Ellenállhatatlan részeges finomságok

Kedvelt szeszes italaink alapanyagokként is megállják helyüket, nem is akármilyen fogásokban. Nézzük, milyen finomságokat készíthettek egy kis alkohollal megbolondítva!

Az alkohol alapanyagként való használatával már igen korán megismerkedtem, mikor még gyerekkoromban mint az őrült locsoltam a sütőrumot a piskótára, azon a címen, hogy segítek sütni anyukámnak. Később Keith Floydtól megtanultam, hogy a bor remek dolog az ételekben is, de csak és kizárólag olyan, amit mellé is szívesen fogyasztanánk. A whiskey már a korral jött, mértékletes fogyasztás mellett hosszú távú jó barát lehet, remek pácokat készíthetünk vele húsokhoz, felturbózhatjuk vele a mártást, vagy továbbgondolhatjuk házi Baileys formájában. A receptek böngészése közben az is kisült, hogy a folyékony kenyér egészen népszerű alapanyag, és öröm látni, hogy van aki ki merte próbálni a sörös dobozon sült csirkét is. A lényeg persze, hogy mindent mértékkel adagoljunk, hiszen nem az a cél, hogy az alkohol íze uralja az ételt, hanem hogy egy kis pluszt adjon hozzá.

Rum

Rumos csokiszalámi

Whiskey

Whiskey-s trüffel

Sör

Rozskovászos sörös kenyér

Fehérbor

Erdei gombás rizottó

Vörösbor

Boeuf Bourguignon

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.