r
Nosalty Logó

Lusta kenyér bármikor

Torma
Lusta kenyér bármikor
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

936
Kalória
31.2g
Fehérje
192.2g
Szénhidrátok
3.5g
Zsír
217.1g
Víz
-
Koleszterin
10.6g
Rost
658.1mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8724 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    6475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1658 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 3744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

  1. A hideg kelt tésztáttetszés szerintire formázzuk,és sütőlaponkelesztjük 40-60 percig, mialatt a sütőt előmelegítjük 230 fokra.
  2. Kelesztés után 20-30 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt 200-ra, és aranybarnárasütjük.
  3. Sütés utánrácson hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C

Keverés után négy nappal megint ki kellett próbálnom a hideg kelt tésztát a hűtőből! Tesztelni akartam, hogy hogyan működik "bármikor"; ez alkalommal egy kenyérnyi adag tésztát sütöttem meg. (A kelt tésztám 50% fehér kenyérliszt és 50% teljes kiőrlésű liszt keveréke.) Hihetetlenül meglepett ez a kenyérsütési technika, mert DÖBBENETESEN EGYSZERŰ ÉS NAGYSZERŰ!! Gyors és könnyű munkafolyamat (gyerekek is élveznék a formázást, mert olyan könnyű a tésztával dolgozni!) A péksütemények és a kenyér is minden probléma nélkül kelt, gyönyörűen emelkedett a sütőben.... Kívül ropogós, belül puha kenyeret kaptam. Ha hideg a tészta és nagyobb a kenyér, akkor növeljük a kelesztési időt; 60-90 percre! A küllem és íz egyébként nagyon hasonlít a kovászos kenyéréhez!!!  Most már nemcsak lusta lángosunk van, hanem lusta kenyerünk is! Hurrá!!! :)))

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Grillparti füstmentesen – Megvan hozzá a tudásod?

Elérkezett a hivatalos grillezési szezon kezdete – ilyenkor egyre többen hódolnak a szabadtéri sütés örömeinek. A jó levegőn lenni egészséges, és a szabad tűzön készült étel is az lehet, ha felkészülten vágunk bele a sütögetésbe. A grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja, ehhez azonban mítoszok helyett a tények ismerete szükséges.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...