a nokedlibe is tettem zöld fűszereket. Szuper és precíz a recept.

bimbrandy
bimbrandy Sun, 2011-03-13 00:14

Egy hete szemezek ezzel az etellel... Azota kb mindennap eszembe jut, de eddig meg nem jott ossze hogy kiprobaljam. Mar nagyon varom, remelem olyan finom mint ahogy elkepzelem...

Chasy
chasy / Chasy Sat, 2011-01-22 10:29

Helló, Bocs hogy csak így idepofátlankodok.. Spätzle <- így kell írni az étel nevét... :) Nekem minden nap készítenem kell, mert a Bajor tartományban dolgozom..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-17 07:17

Èppen tegnap készítettem el,az én receptem egy kicsit másabb,ám nagyon finom.Ha gondoljátok próbáljátok ki így is.
A nokedlit-galuskát- tejes hígítással kell elkészíteni,mármint víz helyett tejjel kell a tojást felengedni,úgy sózod és liszttel süríted.Kissé lágyabb tésztát kapunk ezáltal.A kifözése után rétegezve kell a galuskát,pirított hagymát és sajtot-reszelve-rakni,majd a sütöbe betéve cca 2o perc alatt készre sütni.Èn nagyon sok hagymával szeretem,nem barnára csak jó üvegesre párolva!Salátát adhatunk hozzá.Ezt a módit elöször Münchenben ettem,azóta így készítem.Egészségetekre!

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Tue, 2010-04-13 11:10

Hú de jó, hogy föltetted ezt a receptet! A budakalászi Schieszl étteremben lehet ilyet enni, ott nagyon finom volt. Remélem ez a recept visszaadja azt az élményt!

825
sajt 25 dkg
habtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
serrano sonka 16 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 400 g
tojás 1 db
1 teáskanál
víz 3 dl