23 illatokkal és ízekkel teli török étel

A török konyhaművészet jól ismert Európában, elsősorban a görög gyros török változatát, a kebabot fogyasztjuk szélesebb körben, de szinte mindenki ismeri a mézes baklavát is.

A török konyhában a leggyakrabban használt alapanyagok: a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és az uborka. A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szőlő, az őszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom; a törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Ezekkel a hozzávalókkal pedig jóval izgalmasabb dolgokat tudsz otthon te is sütni/főzni, mint egy török kebab, mutatjuk a legjobbakat!

  1. 1.

    Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából

  2. 2.

    Török pide Judit konyhájából

  3. 3.

    Jamie török laposkenyere

  4. 4.

    Török bárányhúsos pörkölt padlizsánkörettel

  5. 5.

    Lahmacun Dacotától

  6. 6.

    Török sült tejberizs

  7. 7.

    Török padlizsánsaláta

  8. 8.

    Ayran házilag

  9. 9.

    Cserkesz csirke

  10. 10.

    Ramazan pide

  11. 11.

    Feta sajtos börek tepsiben

  12. 12.

    Menemen ahogy Baklavaria készíti

  13. 13.

    Diós-répás baklava

  14. 14.

    Hamis csirkemellpuding - tavuk göğsü

  15. 15.

    Muhallebi passiógyümölccsel

  16. 16.

    Töltött szőlőlevél Nasitól

  17. 17.

    Török vöröslencseleves

  18. 18.

    Humusz gyorsan

  19. 19.

    Török burgonyasaláta

  20. 20.

    Török gözleme

  21. 21.

    Török cukkinisaláta Gazientep módra

  22. 22.

    Patatesli köfte sulu yemek

  23. 23.

    Kısır

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?