r
Nosalty Logó

Citromos csirke sütőben Grétitől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Citromos csirke sütőben Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 895 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 224 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 895 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot kifacsarjuk, és rostjait is kikanalazzuk egy tálba. Ehhez önjük az olívaolajat, az áttört fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A megtisztított, leszárított és felezett csirkemelleket egy sütésre is alkalmas üvegtálba fektetjük, és meglocsoljuk a páclével. Rájuk fejtetjük a kakukkfű ágakat, és egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben először letakarva 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve a levével meglocsoljuk, és visszatesszük pirulni még további 10-15 percre.
  4. Ha elkészült, friss kakukkfű ágakkal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 30009
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Ajánló

Ehhez a citromos csirkéhez a jázminrizs illik a legjobban és egy kis friss saláta, de tálalhatjuk krumplipürével vagy más zöldségpürével, esetleg csak salátával is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkepácolás az egyik kedvenc foglalatosságom. Pikk-pakk megvan, és nagyon megéri időt szánni rá. Ez a citromos pác-vaj puhává varázsolja a husit. A kakukkfű illata pedig bejárja a konyhát, így alig bírjuk kivárni, ameddig elkészül.

Hozzászólások

Csibella

Nagyszer?!

nyali-fali

Tetszik a recept, csak a kakukkf? nekem nem épp a kedvencem. Mit ajánlasz esetleg helyette?

Gréti

Szia, csak most tudok válaszolni: szerintem citromf?, borsikaf? talán az oregano is jó lehet. A koriander elég megosztó f?szer, de ha csak borsosan lesütöd a húst és egy keveset frissen aprítva rászórsz bel?le, az nagyon finom lehet citrommal, majd ki is próbálom. üdv, G

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a citromos csirkemell kedves Gréta , kevés f?szerb?l igazán finom husi lett, köszi. Én gombás rizzsel tálaltam, jó volt együtt.

Gréti

Igen, néha a kevesebb több! Örülök, hogy ízlett, egészségetekre! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Ki gondolná, hogy a csirkemell és a kakukkf? ennyire tökéletes összhangot képez? Nagyon jó pác és remek étel... :) Köszi, mentve!

Gréti

Igen, nagyszer? ízpárosítás, és tiszta nyár! Örülök, hogy ízlett! Üdv, Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek