Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonyás péksütemény

Vörösáfonyás péksütemény
Vörösáfonyás péksütemény
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az áfonyás zsemléhez nem kell más a szokásos liszt-vaj-tej-só-tojás összetevőkön kívül csak egy kis narancshéj és vörös áfonyalekvár, de más kicsit különlegesebb lekvár is jó hozzá például ribizli vagy szilva. A tésztához a lekvárt is hozzá kell dolgozni, ettől lesz a zsemlének kellemesen édeskés íze. Sütés után vajjal, dzsemmel, mézzel és egy jó kávéval kifogástalan reggeli.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A légkeveréses sütőt előmelegítjük. A lisztet, sütőport és sót összekeverjük.
  2. A vajat finomra morzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzákeverjük a tejet és puha tésztává dagasztjuk.
  3. A narancshéjat, a tojássárgáját, a lekvárt is hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta, teszünk még bele lisztet, nem kell sok, éppen annyit hogy nyújtható legyen.
  4. A tésztát meglisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Lisztezett műanyag pohárral formákat vágunk (erre jó a süteményforma is). Kb. 6-7 db lesz belőle.
  5. A sütőbe rakjuk a zsemléket, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 210
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: perec, bagel, buci, hamburger-buci, briós, édes leveles, pita, croissant, burek, kifli

egyéb elnevezések

áfonyás zsemle, péksütemény, zsömle áfonyalekvárral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
kenyérliszt BL80 140 g
sütőpor 1 kávéskanál
0.25 kávéskanál
vaj 40 g
tej 60 ml
narancshéj 1 kk
tojássárgája 1 db
lekvár/ dzsem 2 ek