Görögdinnye fetával recept

Görögdinnye fetával
Görögdinnye fetával
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklődésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult,  amit tovább lehet még fokozni: fekete olajbogyóval, olívaolajjal és szárított chilivel.
Tökéletes nyári előétel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Görögdinnye feta sajttal, dinnyefalatok feta sajttal, dinnye fetával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg dinnyét kimagozzuk és egyenlő, falatnyi kockákra vágjuk.
  2. A feta sajtot valamivel kisebb darabokra vagdossuk.
  3. Mindegyik dinnyekocka tetejére egy sajtot ültetünk, erre jön a bazsalikom levél és fogpiszkálót vagy kis tüskét szúrunk a közepükbe.
  4. Kevés borssal meghintjük és csepegtetünk rájuk egy kis citromlevet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 684
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krijaz
Krijaz cs, 2016-08-11 19:51

A kockára vágott és kimagozott dinnyét krémfehér sajttal és apróra vágott mentalevéllel összekeverve, majd jól behűtve fogyaszva is érdemes kipróbálni! Mennyei.....

58