Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnye sonkával

Sárgadinnye sonkával
Sárgadinnye sonkával
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy baromi egyszerű a recept, de szerintem azt sokan nem tudják, hogy a frissen őrölt bors milyen pikáns ízt ad a sonka-dinnye párosításnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen készülhet egyéb szárított sonkából is, mint az olasz Prosciutto di Parma és Prosciutto di San Daniele, a spanyol Jamón Ibérico és Jamón Serrano, a francia Bayonne sonka, a német fekete erdei sonka és westfáliai sonka, valamint a spanyol Jambon d’Ardenne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgadinnyét félbevágjuk, kikaparjuk a magját és cikkekre szeleteljük.
  2. A dinnyeszeleteket betekerjük egy-egy lehelet vékonyra vágott sonkába.
  3. Friss borsot őrölünk rá.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 195
elküldve: 4
receptkönyvben: 280
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagygombócos

Mióta szakács: 2008.04.23.
14 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonka dinnyével, sonka sárgadinnyével, Serrano sonka sárgadinnyével

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 14:25

Ez egy eredeti olasz recept egyébként, én gyakran készítem nyaranta. Nagyon imádom a füstölt, nyers sonkát különböző gyümölcsökkel. Télen sárgabarackbefőttel hasonló ízvilág érhető el.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-08-07 22:08

Köszi!Van dinnyénk, megcsináltam, és nagyon-nagyon finom volt!!Éva-Anyóca
Vendégeknek volt előétel, senki nem szólt, hogy nem túl bonyolult, sőt!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-08-14 16:27

Hát még milyen jó ez pár csepp balzsamecettel ... :) Mert ugye a modenaiak szerint: "Az étel balzsamecet nélkül olyan, mint az élet napfény nélkül." :-)
(Na ennyire nem fontos, mint amennyire giccsesen ez hangzik, de érdemes kipróbálni ezt a hármast is...)

103
sárgadinnye 80 dkg
serrano sonka 20 dkg
bors 0 ízlés szerint