r
Nosalty Logó

Julia Child francia hagymalevese

Szikszai Anna
Julia Child francia hagymalevese
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Bagett

712
Kalória
25.1g
Fehérje
73.5g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
233.1g
Víz
71.4g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Bagett

Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Bagett

Összesen 2845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Bagett

Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9747.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    2209 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    5329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    932.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Szeleteljük fel a hagymákat, majd dobjuk őket az olaj és a vaj olvasztott keverékére, és fedjük le. Csökkentsük a hőt alatta, és hagyjuk főni 15 percig. Figyeljünk azért közben, nehogy odaégjen.
  2. A 15 perc letelte után vegyük le róla a fedőt, emeljük a hőfokot, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és gyakori kevergetés mellett addig karamellizáljuk, míg szép aranybarna nem lesz. (Kb. 30-40 perc.) Semmiképp se hagyjuk ki ezt a lépést, hagyjunk bőven időt a hagymának, mert ez adja meg a komplex és intenzív alapot a levesünknek. Ráadásulinnentől kezdve már igazán gyerekjáték lesz a dolog.
  3. Miután a hagyma elérte a kellő állapotot, szórjuk meg liszttel, és gyakori kevergetés mellett főzzük 3 percig. Ezt követően adjuk hozzá a bort és az alaplevet, majd ízesítsük sóval és borssal. Alacsony hőfokon, lefedve főzzük további 30-40 percig.
  4. Végül keverjük bele a brandyt, fűszerezzük, ha még szükséges, és adjuk hozzá a reszelt hagymát,majd öntsük át egy tűzálló edénybe.
  5. Melegítsük elő 160 fokra a sütőt. Rendezzük el a leves tetején a pirított bagett szeleteket, szórjuk meg a reszelt sajttal, locsoljuk meg az olajjal, és tegyük be a sütőbe egy 20 percre, majd forrón tálaljuk. Bon appétit!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 115 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Julia Child méltán híres francia hagymalevesének receptje, az elkészítése tökéletes program hideg téli estékre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek