Kávézz!

Kis kávétörténelem

Hogyan jutott a kávé Etiópiából Arábiába, majd holland, francia és spanyol kézre? Néhány izgalmas állomáspontját megosztjuk veletek. Aki nem hiszi, járjon utána! (x)

Nosalty

Szemes vagy őrölt kávét?

Minitanfolyam arról, hogyan és milyen eszközzel készítsd el napi kávédat. Aki segít ebben: Gávris Iván, az Omnia kávészakértője. Légy saját kávéd "szakácsa"! (x)

Nosalty

Kolumbiai kávé és cseresznyés süti

Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? Az Omnia segítségével egy újabb kávét mutatunk be nektek, és süteményeket is ajánlunk hozzá.(x)

Nosalty

Mikor hogyan idd a kávét?

Rövid vagy hosszú kávét? Tejjel vagy anélkül? Vajon melyik napszakhoz mely kávétípusok illenek? Szakértő véleményét még nem hallottad erről! (x)

Nosalty

Te hogyan iszod a kávét?

Reggel egy rövid presszókávé, délután egy hosszú sok tejjel. Mikor hogy esik jobban. De vajon ismered-e az összes kávétípust? Mi összegyűjtöttük őket egy csokorba! (x)

Nosalty

A kávé és a sütemény harmóniája

Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)

Nosalty

Itt a kávégép, amely elfér a zsebben!

Jó, a zsebünkben talán nem, de egy hongkongi cég kitalálta, hogyan ihatunk saját készítésű kávét, bármilyen messze is járjunk az otthonunktól vagy a kedvenc kávézónktól.

NS

Vissza a kávéházak aranykorába!

Kíváncsiak vagytok, hogy a századforduló kávéházai hogyan működtek Budapesten? Kik azok, akik előszeretettel látogatták, és hogyan fogyasztottak egy csésze feketét?

NS

Ne csak igyuk a kávét!

Lehet forrón vagy jéghidegen fogyasztani, finomabbnál finomabb süteményekben vagy pohárkrémekben enni, és igen hatékony csodaszer a konyhában is.

NS

Ez az ébresztőóra kávét is főz

Felejtsd el az ébresztőd fülsiketítő hangját, ennek az új találmánynak hála, a kora reggeli ébredés sokkal kellemesebbé és aromásabbá válhat.

NS

Az eldobható pohár története

Az egyszer használatos pohár mindennapjaink egyik alapvető eszközévé vált. Története pedig egybefonódik az emberi szokások változásának történetével.

NS

Címlapról ajánljuk

További cikkek