Kukkants be Európa hűtőibe!

Mi árnyékba vonulunk, vizes zsebkendőt teszünk a fejünkre és literszám esszük a hűsítő gyümölcsleveseket. Vajon Európa más országaiban mit vesznek ki a hűtőből kánikula idején?

Egész évben a nyarat várjuk, de nem vagyunk ezzel egyedül, a világ minden táján felkészülnek a plusz harminc fokra. Bátran koppintsuk le a hűsítő, friss, kánikulai fogásokat!

Hűts le magad levessel!

Ha hiszitek, ha nem, a Mediterráneumon kívül is készítenek levest a kánikulában. Az ukrán borscs vagy a lengyelek hideg céklás uborkalevese, a chlodník, pont olyan jó megoldás, mint az andalúz paradicsomos gazpacho, a francia vichysoisse vagy a főzés nélkül készíthető, villámgyors görög gyümölcsleves. A sűrű, tartalmas hideg hűsítőkért érdemes a török konyhákba is bepillantanunk, hiszen a joghurtos leveseik elkészítéséhez legtöbbször még a gázt sem kell bekapcsolnunk.

Még több levesrecept itt >>

Tapas-sz egy falatot a szádra!

A forró napokon nem igényel anniy táplálékot a szervezetünk, csak pár falatot. Ilyenkor jön jól a spanyol varázsige, a tapas. Az eredetileg borkorcsolyaként szolgáló falatkák a nagy melegben önálló fogásként is megállják a helyüket, főleg, ha egy jól eltalált borral vagy hideg sörrel tálaljuk őket! Próbáljuk ki a nyers sonkát sárgadinnyével, a görögdinnyét fetával, és készítsünk annyiféle bruscettát, amennyit nem szégyellünk, és éljük ki végre kenőkekészítő mániánkat is.

Még több tapasrecept itt >>

Pár perc olasz

Hacsak nem kétnapos melegről van szó, előbb-utóbb vissza kell térnünk a konyhába, és főznünk valamit, hiszen a szervezet pár nap után, hőség ide-vagy oda, főtt ételt kíván. Választhatunk azonban olyan fogásokat, amiket csak pár pecig kell főzni. Képzeletben irány Olaszország, hiszen köztudott, hogy ők a pár perces tészták világbajnokai!

Még több tésztarecept itt >>

A saláta sem unalmas

A saláta sohasem esik olyan jól, mint a hőségben. Éppen ezért görög mintára készítsünk egy hatalmas kondér tzatzikit vagy joghurtos padlizsánsalátát, ami mellé mehet a pita, de akár egy könnyű grillhusi is. A nagy klasszikusok, a görög saláta, a sopszka, a caprese vagy egy krumplisaláta nemcsak hogy hűsítenek, garantáltan el is telítenek.

Tipp: Arra vigyázzunk, hogy a tojásos önteteket, tojásos, majonézes salátákat kerüljük ezekben a napokban, mert nagyon könnyen romlanak!

Még több salátarecept itt >>

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...