Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos lustasüti

Narancsos lustasüti
Narancsos lustasüti
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezt a sziruptól cuppogó, isteni pudingos sütit készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A sziruphoz

ajánlat

Ez a süti citrommal is elkészíthető, de akkor legalább három szemet használjunk hozzá. Sőt, ha kisebb adagokban pici, egyadagos sütőformákban sütjük, akkor még több ízben élvezhetjük a szélén a sültebb részeket. Feledhetetlen krémesszerű állaga miatt mindenki emlékezni fog rá!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A rétestésztát kézzel szaggassuk vagy késsel vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
  3. Egy nagy tálba üssünk 4 tojást, verjük fel, adjuk hozzá a cukrot, keverjük simára vele, majd adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, joghurtot, a vaníliakivonatot és a sütőport, aztán az olajat csepegtessük folyamatos keverés mellett, végül a széttépkedett rétestésztát.
  4. Olajozzunk ki egy üvegtálat, és öntsük bele a tésztát úgy, hogy nyomogassuk le, igazgassuk el benne.
  5. Ezután mehet is a sütőbe kb. 45 percre vagy tovább, ameddig szépen felemelkedik és aranybarna nem lesz.

A sziruphoz

  1. A szirupot előre is elkészíthetjük, hogy legyen ideje kihűlni. Öntsük a narancsok kifacsart levét egy szószos edénybe, hozzá a vizet és a cukrot, majd jól keverjük át.
  2. Dobjunk mellé egy fahéjrudat, és pár keverés mellett főzzük, ameddig szirupos állagú nem lesz. Nem kell nagyon besűríteni, de azért jelentősen veszítsen a mennyiségéből.
  3. Ha elkészült, a fahéjrudat emeljük ki belőle.

Összeállítás, tálalás

  1. A kész sütit vegyük ki a sütőből, majd öntsük fel a sziruppal, és hagyjuk, hogy magába szívja azt.
  2. A kihűlt narancsosan illatozó sütit vágjuk kockákra és tálaljuk. Még langyosan, de másnap hűtve is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 144
elküldve: 0
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: görög
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gyors narancsos süti, görög narancsos süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demaka
demaka Mon, 2019-02-04 04:23

A narancshéjat milyen formában keverjük a tésztába?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2019-02-04 13:15

Szia, a narancshéjat természetesen reszelt formában keverjük a tésztához. Köszi, beírtam, üdv, G

488
réteslap 2 csomag
tojás 4 db
cukor 200 g
narancshéj 2 narancsból nyert
görög joghurt 300 g
vanília kivonat 2 tk
sütőpor 1 teáskanál
napraforgó olaj 200 ml
cukor 200 g
víz 3.5 dl
narancslé 2 narancsból nyert
fahéjrúd 1 db