Kolumbiai kávé és cseresznyés süti

Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? Az Omnia segítségével egy újabb kávét mutatunk be nektek, és süteményeket is ajánlunk hozzá.(x)

Omnia Reserve single origin

Az Omnia Reserve single origin kávécsalád a világ különböző ízeit hozza el otthonunkba. André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi kávészakértője a világ elismert kávétermelő régióiból speciálisan a magyar piacra válogatta ki a területeket és birtokokat. Következő négy cikkünkben az egyes származási helyek és kávétípusok szerint adunk ötleteket nektek, mivel dobhatjátok fel a reggeli kávézást!

Cseresznyés-túrós kalácskák recept

Kávé- és sütiajánlatunk 3.

Kolumbia - cseresznyés süti

Korábbi cikkeinkben az Omnia Reserve single origin szemes kávék közül a Volcanic Valley és a Monsoon Malabar fantázianevű termékeket mutattuk be, melyekhez jázmin és sáfrány ízesítésű süteményeket készítettünk nektek. Most Kolumbiába, az Andok hegység lábához kalauzolunk titeket. Itt megkóstoljuk a 100%-os typica arabica Huila Colombia kávét, mely feldolgozásához helyi patakok vizét használják fel. Hozzá Omnia Reserve szakácsunk sáfrányos sütijeit kóstolhatjuk.

Csokis-minipite cseresznyés mascarponéval recept

Gazdag illat és ízharmónia jellemzi ezt a kávét. Illatában friss, zöld jelleg, ízében kellemesen édeskés ízvilág fedezhető fel enyhén dióba hajló utóízzel. Közepes pörköléssel tettük kerekké.

Zöldkávékóstolási-jegyzet André Hoikins Master Blendertől:

Kolumbiát a világ egyik legjobb kávétermő területének tartják, ahol több mint 500 ezer – mára szakértő – család dolgozik szigorú minőségi sztenderdek szerint. A bőséges csapadék hatására az országban egész évben virágzik, és így érik a kávé, feldolgozásához pedig a hegységekből lezúduló patakok vizét használják. A magas minőség elismeréseként Kolumbia területe eredetvédelem alatt áll.

Huila régió családi gazdaságai az Andok hegység oldalában, 1200-2000 méter magasságban terülnek el, ahol a mérsékelt éghajlat és a magas csapadékmennyiség ideális a kávészemeknek. A kávécseresznyét kézzel szüretelik a farmerek októbertől decemberig, gondosan ügyelve, hogy csak az érett gyümölcsöket szedjék le. (x)

Tudj meg többet az Omnia Reserve single origin szemes kávéiról itt!

A Kávézz! rovat további cikkeit itt találod!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek