r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsánsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Joghurtos padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 197 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 395 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk.
  2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk.
  3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja" a keserű levét.
  4. Leöblítjük, és leszárogatjuk a kockákat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és szintén alufóliával befedjük.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük
  6. Kicsit félretesszük hűlni, addig a joghurtba beleprésejük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk.
  7. A padlizsánkockákat nyakonöntjük a joghurttal, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 59811
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 24.

Ajánló

Magában is nagyon finom pitakenyérrel, de bármilyen grillezett hús mellé kitűnő köret, főleg nyáron.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Görögországban ettem egyszer egy ilyen salátát, hazaérve pedig megpróbáltam házilag előállítani. Közeli rokona a tzatzikinek, de a padlizsán miatt különlegesebb az íze. Eredetileg nyári saláta lenne, de néha télen is megkívánom, padlizsánt már bármikor lehet kapni, úgyhogy ez senkit ne tartson vissza...

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Szia. Ez a saláta volt nyáron nálunk a sláger, többször is elkészítettem és nagy elismeréseket zsebeltem be vele. Mindenkinek ajánlani tudom!

Törölt felhasználó

Imádom, én petrezselymet is teszek bele, de ez csak ízlés kérdése :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! A padlizsánnak, ha friss, nincs is keser? leve, amit ki kell izzadnia! Ez a magyar konyhatechnika egyik makacs babonája... besózom, állni hagyom, kifacsarom... pláne leöblítem... könyörgom, minek vele vacakolni? Nem beszélve arról, hogy a vitaminok nagy részét is kifacsarod vele! Egyébként a padlizsánsaláta klassz, és így, hogy nem olívaolajban sütöd a padlizsánkockákat, nem is hizlal!

Dacota

Kedves Csigaba! Jogos, tök igazad van, de gondoltam, biztos, ami biztos, nekem már sikerült úgy elrontani a salit, hogy keser? lett, pedig egész frissnek t?nt a padlizsán. Aki egészen egészen biztos benne, hogy frissel dolgozik, az nyugodtan hagyja ki a lesózást!:) Szép estét! Üdv: Nóra

DiaNatura

Sziasztok! Általában nem vagyok híve a besózásnak, valóban a vitamonok...stb., de ennél a receptnél szerintem elengedhetetlen!!! Ha simán felkockázva betesszük a süt?be a padlizsánt, sülés közben engedi ki a levét és egy lében tocsogó masszát kapunk a végén, nem pedig megpirult fincsi falatkákat! Órákig kellene sütni, hogy elt?njön a leve. Szerintem a recept így jó!Nagyon örülök neki, hogy megtaláltam, ki fogom próbálni, mert ez egy mennyei köret! Köszönjük Nóra! :) Üdv, Dia

Törölt felhasználó

Én is nagyon hasonlóan készítem a joghurtos padlizsánt, a férjem képes lenne hetekig ezen élni. Annyi a különbség nálam, hogy a padlizsánt pici olívaolajjal megkenve, felkarikázva sütöm meg süt?ben, és csak utána vágom fel kockákra. Mi szeretjük, ha kicsit megpirul. Ja, és fehérborsot használok, így egészen más ízvilága lesz. Mindenesetre ki fogom próbálni ezt a verziót is!

Törölt felhasználó

Húúúúúúúú, megcsináltam és mindmegettem. Lehet, hogy ez két személyre van kiporciózva, de én tényleg felfaltam. Isteni!

Csanna

Nagyon rég óta keresem ezt a receptet, én egy török étteremben ettem :) Köszönöm szépen! :)

Dacota

Kedves Csanna, Örülök, hogy tetszik! :) Szép napot! Üdv, Nóra

Nigea

Szia! A meghámozás miért van benne a receptben? Sem a képen nincs hámozott padlizsán, de nincs is értemle, úgy jó, ha rajta van a "héja"? Vagy valamit félreértelmezek?

Dacota

:) nem, javítom is. :) Régen úgy csináltam, de aztán rájöttem, hogy fölösleges. A kép meg egy kés?bbi padlizsán, az eredetit lecseréltem. :) szép napot! Üdvözlettel, Nóra

tuncsa

Hát ez olyan rossz volt, hogy a kukába landolt, savanya és száraz. Pedig imádom a padlizsánt.

Törölt felhasználó

Szia. Nagyon finom, én kerámia lábosban sütöttem a gázon, nagy meleg miatt. Így is szuper lett. Gyorsan elkészült.

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon koszonom a receptet, amugy enis egy torok etteremben ettem volt, es nagyon izlett. Igy hat nemis volt kerdeses, hogy elkeszitsem, nagyon finom :)

bakrilu

Hú, eszméletlen jó! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek