r
Nosalty Logó

Cserkesz csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Cserkesz csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5289 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    429.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    225 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10504.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    5510 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 5289 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott csirkét egy nagy lábasba tesszük (hogy kényelmesen elférjen benne a pipi), teljesen felengedjük vízzel, hozzáadjuk a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát. Addig főzzük, míg a csirkehús megpuhul.
  2. A csirkét a húsléből kivesszük és miután kissé kihűlt, lebőrözzük és lefejtjük a csontokról a puha húst, végül kisebb darabokra tépkedjük.
  3. A diót, a fokhagymát, a megfőtt vöröshagymát és a darabokra vágott kenyeret turmixba téve pillanatok alatt összedolgozzuk. Az így kapott diós egyveleget egy mélyebb serpenyőbe tesszük és hozzáadunk nyolc merőkanálnyi húslevet. Amikor kezd besűrűsödni, a serpenyőbe tesszük a csirkehúst is, és mérsékelt tűzön néhány percig főzzük. Ha szükségesnek érezzük kevés sót adhatunk még hozzá.
  4. Amikor kihűlt hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy órával kivesszük, szobahőmérsékleten kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21364
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus török előétel: hideg, diómártásos csirkesaláta, mely különleges alkalmakkor készül Törökországban. (Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking c. könyvében található recept alapján készítettem.) A cserkesz jelzőt állítólag az Oszmán Birodalom szultánjainak háremében élő, a saláta színére hasonlító arcszínű, szépséges cserkesz nőkről kapta. Jót tesz a salátának, ha van ideje az ízeknek összeérni, ezért egy-két nappal a tálalás előtt készítsük el! Kenyér, rizs-vagy bulgur piláf illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?