Erre használd még a kávét!

A kávét imádjuk, ehhez nem fér kétség, de vajon kinek jut eszébe a maradék kávézaccra is úgy gondolni, mint ami nem csak komposztként hasznosítható újra? 

Kávé

A fölöslegessé vált őrölt kávé maradványa a háztartásban, sőt még a szépítkezésnél is hasznodra lehet!

Először is: bárkinél előfordul, hogy eldugul a lefolyó, elég csak egy kicsit nem odafigyelni és konstatálni, hogy nem folyik le a víz. A dugulást megelőzendő, érdemes a reggeli kávézaccot a lefolyóba önteni, az apró szemcsék sokat segíthetnek még a bajok előtt. Ezen kívül, ha komposztba öntjük, jót tesz a termőföldnek.

Furcsának tűnhet pedig jót tesz a komposztnak

Ami nagy előnye még: semmi szükség mindenféle mesterséges illatosítókkal teletömni a hűtőt ezentúl, mert egy kis feles pohárba pár kanál őrölt kávét adagolva (fontos, hogy ne zacc legyen!), ez kiválóan szagtalanítja a hűtőt, persze a rendszeres, ecetes áttörlést nem helyettesíti. Arra is fontos figyelnünk, ne hagyjunk semmit sem megromlani a hűtőben, egyrészt, mert pazarlás, másrészt ekkor már nincs az a kávé, ami megbirkózik a keletkező szagokkal.

Érdemes vele tenni egy próbát

Nagyon jó test- vagy arcradír készíthető belőle! Bár ezzel biztosan lesznek, akik vitatkoznak, hogy nem lehet egyszerre ugyanazt használni arcra és testre is, ám nekem eddig semmi bajom nem származott ebből az univerzalitásból. Biztosan akadnak, akiknek érzékenyebb az arcbőrük, ők tényleg csak nagyon finoman kísérletezzenek ezekkel a keverékekkel.

Testre nagyon jó, ha olajjal keverjük össze, ha rendes kávét választunk, akkor a benne található koffein még a narancsbőr ellen is hatásos lehet. Arcra egy könnyű arclemosóba keverve is nagyon hatásos, szépen eltávolítja az elhalt hámréteget.

Címlapról ajánljuk

További cikkek