13 forró péksüti expressz gyorsan

Nincs jobb dolog télen a saját sütésű péksütiknél. A forró kiflik és zsemlék illata bejárja az egész lakást - és még az is lehet, hogy a szomszédok is átkopognak egy törésért.

Otthon péksüteményt sütni egyszerűbb, mint gondolnád, pár alkalom után már az egész rutinszerűen fog menni. Sokan úgy gondolják, hogy az egész rendkívül időigényes dolog, valójában a tényleges munka – a tészta bedagasztása és formázása – nem több fél óránál. Már ha dagasztod.

A házi kifli- és zsemlesütést mindenki más recept alapján csinálja, mi most viszont csak olyan péksütemény-készítési eljárásokat mutatunk nektek, amelyekkel a legrövidebb időn belül (akár egy hétvégi reggelen) is össze tudjátok dobni a finomságokat. Az egészséges táplálkozás hívei bizonyára a teljes kiőrlésű lisztet fogják előnyben részesíteni (grahamliszttel, rozsliszttel, durumliszttel és a tönkölybúza-liszttel is fenségeseket lehet sütni), de bármilyen friss fűszerrel is feldobhatod, amihez csak kedved van. Ne feledd: egy frissen sült, ropogós forró zsemlénél nincs jobb, reggelire némi vajjal, friss zöldségekkel, vagy ebédre egy laktató leves mellé.

 1. 1.

  Házi magvas zsemle

 2. 2.

  Kifli Tésztásfül konyhájából

 3. 3.

  English muffin

 4. 4.

  Házi vajas kiskifli

 5. 5.

  Háztáji magvas zsemlecipók

 6. 6.

  Artizán péksütemény bármikor

 7. 7.

  Sajtos tönkölykifli

 8. 8.

  Rozs stangli

 9. 9.

  Vörösáfonyás péksütemény

 10. 10.

  Tejes császárzsemle

 11. 11.

  Fokhagymás-magos hűtős kifli

 12. 12.

  Kukoricás csavart Olgitól

 13. 13.

  Csokis scones

Olvastad már?

23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.