A legfincsibb "LUSTA ASSZONY" ételek egész hétre

Péksütik, egytálételek, húsételek, zöldséges ebédek és sütemények hada vár titeket – ha lusták vagytok, ha nem, ezek egészen gyorsan összedobható finomságok!

1.) LEVESEK

Kezdjük a levesekkel: lusta megoldások minden napra, maximum fél óra alatt a krémlevesek, vagy akár a csirkeaprólékból, -mellből készülő zöldséges levesek is. Elő a friss/fagyasztott zöldségekkel, némi tejtermékkel vagy vegán helyettesítővel, esetleg szimpla vízzel (sőt, ha van, eltett alaplével!), és voilá:

2.) PÉKSÜTIK

Hidd el, picike időráfordítással még a házi péksütid is lehet gyors, igazi lusta asszonyhoz méltó, pepecs nélkül. Kenyerek, kiflik, zsömlék várnak.

3.) HÚSÉTELEK

Most felejtsük el picit a rántott ételeket vagy a csirkénél/pulykánál keményebb húsfajtákat, mert azok lassabban puhulnak. Ha viszont tepsibe raksz egy-egy szelet csirkemellet vagy combfilét némi zöldséggel, vagy serpenyőben szaftosan készíted, irtó gyors leszel.

4.) ZÖLDSÉGES ÉTELEK

Elő a száraztésztákkal, a rizzsel, a zöldségekkel, a csomagolt gnocchival, nem szégyen az! Készíts szaftot hozzájuk tejszínből, sajtosan, vagy akár vegán helyettesítőkkel, vagy csak süsd össze a sütőben a hozzávalókat!

5.) SÜTIK
Kevertek, poharasok, mikrósak, a lényeg, hogy gyorsan haraphasd is a megérdemelt édességed!

Ezeket olvastad már?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek