13 forró péksüti expressz gyorsan

Nincs jobb dolog télen a saját sütésű péksütiknél. A forró kiflik és zsemlék illata bejárja az egész lakást - és még az is lehet, hogy a szomszédok is átkopognak egy törésért.

Otthon péksüteményt sütni egyszerűbb, mint gondolnád, pár alkalom után már az egész rutinszerűen fog menni. Sokan úgy gondolják, hogy az egész rendkívül időigényes dolog, valójában a tényleges munka – a tészta bedagasztása és formázása – nem több fél óránál. Már ha dagasztod.

A házi kifli- és zsemlesütést mindenki más recept alapján csinálja, mi most viszont csak olyan péksütemény-készítési eljárásokat mutatunk nektek, amelyekkel a legrövidebb időn belül (akár egy hétvégi reggelen) is össze tudjátok dobni a finomságokat. Az egészséges táplálkozás hívei bizonyára a teljes kiőrlésű lisztet fogják előnyben részesíteni (grahamliszttel, rozsliszttel, durumliszttel és a tönkölybúza-liszttel is fenségeseket lehet sütni), de bármilyen friss fűszerrel is feldobhatod, amihez csak kedved van. Ne feledd: egy frissen sült, ropogós forró zsemlénél nincs jobb, reggelire némi vajjal, friss zöldségekkel, vagy ebédre egy laktató leves mellé.

  1. 1.

    Házi magvas zsemle

  2. 2.

    Kifli Tésztásfül konyhájából

  3. 3.

    English muffin

  4. 4.

    Házi vajas kiskifli

  5. 5.

    Háztáji magvas zsemlecipók

  6. 6.

    Artizán péksütemény bármikor

  7. 7.

    Sajtos tönkölykifli

  8. 8.

    Rozs stangli

  9. 9.

    Vörösáfonyás péksütemény

  10. 10.

    Tejes császárzsemle

  11. 11.

    Fokhagymás-magos hűtős kifli

  12. 12.

    Kukoricás csavart Olgitól

  13. 13.

    Csokis scones

Olvastad már?

23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?