Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos csirke sütőben Grétitől

Citromos csirke sütőben Grétitől
Citromos csirke sütőben Grétitől
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkepácolás az egyik kedvenc foglalatosságom. Pikk-pakk megvan, és nagyon megéri időt szánni rá. Ez a citromos pác-vaj puhává varázsolja a husit. A kakukkfű illata pedig bejárja a konyhát, így alig bírjuk kivárni, ameddig elkészül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ehhez a citromos csirkéhez a jázminrizs illik a legjobban és egy kis friss saláta, de tálalhatjuk krumplipürével vagy más zöldségpürével, esetleg csak salátával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromot kifacsarjuk, és rostjait is kikanalazzuk egy tálba. Ehhez önjük az olívaolajat, az áttört fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A megtisztított, leszárított és felezett csirkemelleket egy sütésre is alkalmas üvegtálba fektetjük, és meglocsoljuk a páclével. Rájuk fejtetjük a kakukkfű ágakat, és egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben először letakarva 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve a levével meglocsoljuk, és visszatesszük pirulni még további 10-15 percre.
  4. Ha elkészült, friss kakukkfű ágakkal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 24 968
elküldve: 10
receptkönyvben: 572
elkészítve: 47/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
334 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos csirke, citromos csirkepác

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2016-07-24 16:43

Ki gondolná, hogy a csirkemell és a kakukkfű ennyire tökéletes összhangot képez? Nagyon jó pác és remek étel... :) Köszi, mentve!

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Wed, 2014-11-12 11:01

Nagyon finom lett a citromos csirkemell kedves Gréta , kevés fűszerből igazán finom husi lett, köszi. Én gombás rizzsel tálaltam, jó volt együtt.

nyali-fali
nyali-fali Tue, 2014-07-08 23:34

Tetszik a recept, csak a kakukkfű nekem nem épp a kedvencem. Mit ajánlasz esetleg helyette?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-07-21 00:17

Szia, csak most tudok válaszolni: szerintem citromfű, borsikafű talán az oregano is jó lehet. A koriander elég megosztó fűszer, de ha csak borsosan lesütöd a húst és egy keveset frissen aprítva rászórsz belőle, az nagyon finom lehet citrommal, majd ki is próbálom. üdv, G

217
csirkemell filé 2 db
citrom 2 db
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 4 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint