r
Nosalty Logó

Piri-piri csirke paradicsomsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Piri-piri csirke paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Összesen 1035 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Összesen 4134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 1035 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    255.1 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9647.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    5538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    6002 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3864 micro
Összesen 4134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    422 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirke gerincét egy szárnyasollóval kivágjuk, majd kilapítjuk, és sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és késes betétű robotgépbe tesszük a chilivel együtt. Hozzáadjuk a petrezselymet, belereszeljük a gyömbért és a citrom héját. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a pirospaprikát, majd a belefacsarjuk a lime levét, hozzáadjuk az ecetet és az olívaolajat. Az egészet egy sűrű pasztává pürésítjük, és alaposan megkenjük vele a csirkét.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és bőrös felével felfelé belefektetjük a csirkét. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és újabb 20 percig pirítjuk.
  4. Közben elkészítjük a paradicsomsalátát. Ehhez a paradicsomokat megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A lila hagymát megtisztítjuk és félkarikára vágjuk, majd a paradicsomhoz adjuk. A zellert felkarikázzuk, és a többi zöldséggel elkeverjük.
  5. Az ecetet elkeverjük a sóval, majd felöntjük vízzel, és a zöldségekre locsoljuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított koriandert, és alaposan összeforgatjuk.
  6. A sült csirkét a paradicsomsalátával és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8426
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-pikáns, sült csirke, ahogy a portugálok készítik.

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

A paradicsomsalátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: ez az az étel, amit végre tanulj meg...

Vannak ételek, melyekről azt hisszük (sokszor jogosan, máskor abszolút nem), hogy mi képetlenek lennénk elkészíteni őket. Meg hogy anyué úgyis sokkal jobb. Vagy hogy ezt apa tudja a legjobban, bográcsban. Pedig az élet rövid, vágj bele! Nézzük, mit ajánl a heti horoszkóp, melyik ételnek veselkedj neki végre!

Nosalty

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!