Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss paradicsomos spagetti

Friss paradicsomos spagetti
Friss paradicsomos spagetti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron sok étterem kínálatában szerepel a friss paradicsomos spagetti. Itthon is gyakran készítem, kihasználva a paradicsom igazi szezonját és az ilyenkor kapható "napízű", zamatos paradicsomokat.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átforrósítjuk a serpenyőben, sóval, borssal és vékony csíkokra vágott bazsalikommal ízesítjük.
  3. Összeforgatjuk az előzetesen al dentére főzött spagettivel és parmezánforgáccsal megszórva azonnal tálaljuk.

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 65 910
elküldve: 8
receptkönyvben: 895
elkészítve: 42/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Spagetti koktélparadicsommal, paradicsomos-fokhagymás spagetti

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Julcsi_05
Julcsi_05 Fri, 2017-12-01 22:08

Kedves Petra!

Nagyon-nagyon finom lett a tészta, ma ettük vacsorára. Én is tettem bele egy kis fehérbort, nagyon jót tett neki. ;)

margareta01
margareta01 Mon, 2012-07-23 22:41

Hát ez valami fantasztikus étel volt! Már a fotója is megragadott, de az íze meg rabul ejtett!! Örülök, hogy kipróbáltam, már rendszeres fogás lesz nálunk! A férjem kedvéért pirítottam hozzá egy kis bacon szalonnát, mert neki kell a "hús" hozzá és a tetejére szórtam, de én anélkül ettem és imádtam! Köszi, hogy megosztottad velünk!!!

Lucaaa
Lucaaa Tue, 2011-08-02 15:02

Kedves Petra!
Nagyon-nagyon finom lett ez a paradicsomos tészta! Az előbb készítettem el, de már el is fogyott. Köszönöm a receptet!
Üdv: Luca

Rytti
Rytti Tue, 2011-03-29 17:59

Nagyon fincsi! Pedig a paradicsomot általában csak nyers formában szoktam szeretni, de úgy látszik megvan a kivétel.

k.andrea
k.andrea Thu, 2010-05-13 17:26

Szia Petra!
Nekunk is nagyon izlik minden csutortokon ezt keszitem el magunknak.Igazan jo,hogy felraktad!Koszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-09-15 16:48

Szia Petra!

Ezt az ételt én Olaszországban ettem egyszer, és annyira ízlett, hogy megpróbáltam az íze alapján elkészíteni (bár nem túl bonyolult :))
Én annyi kiegészítést tettem még hozzá, hogy az elején még egy csokor petrezselymet is belevágtam apróra, a bazsalikom mellett, ettől még egy kicsit ízesebb lett, plusz még az olívaolajon kívül fehérborral is fellazítottam egy picit akkor, amikor már a tésztát beledobtam, mert így kevésbé volt száraz, sőt kifejezetten kellemes állaga lett, és a fehérbor íze is nagyon jót tett neki. Egyik kedvenc étel lett a családban. :)

938
koktélparadicsom 20 dkg
olívaolaj 10 ek
bazsalikom 5 levél
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
spagetti tészta 250 g