Ebből az 5 tényleg olcsó húsrészből főzz, ha spórolnál

Mai Napi Tippünk segít, ha mindenképpen húsosat ennél, de szűkös a pénztárca. Vannak kissé elhanyagolt húsrészek, melyek egészen olcsók, és irtó finom ételek kihozhatók belőlük. Lássuk csak!

Kinek kell a drága csirkemellfilé, ha rendelkezésünkre áll az egész madár, mely jóval olcsóbb, és isteni egyben sült csirke készülhet belőle vasárnapra? És akkor még a resztelt májról, a becsinált levesről vagy a fűszeres csirkeszárnyról nem is szóltunk! Legyünk okosak, használjuk a húsok olcsóbb részeit is!

1.) MÁJ

Sokan ódzkodnak az elkészítésétől, mert nyersen valóban furcsa szerkezetű jószág, de valamit valamiért: a csirke- vagy pulykamáj ma is olcsó húsrésznek számít, jól fűszerezhető, lehet belőle resztelt változat (ez TÉNYLEG nem drága), de panírozhatjuk, ránthatjuk is, sőt, házi májkrémként is isteni.

2.) APRÓLÉK

A legtöbb régóta aktív szakácsnak nem kell magyarázni, de azért mindig jó, ha észben tartjuk: aprólékból, nyakból, lábból, májból, zuzából, farhátból, csontokból lesz a legfinomabb leves! Hús- vagy becsinált, de egy jó alaplé is készülhet ezekből.

3.) CSIRKESZÁRNY

Ő már szinte elegánsnak számít, elvihetjük ázsiai irányba, de rántott, sült, magyaros, mázas, csípős BBQ változat is lehet belőle, lehet szopogatni. Sőt, még (borsó)levesbe is mehet, szuper alapot ad az ízeknek!

4.) CSIRKECOMB

Sokan elfelejtkezünk róla, de négy darab egész csirkecomb a csirkemellfilé töredékébe kerül, és megvan belőle egy ebéd. Pácold, fűszerezd, de simán fokhagymával, sóval, borssal, kis zsíron sütve is remek lesz, és hidegen is imádni való.

5.) EGÉSZ CSIRKE

Ár-érték arányban szuper beruházás, és tökéletes vasárnapi lakoma, ha bedobsz a sütőbe egy egész töltött csirkét, legalább négyen jóllaktok belőle. Pácolhatod citrommal, olajjal, fűszerekkel, akár joghurttal vagy kólával (!) is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tippet leshetsz el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek