r
Nosalty Logó

Diós-répás baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Diós-répás baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltelék

Szirup

Összesen 664 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltelék

Szirup

Összesen 3980 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltelék

Szirup

Összesen 281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3746 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 664 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    9288 micro
  • β-karotin
    22475 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3980 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

Töltelék

Szirup

Elkészítés

Töltelék

  1. A barna cukrot olvasszuk meg, és pároljuk félpuhára benne a répát, majd keverjük hozzá a diót, és reszeljük bele a narancs héját.
  2. Egy tepsit (kb 20x30 cm) vajazzunk ki. Fektessünk a tepsibe 8 db réteslapot úgy, hogy kenjünk meg minden egyes lapot olvasztott vajjal. Ha túllóg a réteslap, vagy leszabjuk, vagy visszahajtjuk egyszer az egyik, utána a másik lapot.
  3. Rásimítjuk a diós-répás keveréket, majd betakarjuk a másik 8 réteslappal, ugyanúgy megkenve a lapok közeit a vajjal. A felső lapot már ne kenjük le.
  4. Éles késsel vágjuk formára, és toljuk 160 fokos előmelegített sütőbe. Süssük kb. 40 percig.
  5. Ha megsült a baklavánk, még melegen locsolgassuk meg a sziruppal, amíg az összeset be nem szívja.

Szirup

  1. A sziruphoz forraljuk össze a hozzávalókat, addig amíg besűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 940
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-répás baklava
Judit69 124 recept

Az édes bűnbeesés. Kiadós rétestészta alapú édesség, amiből most kimaradt a pisztácia, de helyette ott a répa és a dió, ami még különlegessé és szaftosabbá teszi ezt a török eredetű édességet.

Hozzászólások

Hozzávalók

Töltelék

Szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek