Cserkesz csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
660
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
5289
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1313.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 105.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
660
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 275.2 g
Zsír
-
Összesen 429.3 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 225 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10504.5 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 900 mg
-
Foszfor 3144 mg
-
Nátrium 5510 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 845.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
5289
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az alaposan megmosott csirkét egy nagy lábasba tesszük (hogy kényelmesen elférjen benne a pipi), teljesen felengedjük vízzel, hozzáadjuk a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát. Addig főzzük, míg a csirkehús megpuhul.
- A csirkét a húsléből kivesszük és miután kissé kihűlt, lebőrözzük és lefejtjük a csontokról a puha húst, végül kisebb darabokra tépkedjük.
- A diót, a fokhagymát, a megfőtt vöröshagymát és a darabokra vágott kenyeret turmixba téve pillanatok alatt összedolgozzuk. Az így kapott diós egyveleget egy mélyebb serpenyőbe tesszük és hozzáadunk nyolc merőkanálnyi húslevet. Amikor kezd besűrűsödni, a serpenyőbe tesszük a csirkehúst is, és mérsékelt tűzön néhány percig főzzük. Ha szükségesnek érezzük kevés sót adhatunk még hozzá.
- Amikor kihűlt hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy órával kivesszük, szobahőmérsékleten kínáljuk.
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21476
- Feltöltés dátuma: 2008. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Klasszikus török előétel: hideg, diómártásos csirkesaláta, mely különleges alkalmakkor készül Törökországban. (Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking c. könyvében található recept alapján készítettem.) A cserkesz jelzőt állítólag az Oszmán Birodalom szultánjainak háremében élő, a saláta színére hasonlító arcszínű, szépséges cserkesz nőkről kapta. Jót tesz a salátának, ha van ideje az ízeknek összeérni, ezért egy-két nappal a tálalás előtt készítsük el! Kenyér, rizs-vagy bulgur piláf illik hozzá.