Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti boscaiola

Spagetti boscaiola
Spagetti boscaiola
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors tésztaszósz, kevésbé ráérős napokra.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felhevített serpenyőben az olívaolajon néhány perc alatt megpirítjuk a csíkokra vágott bacon-t, és a megtisztított, felszeletelt gombát.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, először egy keveset, majd az összeset, és nagy lángon, keveregtve addig főzzük, míg a szósz olyan sűrű nem lesz, hogy a fakanalat belemártva bevonatot képez annak hátulján.
  3. Beledobjuk a felkarikázott újhagymát (én most metélőhagymával készítettem, mert nem volt újhagyma itthon).
  4. Az al denté-re főzött spagettit beleforgatjuk a szószba és parmezánnal meghintve azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 83 431
elküldve: 36
receptkönyvben: 2 119
elkészítve: 81/113
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spaghetti boscaiola

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Tue, 2017-01-31 19:42

Isteni finom lett! Én kicsit "gazdagosabban" készítettem el, az 5dl tejszínhez és az 50dkg tésztához kevésnek tűnt a 20dkg gomba, úgyhogy fél kiló lett belőle, a baconből kockázott volt, abból szemre kicsit kevesebbet tettem hozzá mint amennyi a tisztított kockázott gomba volt. Igaz, a gomba kicsit összeesett, viszont hamar megpuhult, így nem forralással sűrítettem, hanem egy kis liszttel. Így is nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

perla98
Perla / perla98 Sun, 2015-08-02 15:26

Kedves Petra!
Hát ez valami isteni!Amúgy is nagy tésztarajongó vagyok,úgyhogy ezt egyenesen imádtam.Egyszerűen nagyszerű.Ezer hála és köszönet. :)

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Tue, 2017-01-31 19:38

Miért lenne elírás? A habtejszínben csak tejszín van, semmi más, igazából szerintem csak azért habtejszín a neve mert a főzőtejszínnel szemben habbá lehet verni. A főzőtejszín hígított, egyebekkel kicsit dúsított lötyi. Mindenki azt választja, amelyik szimpatikusabb. Nekem a sima (hab)tejszín.

rezu
Rezu / rezu Thu, 2014-10-16 14:01

Köszönöm a receptet, isteni finom! És nagy előnye, hogy másnap, mikrózva sem szárad ki!

melenik
melenik Thu, 2014-04-10 21:55

ez lett az egyik kedvenc receptem :) 2-3 hetente rendszeresen elkészítem!!

Agneska14
Agneska14 Wed, 2013-05-15 15:20

Kezdőként nem lett a legfinomabb, de lassacskán belejövök. Amúgy nagyon tetszik a recept, régóta ki szerettem volna próbálni, és biztos, hogy nem ez volt az utolsó, hogy ilyet főztem. :)

szka86
szka / szka86 Fri, 2012-08-10 20:32

Köszönöm a receptet, elkészítettem, isteni lett. Mondjuk tettem még hozzá frissen őrölt színesborsot, szerintem nagyon illik hozzá, de anélkül is nagyon finom :)

mesix
mesix Sun, 2011-10-09 11:32

Már elkészítettem nagyon finom lett. Köszi a receptet!

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Thu, 2011-08-25 14:14

Igaz, hogy nem ma, hanem a hétvégén készítettem el, dee...
Nem csak engem vett le a lábamról. :))
Rendszeres vendég lesz az asztalomon :) Köszönöm a fini recepteket!

Reneee
Reneee / Reneee Wed, 2011-08-17 11:00

Igazán mennyei ez a recept! Én dupla adagból készítettem, de így is csak 2 napig tartott! :)
Tökéletes recept! :)

1120
bacon 8 szelet
csiperkegomba 20 dkg
olívaolaj 1 ek
habtejszín 5 dl
újhagyma 5 db
spagetti tészta 50 dkg
parmezán sajt 10 dkg