Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lusta almatorta

Lusta almatorta
Lusta almatorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy miért lusta? - nem kell gyúrni, nyújtani. Csak egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat, szórjuk egymásra, és a világ legegyszerűbb és legfinomabb almatortája fog kisülni belőle. A család nagy kedvence.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C -ra, egy kerek tortaforma (kb. 23 cm) aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk. A vajat lefagyasztjuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
  2. A lisztet, darát, cukrot és a sütőport összevegyítjük, és a keveréket háromfelé osztjuk. Az 1/3-ad részt beleszórjuk a formába, erre ráhalmozzuk az alma felét (a levével együtt) megszórjuk 1 teáskanál fahéjjal, majd erre kerül a lisztes keverék másik 1/3-a, erre az alma másik fele és a fahéj. Végül a maradék lisztes keverékkel beterítjük.
  3. Villával megszurkáljuk, hogyha a vaj majd megolvad, befusson a belsejébe is. A fagyos vajat a torta tetejére ráreszeljük, és kb. egy órán át sütjük.
  4. A formában hagyjuk kihűlni, és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 274
elküldve: 7
receptkönyvben: 533
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szüret, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors és egyszerű almatorta, almatorta egyszerűen

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2016-11-07 10:41

Én is megsütöttem, és nagyon finom volt!
Viszont elkövettem azt a hibát, hogy kapcsos tortaformában sütöttem - az alma levéből jócskán folyt a sütőbe is... az alsó lisztes réteget érdemes kicsit vastagabban szórni
A receptet köszönöm, ismétlős lesz.

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Mon, 2016-11-07 12:27

Kedves ep!
A kapcsos tortaforma nem zár tökéletesen, így egyértelmű hogy kifolyt a lé. Legjobb erre a célra egy eldobható alu. kerek formában sütni, de készítettem már tepsiben is.
Judit

Bregya
Bregya / Bregya Fri, 2016-10-28 10:57

Kedves Judit69!
Nagyon-nagyon finom süti, mindenki imádta! A lisztes keveréken picit változtattam; 1/3 fehér liszt, 1/3 teljes kiőrlésű liszt, 1/3 zabpehely. Ja meg a cukrot lecseréltem barna illetve kókusz cukorra!
És tényleg, a tetején megolvadó vaj, pirult dara, valami isteni!
Köszi a receptet!

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Fri, 2016-10-28 17:03

Kedves Bregya ! Örülök, hogy elkészítetted, jó ötlet a lisztek és a zabpehely keverése.
Judit

szzh01
szzh01 Wed, 2016-10-19 06:03

Elkészítette javaslatomra közeli családtagom ezt a receptet, de az eredmény lesújtó lett. Mindent pontosan betartott, mégis kinézetre sem lett túl gusztusos a süti, a felső rétegben pedig nyersen lehet ráharapni a búzadarára, mivel ugye ott már nem kap fentről nedvességet a kifolyó alma levéből. Szemre úgy néz ki, mint egy nagyon szalonnásra sikerült tésztájú félresikeredett sütemény. Ki lehet kanalazni, de kínálni nem való. Szerintem nem éri meg egy almás sütit némi gyúrási kényelem miatt így elrontani, ha már dolgozik vele valaki.

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Wed, 2016-10-19 07:33

Pedig már nagyon sokan elkészítették ezt a süteményt, még a férjem is egyedül, aki nem remekel a konyhában, ráadásul külföldön, neki is sikerült. A legfelső réteg a vajtól, de még az almától is kap nedvességet. Lehet hogy nem volt eléggé lédús az alma. Sajnálom !

katushejj
katushejj / katushejj Mon, 2016-10-10 00:41

Első átfutásra nagyon szkeptikus lettem a dolgot illetően, de annyiszor belefutottam már a receptbe, és érdekelt is, hogy ez most komolyan összeáll-e így, hogy megcsináltam. Cukorból sokkal kevesebbet tettem bele, kb. 1,5dl-t, de még így is jó édes volt. A pirult morzsa a legjobb a tetején! :) Nagyon ízlett mindenkinek, bekerül a repertoárba! Bár a neve becsapós, ennyi alma lereszelése nem vall lustaságra.. :P Köszönöm!

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Wed, 2016-10-19 07:21

Kedves Katushejj !
A cukor mennyisége az almaédességétől nagyon függő. Örülök, hogy elkészítetted :)

heva2121
saláta / heva2121 Thu, 2015-10-01 15:34

Szia Judit69/
ma +sütöttem,s habár fenntartásaim voltak,de gondoltam "egye fene"+próbálom és nagyon jól sikerült
Több "lusta "receptem van,s hát ebből hiányoltam a tejet,de a kétkedőknek ajánlom.
megmondom őszintén legközelebb nem tortaformában fogom sütni,hanem rendes tepsiben,s kockára vágom majd.Köszönöm!

hoharm
hoharm Tue, 2015-01-13 15:24

Lehet, hogy valamit rosszul értelmezek? A lisztes keverés 1/3-a alulra rá az alma aztán a lisztes keverék 2/3-a. Oké, de akkor mit szórok a következő alma rétegre?

657
finomliszt 1 bögre
búzadara 1 bögre
cukor 1 bögre
sütőpor 8 g
alma 1.5 kg
fahéj 2 teáskanál
vaj 15 dkg