r
Nosalty Logó

Gesztenyeszuflé rumos csokoládéval töltve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Gesztenyeszuflé rumos csokoládéval töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük és beletesszük a gesztenyemasszát, összekeverjük, ügyelve a csomómentességre. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és ráteszünk három fémgyűrűt (én 8 cm átmérőjű és 5 cm magas fémgyűrűket használtam). A tojásos gesztenyemasszát elosztjuk a gyűrűkbe (körülbelül a gyűrű háromnegyedéig ér a szuflétészta).
  3. A kis darabokra tördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amikor már folyós, levesszük a vízgőzről és hozzákeverjük a rumot. A fémgyűrűk közepébe öntjük a csokoládét, ami lesüllyed a súlya miatt.
  4. 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban, 20 perc alatt elkészülnek.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31773
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A soufflé, magyarul felfújt, a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatunk. Ez itt egy variáció desszertszufléra. A recept Anderlik Zsolt mesterszakács érdeme.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.