hozzászólások (1)

leírás

Cukornád melaszából előállított alkohol. A melaszt vízzel hígítják, majd (élesztő hozzáadása nélkül) önerjedés által erjesztik, és ledesztillálás után nyerik. Desztillálás után a rum színtelen folyadék, melyet gyakran még évekig pihentetnek, s a sötétebb fajták ez alatt nyerik el színüket. A fehér (silver, white, blanca) rum érleletlen, vagy rövid ideig érlelt száraz, könnyű ital, s e tulajdonsága miatt a koktélok egyik legfontosabb alkotója. A gold (oro) rumot tovább és sötétebb fahordókban érlelik. A legtestesebbek és legaromásabbak a sötét rumok (dark rum, ron anejo). A legtöbb rumot a karibi térségben állítják elő, közülük is a jamaicai rum a legkiválóbb, melyhez az előállítás során cukornedvet és cukornádat adnak. A főzéhez a gold és a dark rumok használatosak.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten.

Rum alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        reganjan
        reganjan k, 2014-03-04 10:48

        Szeretném megkérdezni, hogy fánk sütéséhez milyen rumot használjak?
        Nem aroma kellene, azt lehet kapni, hanem, hogy a tészta /csöröge/ hólyagos legyen. Sajnos eltűntek a polcokról a 2 dl-es rumok. Várom a tanácsokat. Köszönettel Regős Anikó