Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-mandulás cake pop

Rumos-mandulás cake pop
Rumos-mandulás cake pop
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első cake popjaim elkészültek. Juhúúú!!! Első próbálkozásnak nem is rossz. Természetesen van még mit tanulnom és fejlődnöm, de kicsik, édesek, csokisak és az enyémek. :)

Mielőtt megnéznétek, mit alkottam, kezdjük az elejéről a cake pop történelmet.

Bakerella a szülőanyja a nyalókapálcikára tűzött sütigolyók műfajának, akitől világszerte sokan átvették és továbbfejlesztették az ötletet. Hatalmas ötletnek tartom, mert:

- a sütik már önmagukban szuperfinomak.
- tökéletes desszert kisebb-nagyobb vendégsereg fogadására, családi rendezvényre, munkahelyi buliba, ajándékba, igazából bármikor bárhol bármilyen alkalomra.
- egy-egy falat az egész, sokszor pont elég, nem is kell több.
- csak a kreativitás szab határt a megalkotásuknak. Bármilyen sütialapból készíthető, bármivel bárhogyan díszíthető, formálható. Csak a képzelet szab határt mind az ízek, mind a díszítés terén.
- a megmaradt, akár már meg is száradt sütemények újrahasznosítására tökéletes megoldás.
A cake pop magyar úttörői szerintem méltán Cuppcake Judit és Lilla, millió féle verzióban elkészítették már a kis amerikai csudanyalókákat, sütiket....öö..akarom mondani sütinyalókákat.
Annak, aki még mindig nem tudja, miről beszélek, íme egy kis ráhangolódás Bakerella-tól. Itt lépésről lépésre megnézhetitek, hogyan készül a "sütinyalóka" a Mestertől! :)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A sütialap elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük (a receptek 99%-a mindig a tojássárgájával dolgozik először, azután verik fel a tojásfehérjét habbá. Én mindig fordítva dolgozok, így nem kell elmossam a kézi mixer lapátját.)
  2. Egy másik tálban a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, kakaóporral, olajjal, sütőporos liszttel, majd óvatosan egy lapáttal beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha készen van, lehúzzuk róla a sütőpapírt, felszeleteljük, és hagyjuk kihűlni, jól kiszáradni. Akár előző nap is el lehet készíteni, annál jobban száraz lesz a sütialapunk a golyókhoz. Még jobb, ha van korábbról megmaradt muffinuk, püspökkenyerünk, bármilyen kevert vagy piskóta tésztánk.
A cake pop összeállítása:
  1. Egy kis tálban a puha vajat elkeverjük a sajtkrémmel, ha kell 1-2 evőkanál porcukrot hozzáadhatunk. 
  2. Egy nagy tálba belemorzsoljuk a sütialapot, meglocsoljuk egy kis rummal, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vajas sajtkrémet. Annyit adjunk hozzá, hogy ne legyen se túl puha, se túl kemény a massza, különben vagy lecsúsznak a pálcika szárán, vagy egyszerűen leesnek róla.
  3. Ha jól átgyúrtuk, tegyük 1 órára a hűtőbe pihenni, hogy a tészta jól megszívja magát a vajas-sajtos krémmel.
  4. A pihentetett tésztából kis golyócskákat formálunk, majd visszatesszük még egy fél órára a hűtőbe. 
  5. Ezalatt a csokoládé 2/3-át megolvasztjuk egy kis lábasban vízgőz fölött, majd a tűzről levéve a maradék csokit is felolvasztjuk benne.
  6. A sütigolyókat kivesszük a hűtőből, a pálcikát belemártjuk a csokiba, majd beleszúrjuk a golyóba, és beleforgatjuk az olvasztott csokoládéba. A felesleges csokit óvatosan lecsurgatjuk. A kész pop-okat hungarocellbe vagy oázisba szúrjuk, és tetszőlegesen dekoráljuk. Mi most mandulát használtunk, de lehet csokireszelékkel, csokidarával, dekorcukorral, illetve fehércsokiba is márthatjuk, amit folyékony ételfestékkel akár színezhetünk is.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 179
elküldve: 7
receptkönyvben: 161
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sütinyalóka, pálcikás édesség, rumos desszertgolyó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bettikonyv
bettikonyv Sat, 2013-02-16 13:13

Ebből a mennyiségű tésztából kb hány darab lesz? Farsangra szeretném az oviba elkészíteni kb 30 főre.

384
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 10 dkg
krémsajt 10 dkg
rum 2 ek
étcsokoládé 15 dkg
mandulapehely 5 dkg