Narancsos lustasüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
30g réteslap89 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
30g görög joghurt31 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
A sziruphoz
Összeállítás, tálalás
Összesen
488
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
300g réteslap885 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g napraforgó olaj1768 kcal
A sziruphoz
Összeállítás, tálalás
Összesen
4884
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
15.2g réteslap45 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
10.2g cukor39 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
15.2g görög joghurt16 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10.2g napraforgó olaj90 kcal
A sziruphoz
Összeállítás, tálalás
Összesen
248
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
488
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.7 g
Zsír
-
Összesen 242.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 993.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.1 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 663.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 85 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 284 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1181 micro
Összesen
4884
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g cukor
-
300 g görög joghurt
-
1 teáskanál sütőpor
-
200 ml napraforgó olaj
A sziruphoz
Összeállítás, tálalás
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A rétestésztát kézzel szaggassuk vagy késsel vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
- Egy nagy tálba üssünk 4 tojást, verjük fel, adjuk hozzá a cukrot, keverjük simára vele, majd adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, joghurtot, a vaníliakivonatot és a sütőport, aztán az olajat csepegtessük folyamatos keverés mellett, végül a széttépkedett rétestésztát.
- Olajozzunk ki egy üvegtálat, és öntsük bele a tésztát úgy, hogy nyomogassuk le, igazgassuk el benne.
- Ezután mehet is a sütőbe kb. 45 percre vagy tovább, ameddig szépen felemelkedik és aranybarna nem lesz.
A sziruphoz
- A szirupot előre is elkészíthetjük, hogy legyen ideje kihűlni. Öntsük a narancsok kifacsart levét egy szószos edénybe, hozzá a vizet és a cukrot, majd jól keverjük át.
- Dobjunk mellé egy fahéjrudat, és pár keverés mellett főzzük, ameddig szirupos állagú nem lesz. Nem kell nagyon besűríteni, de azért jelentősen veszítsen a mennyiségéből.
- Ha elkészült, a fahéjrudat emeljük ki belőle.
Összeállítás, tálalás
- A kész sütit vegyük ki a sütőből, majd öntsük fel a sziruppal, és hagyjuk, hogy magába szívja azt.
- A kihűlt narancsosan illatozó sütit vágjuk kockákra és tálaljuk. Még langyosan, de másnap hűtve is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 362
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 51733
- Feltöltés dátuma: 2019. január 18.
Ajánló
Ez a süti citrommal is elkészíthető, de akkor legalább három szemet használjunk hozzá. Sőt, ha kisebb adagokban pici, egyadagos sütőformákban sütjük, akkor még több ízben élvezhetjük a szélén a sültebb részeket. Feledhetetlen krémesszerű állaga miatt mindenki emlékezni fog rá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
586 recept
Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezt a sziruptól cuppogó, isteni pudingos sütit készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!