Kinek kell a drága csirkemellfilé, ha rendelkezésünkre áll az egész madár, mely jóval olcsóbb, és isteni egyben sült csirke készülhet belőle vasárnapra? És akkor még a resztelt májról, a becsinált levesről vagy a fűszeres csirkeszárnyról nem is szóltunk! Legyünk okosak, használjuk a húsok olcsóbb részeit is!
1.) MÁJ
Sokan ódzkodnak az elkészítésétől, mert nyersen valóban furcsa szerkezetű jószág, de valamit valamiért: a csirke- vagy pulykamáj ma is olcsó húsrésznek számít, jól fűszerezhető, lehet belőle resztelt változat (ez TÉNYLEG nem drága), de panírozhatjuk, ránthatjuk is, sőt, házi májkrémként is isteni.
Pirított csirkemáj grillezett lecsóval
Nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül, könnyű ízek vannak benne, így igazi nyári fogás, és még a dietetikusok sem nagyon tudnak belekötni!
Resztelt pulykamáj vörösborosan
A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával ...
Egyszerű házi csirkemájkrém
Fölösleges a boltit venni, ha ilyen gyorsan készíthetünk házi májkrémet!
2.) APRÓLÉK
A legtöbb régóta aktív szakácsnak nem kell magyarázni, de azért mindig jó, ha észben tartjuk: aprólékból, nyakból, lábból, májból, zuzából, farhátból, csontokból lesz a legfinomabb leves! Hús- vagy becsinált, de egy jó alaplé is készülhet ezekből.
3.) CSIRKESZÁRNY
Ő már szinte elegánsnak számít, elvihetjük ázsiai irányba, de rántott, sült, magyaros, mázas, csípős BBQ változat is lehet belőle, lehet szopogatni. Sőt, még (borsó)levesbe is mehet, szuper alapot ad az ízeknek!
Andris csirkeszárnyai
Kedvenc és gyönyörű vezető szerkesztőnk él-hal a Sriracháért. Ez a csípős thai szósz, bármit is eszik, az ételen landol. A múltkor még az édes french toastra is tett egy kicsit, ...
Sültcsirkeszárny-leves
Az alábbi recept ázsiai irányt követ, amelyhez az inspirációt Heston Blumenthal séf és Marion Grasby, thai-ausztrál szakács adták.
Borsóleves csirkeszárnnyal
Hiába van fent rengeteg borsóleves, az, amit én szeretek eddig, hiányzott!
4.) CSIRKECOMB
Sokan elfelejtkezünk róla, de négy darab egész csirkecomb a csirkemellfilé töredékébe kerül, és megvan belőle egy ebéd. Pácold, fűszerezd, de simán fokhagymával, sóval, borssal, kis zsíron sütve is remek lesz, és hidegen is imádni való.
Narancsos csirkecombok zsenge zöldségekkel sülve
Gyors én könnyű vacsorarecept, amiben az a nagyszerű, hogy a köret és a főétel egyszerre készül el!
Töltött csirkecomb
Igazi vasárnapi fogás ropogós bőrrel, puha töltelékkel és omlós csirkével! Ez a mi töltött csirkecombunk!
Tejfölben sült csirkecombok
Isteni csirkecombok, jó kis tunkolni való szafttal! Egyszerű, gyors és nagyon finom!
5.) EGÉSZ CSIRKE
Ár-érték arányban szuper beruházás, és tökéletes vasárnapi lakoma, ha bedobsz a sütőbe egy egész töltött csirkét, legalább négyen jóllaktok belőle. Pácolhatod citrommal, olajjal, fűszerekkel, akár joghurttal vagy kólával (!) is.
Vasárnapi sült csirke
A Pancs piacon találtam ezt a helyes kis label rouge csirkét, amit nagy lelkesen megvettem, és a lehető legegyszerűbb módon készítettem el.
Egészben sült citromos csirke
Egyáltalán nem macerás otthon elkészíteni, kicsi fürdőztetés, kicsi töltés, és cserében elképesztően omlós, illatos a végeredmény!
Piri-piri csirke paradicsomsalátával
Fűszeres-pikáns, sült csirke, ahogy a portugálok készítik.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tippet leshetsz el: