Kávézz!

Kis kávétörténelem

Hogyan jutott a kávé Etiópiából Arábiába, majd holland, francia és spanyol kézre? Néhány izgalmas állomáspontját megosztjuk veletek. Aki nem hiszi, járjon utána! (x)

Nosalty

Szemes vagy őrölt kávét?

Minitanfolyam arról, hogyan és milyen eszközzel készítsd el napi kávédat. Aki segít ebben: Gávris Iván, az Omnia kávészakértője. Légy saját kávéd "szakácsa"! (x)

Nosalty

Kolumbiai kávé és cseresznyés süti

Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? Az Omnia segítségével egy újabb kávét mutatunk be nektek, és süteményeket is ajánlunk hozzá.(x)

Nosalty

Mikor hogyan idd a kávét?

Rövid vagy hosszú kávét? Tejjel vagy anélkül? Vajon melyik napszakhoz mely kávétípusok illenek? Szakértő véleményét még nem hallottad erről! (x)

Nosalty

Te hogyan iszod a kávét?

Reggel egy rövid presszókávé, délután egy hosszú sok tejjel. Mikor hogy esik jobban. De vajon ismered-e az összes kávétípust? Mi összegyűjtöttük őket egy csokorba! (x)

Nosalty

A kávé és a sütemény harmóniája

Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)

Nosalty

Itt a kávégép, amely elfér a zsebben!

Jó, a zsebünkben talán nem, de egy hongkongi cég kitalálta, hogyan ihatunk saját készítésű kávét, bármilyen messze is járjunk az otthonunktól vagy a kedvenc kávézónktól.

admin

Vissza a kávéházak aranykorába!

Kíváncsiak vagytok, hogy a századforduló kávéházai hogyan működtek Budapesten? Kik azok, akik előszeretettel látogatták, és hogyan fogyasztottak egy csésze feketét?

admin

Ne csak igyuk a kávét!

Lehet forrón vagy jéghidegen fogyasztani, finomabbnál finomabb süteményekben vagy pohárkrémekben enni, és igen hatékony csodaszer a konyhában is.

admin

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!