Kedvelt szeszes italaink alapanyagokként is megállják helyüket, nem is akármilyen fogásokban. Nézzük, milyen finomságokat készíthettek egy kis alkohollal megbolondítva!
Az alkohol alapanyagként való használatával már igen korán megismerkedtem, mikor még gyerekkoromban mint az őrült locsoltam a sütőrumot a piskótára, azon a címen, hogy segítek sütni anyukámnak. Később Keith Floydtól megtanultam, hogy a bor remek dolog az ételekben is, de csak és kizárólag olyan, amit mellé is szívesen fogyasztanánk. A whiskey már a korral jött, mértékletes fogyasztás mellett hosszú távú jó barát lehet, remek pácokat készíthetünk vele húsokhoz, felturbózhatjuk vele a mártást, vagy továbbgondolhatjuk házi Baileys formájában. A receptek böngészése közben az is kisült, hogy a folyékony kenyér egészen népszerű alapanyag, és öröm látni, hogy van aki ki merte próbálni a sörös dobozon sült csirkét is. A lényeg persze, hogy mindent mértékkel adagoljunk, hiszen nem az a cél, hogy az alkohol íze uralja az ételt, hanem hogy egy kis pluszt adjon hozzá.
Ma sem hagyjuk, hogy a hőség győzzön! Színes zöldségkrémleves, fügétől édeskés és illatos csirkecomb és citrusosan hűtő dinnyesorbet segítségével vesszük fel a kesztyűt!
A párizsi olimpia hivatalos dalát Gwen Stefani és Anderson .Paak énekli, derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság YouTube-oldalán közzétett videóból. A videó rövidsége ellenére a Coca Cola megszámlálhatatlanul sokszor tűnik fel a képernyőn.
Karaj kolbásszal töltve, vele sült krumplival, töltött csirke, tejszínes hús, bakonyi vagy lecsós szelet, csirkefasírt? Ezekre a magyaros húsételekre még a nagyi sem mondana nemet!
Ha morzsasütit sütünk, bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá: nyáron ilyen szempontból kifejezetten jó dolgunk van, ugyanis egymást érik az ízes alapanyagok.