Ellenállhatatlan részeges finomságok

Kedvelt szeszes italaink alapanyagokként is megállják helyüket, nem is akármilyen fogásokban. Nézzük, milyen finomságokat készíthettek egy kis alkohollal megbolondítva!

Az alkohol alapanyagként való használatával már igen korán megismerkedtem, mikor még gyerekkoromban mint az őrült locsoltam a sütőrumot a piskótára, azon a címen, hogy segítek sütni anyukámnak. Később Keith Floydtól megtanultam, hogy a bor remek dolog az ételekben is, de csak és kizárólag olyan, amit mellé is szívesen fogyasztanánk. A whiskey már a korral jött, mértékletes fogyasztás mellett hosszú távú jó barát lehet, remek pácokat készíthetünk vele húsokhoz, felturbózhatjuk vele a mártást, vagy továbbgondolhatjuk házi Baileys formájában. A receptek böngészése közben az is kisült, hogy a folyékony kenyér egészen népszerű alapanyag, és öröm látni, hogy van aki ki merte próbálni a sörös dobozon sült csirkét is. A lényeg persze, hogy mindent mértékkel adagoljunk, hiszen nem az a cél, hogy az alkohol íze uralja az ételt, hanem hogy egy kis pluszt adjon hozzá.

Rum

Rumos csokiszalámi

Rumos-mandulás cake pop

Az első cake popjaim elkészültek. Juhúúú!!! Első próbálkozásnak nem is rossz. Természetesen van még mit tanulnom és fejlődnöm, de kicsik, édesek, csokisak és az enyémek. ...

Whiskey

Whiskey-s trüffel

Bourbon csirke

Amerikában népszerű étel, melynek alapja a kínai konyha. Évek hosszú során, az 1800- as években betelepült kínaiak által készített ízek átalakultak, hogy alkalmazkodjanak az amerikai ...

Sör

Rozskovászos sörös kenyér

Körözött 2.

Anyai nagyapám rettentően szeretett enni és nagyon meg is adta a módját. A körözött készítése az ő feladata volt, szertartásosan keverte a vacsoraasztalnál. Nagyi odakészített minden ...

Hal sörbundában

Nagyon szeretem a fish' n chips-et. A férjem pedig nem szeret étteremben vagy gyorsétkezdékben enni, így gondoltam, hogy otthon fogom előállítani az éttermi minőséget. Felkutattam a ...

Mandulás sörleves

Foci van, még a fű sem nő. Szerencsésnek mondhatom magam, jóuram nincs oda érte, nem tapad a képernyőre órákig, mi több, igazából nem is érdekli. Juhu! Ám de azért csak németből van ...

Fehérbor

Erdei gombás rizottó

Tárkonyos csirkeragu

A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.

Vörösbor

Boeuf Bourguignon

Bográcsos marhalábszárpörkölt

Már önmagába véve a pörkölt is egy külön műfaj...hát még a bográcsos verzió! Az kérem, egy külön művészeti ág! Nem vagyok feltétlen híve annak, hogy a gyors fogások nem lehetnek ...

Legújabb receptek

Ropogós csicseri Cézár-saláta

A ropogós csicseri Cézár-saláta a klasszikus Cézár-saláta egy ízletes, növényi alapú változata, amelyben a pirított csicseriborsó helyettesíti a csirkét. A ropogósra sült, fűszeres ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...