Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

23 illatokkal és ízekkel teli török étel

A török konyhaművészet jól ismert Európában, elsősorban a görög gyros török változatát, a kebabot fogyasztjuk szélesebb körben, de szinte mindenki ismeri a mézes baklavát is.

A török konyhában a leggyakrabban használt alapanyagok: a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és az uborka. A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szőlő, az őszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom; a törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Ezekkel a hozzávalókkal pedig jóval izgalmasabb dolgokat tudsz otthon te is sütni/főzni, mint egy török kebab, mutatjuk a legjobbakat!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!