r
Nosalty Logó

Tejlabdák szirupban

RAW
Tejlabdák szirupban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1014
Kalória
10.5g
Fehérje
186.6g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
213.6g
Víz
80.7g
Koleszterin
225mg
Élelmi rost
180g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 6082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1014 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    2054 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1119.9 g
  • Cukor
    1080 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 6082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

  1. A tejport, a lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat.
  2. Lassan hozzáadjuk a langyos tejet, hogy egy kemény, de gyúrható tésztát kapjunk.
  3. 15 golyót formálunk belőle a következő módon: egy golyónyi tésztát szorosan a tenyerünk közé szorítunk, és körkörösen mozgatni kezdjük a tenyerünket. Az ujjainkat ne használjuk. 4-5 másodperc múlva fokozatosan engedünk a szorításon, miközben egyre gyorsabban mozgatjuk a tenyerünket. Ha jól csináltuk tökéletes golyót kapunk, melyen nincs repedés.
  4. Lassú tűzön melegítjük aghít, beledobjuk a golyókat kb. 25 percig sütjük.Többször forgassuk meg sütés közben. A golyók barnák lesznek, és felfúvódnak.
  5. A sütés vége felé kissé nagyobbra vehetjük a lángot.
  6. Közben elkészítjük a szirupot:a vizet és a cukrot 10 percig forraljuk együtt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a rózsavizet. (Kardamon maggal is lehet a cukros vizet ízesíteni.)
  7. Kiszedjük a ghíből, szitán lecsurgatjuk, majd legalább 1 órára a szirupban áztatjuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p

Rohini Dévi Dászi receptje. Biztos orvosság depresszió ellen! Ez az egyik legkedveltebb India édesség. Egy kedves barátnőmnek és családjának elkészítettem (Indiai származásúak). A férje teljesen oda volt érte állítolag olyan volt mint amit otthon ettek Indiában. Kell ennél nagyobb elismerés:)  

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek