Julia Child francia hagymalevese
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szikszai Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g barna cukor1 kcal
-
475g marha alaplé0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
6g brandy14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Bagett
-
100g bagett274 kcal
-
38g gruyére sajt155 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
712
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
-
1900g marha alaplé0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
24g brandy55 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Bagett
-
400g bagett1096 kcal
-
150g gruyére sajt620 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2845
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
19.6g vöröshagyma7 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
54.8g marha alaplé0 kcal
-
2.9g fehérbor2 kcal
-
0.7g brandy2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
Bagett
-
11.5g bagett32 kcal
-
4.3g gruyére sajt18 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
Összesen
83
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2436.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 1332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 233.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
712
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.3 g
Zsír
-
Összesen 129.2 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9747.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 2209 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1708 mg
-
Nátrium 5329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 932.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 790 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 778 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
2845
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Leves
-
680 g vöröshagyma
-
3 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1.9 l marha alaplé
-
1 dl fehérbor
-
bors ízlés szerint
Bagett
Elkészítés
Leves
- Szeleteljük fel a hagymákat, majd dobjuk őket az olaj és a vaj olvasztott keverékére, és fedjük le. Csökkentsük a hőt alatta, és hagyjuk főni 15 percig. Figyeljünk azért közben, nehogy odaégjen.
- A 15 perc letelte után vegyük le róla a fedőt, emeljük a hőfokot, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és gyakori kevergetés mellett addig karamellizáljuk, míg szép aranybarna nem lesz. (Kb. 30-40 perc.) Semmiképp se hagyjuk ki ezt a lépést, hagyjunk bőven időt a hagymának, mert ez adja meg a komplex és intenzív alapot a levesünknek. Ráadásulinnentől kezdve már igazán gyerekjáték lesz a dolog.
- Miután a hagyma elérte a kellő állapotot, szórjuk meg liszttel, és gyakori kevergetés mellett főzzük 3 percig. Ezt követően adjuk hozzá a bort és az alaplevet, majd ízesítsük sóval és borssal. Alacsony hőfokon, lefedve főzzük további 30-40 percig.
- Végül keverjük bele a brandyt, fűszerezzük, ha még szükséges, és adjuk hozzá a reszelt hagymát,majd öntsük át egy tűzálló edénybe.
- Melegítsük elő 160 fokra a sütőt. Rendezzük el a leves tetején a pirított bagett szeleteket, szórjuk meg a reszelt sajttal, locsoljuk meg az olajjal, és tegyük be a sütőbe egy 20 percre, majd forrón tálaljuk. Bon appétit!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 627
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 43444
- Feltöltés dátuma: 2013. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szikszai Anna
35 recept
Julia Child méltán híres francia hagymalevesének receptje, az elkészítése tökéletes program hideg téli estékre.