Nosalty Logó

Lusta kiflik Tormától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Lusta kiflik Tormától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 475 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1901 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 475 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 1901 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sóval, az élesztőt felfuttatjuk a kis cukorral, vízzel, és ahozzávalókbólszép, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk kézzel (kb. 10-15 perc) vagy géppel (én kenyérsütőben dagasztom). Ne tegyük hozzá az összes vizet, a végén csak lassanként, amit felvesz. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  2. Letakarva addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő (1-1,5 óra).
  3. Ezután gyengéden átgyúrjuk, kis cipóvá formázzuk, és olajozott fedeles dobozban/tálban ahűtőbentároljuksütésig. (Ez a tészta 3 napot, 3 éjjelt töltött a hűtőben.)
  4. Sütés előtt hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni (30-60perc), majd gyengéden kinyújtjuk félujjnyi vastag kör alakra, amit4-6 körcikkrevágunk pizzavágóval. Lekenjük kis olajjal,majd a körcikkeket a szélesebb végüktőlfeltekerjükkifli alakúra. A kifliket begörbíthetjük, vagyössze is lehet nyomni a csücsköket, ahogy itt a képen.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket (nem túl közel, mert még nőni fognak!), és 30 percet újból kelesztjük.
  6. Sütés előtt lekenjük a kifliket felvert tojással, megszórjuk tetszés szerinti maggal,majd előmelegített (kis forró vizes edénnyel az aljában), 220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük őket.
  7. Ha ropogósra akarjuk, akkor sütés előtt és után is lespricceljük vízzel. Rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 16308
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptkategóriák

Puha, félbarna, szezámmagos óriáskifliket szerettem volna ebédre, ezért reggel 8-kor megformáztam a hűtőből kivett (és előtte szobahőre melegedett) tésztát, rövid pihentetés/kelesztés, sütés, hűtés...12 előtt készen voltak! Az élesztős kelt tésztákat- kis gyakorlattal- igen könnyű időzíteni. A másik ok pedig az volt, hogy megint ki akartam próbálni a Lusta kenyér Torma bevált receptjével változatát (ebben a kifli-receptben kevesebb az élesztő!), mert nem kaptam sikeres visszajelzéseket a kenyérreceptről, ami meglepett. Ezeket a kifliket a 4.-ik napon sütöttem, és még akkor is magas, lyukacsos volt a tészta a hűtőben. Formázáskor ugyancsak lelapult, csakúgy, mint a lusta kenyér receptnél, de a sütés előtti kelesztésnél, és sütés alatt megint szépen emelkedett! Most sem találtam semmi nehézséget a készítéssel, úgyhogy biztatni szeretnék mindenkit a kipróbálásra! Kevésbé ropogós, de lyukacsos és könnyű, puha bélű kiflik lettek ebből a keverékből; meglepően szép magas lett, a teljes kiőrlésű liszt ellenére is.:)

Hozzászólások

Évi néni

Szia Torma! Nagyon szépek a kiflik, gusztusosak. Látom írod, hogy a lusta kenyér nem mindenkinek jött be. Nem lehet, hogy az éghajlati különbségek és a búza- liszt min?sége befolyásolja a sikert? Majd kipróbálom és beszámolok, mert izgat a megoldás. Szép hétvégét! Puszi: Vass

Torma

Szia Vass, köszi; ezt múlt szombaton ettük és csak ettük... A helyi pékségben szoktunk régen ilyen szezammagosat venni, csak az teljesen fehér lisztes volt. Ez komolyan jobb volt! Te, nem hiszem, hogy ilyen különbség lenne a lisztben; itt majdnem senki nem süt kenyeret, csak a pékek, úgyhogy alig van választék lisztb?l...a langyos id? persze jó, de most otthon már melegebb van, mint itt! Kellemes hétvégét, puszi, T :) Ui: egy hétig nem leszek internet közelben; figyeld majd a tésztás oldalt!

Fahéj

Szia Tormi! Jajj, de szépséges kiflik!!! Képzeld, épp a süt?ben van egy graham lisztes (sajna csak éleszt?s :( ) kenyerem, és ahogy csodálom a kiflidet, érzem a kenyérillatot. Ez aztán a mozi! :)) Nagyon profi vagy kifliügyben-is. :) Puszi: Fahéja

Torma

Aranyos vagy, köszi Fának a héjjja ;) Kellemes hétvégét, puszi, Tormi Megmoziznám azt a graham kiflit; remélem felteszed a NS-ra?!

szandokan

Torma! Ez is gyöngységesen GyÖNYÖR??????!!!!!!!!!!! Üdv.küld::::::::))))))))) Szandokán

szandokan

Összekéne jönnötök Pussycattel , ? fözne te sütnél,ja és nem Ausztráliába hanem mondjuk Budapesten:::::::::::::)))))))))))))))) tuti jó kis vendégkörötök lenne ::::::::::::::)))))))))))))Nagyon klassz csajok vagytok gondolom a vendégeitek is ezt mondják, picit irigylem ?ket::((( Szép napot kivánok! Szandokán

Torma

Nagyon kedves-lelkes vagy szandokan, köszönöm ezt a sok dícséretet! Biztos tudnánk fakítani Pussycattel együtt; jó buli lenne:))) Üdv, Torma :)

ZilkaZil

Szia Torma, bekevertem egy adagot ma, majd beszámolok :)

Torma

Köszi, kedves-kenyér-kollegina!!!! T:)))

ZilkaZil

No, kipróbáltam ám már, csak nem volt id?m írni is róla. Én is kifliket sütöttem, nagyon klassz leveg?s tésztája lett, kívül pedig ropogós. Viszont csak frissen volt ilyen, utána kicsit megkeményedett, és hamar megszikkadt (de így is tök jó volt egy kenyérsalátába!) üdv, Zilka

Torma

NAGYON köszönöm a visszajelzést Zilka! hasznos info :) T

Csiki Piroska

Szia Torma! Olyan gyönyör?ek, festeni sem lehetne szebbet. (kész a vadkovászom). Piroska

Torma

Jót nevettem a festmény hasonlaton :))) Köszi Piroska! Van-e neve a vadkovászodnak? (Képzeld egy csajnak a neten Filuména nev? vadkovásza van!). Kellemes vasárnapot, puszi, Torma :) ui: egy hétig nem voltam itthon; jól beetettem a kovászaimat, majd megint, ahogy hazajöttem...Ez a vadkovászozás egy kicsit megszállottság, de nem bánom...szuper kenyereket eszünk, ami mindig más ízû, amilyenre éppen akarom... :)

kerha

Szia Torma! Ez a második (és valószín?leg nem az utolsó) recepted, amit kipróbáltam. A tészta nekem túl lágy lett, hiába adtam hozzá még lisztet,és mivel így kicsit változtak az arányok, nem nagyon bíztam benne. Meg picit túl is sütöttem (kb 25 perc is elég lett volna), így is elégedett vagyok a végeredménnyel. Jó, hogy kezd? házipékként beléd botlottam. Köszönöm!

Torma

Köszi a visszakelzést kerha :) jól tetted, hogy adtál hozzá lisztet, ha túl lágynak érezted a keveréket; a lisztek különböz?képpen szívják/ igénylik a folyadékot...további sikeres kenyérsütést kívánok, üdv, Torma :)

mermaid25

Megkelesztettem a tésztát, felét a h?t?be tettem, a feléb?l azonnal kis kifliket készítettem. Másnap a h?t?b?l kivéve apró zsemléket sütöttem a maradék tésztából. Nagyon finom lett mindkett?! Máskor is elkészítem majd! Köszönöm szépen a receptet!

Torma

Köszi a visszajelzést a sikeredr?l; örülök, hogy bejött neked is a recept :) további kellemes sütés-f?zést! Üdv, Torma :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.