Itt a kávégép, amely elfér a zsebben!

Jó, a zsebünkben talán nem, de egy hongkongi cég kitalálta, hogyan ihatunk saját készítésű kávét, bármilyen messze is járjunk az otthonunktól vagy a kedvenc kávézónktól.

Bármikor előállhat olyan kritikus helyzet, amikor azonnal szükségünk van egy eszpresszóra! Ilyenkor vagy szerencsénk van, és pont a kedvenc kávézónk előtt állunk, vagy nincs szerencsénk, és keresnünk kell egyet, avagy a legrosszabb: kénytelenek leszünk megelégedni akármilyen kávészerű folyadékkal, amit a folyosó végén magányosan álldogáló automata főz le nekünk.

Ilyenkor merül fel az emberben leginkább, hogy milyen jó lenne, ha az otthoni megszokott, kedvenc kávénkból lehetne föltenni egyet, és azt frissen meginni a vásárolt feketék helyett.

Valószínű, hogy a hongkongi Wacaco nevű cég mérnökei is így gondolták, mikor kifejlesztették a Minipresso nevű manuális kávéfőzőt, amely kézi erővel működik, és amelyik tökéletesen ideális a fáradt utazók számára.

A szerkezet működése roppant egyszerű: a készülékbe beletesszük a kávét, a forró vizet, és manuálisan pumpálni kezdjük, amíg a kávé el nem kezd szépen kifolyni. Mindennek érdekessége, hogy a Minipresso nem igényel külső energiaforrást, vagyis nem kell aggódnunk amiatt, hogy például lemerül. Ez pedig nemcsak hogy praktikus és nagyon menő, de még környezettudatos is. Nem beszélve arról, hogy pénzt is megspórolunk vele, hiszen hozott anyagból tudunk dolgozni bárhol, ahol ránk tör a kávézhatnék.

A Minipresso egyelőre csak előrendelésben kapható a Wacaco-n keresztül mindössze 40 dollárért, és 2015-ben dobják majd piacra, de alighanem komoly sikereket fog elérni a hipszterek és a saját ízeikhez kötődő kávéfogyasztók körében.

Addig pedig nézzük meg az alábbi videót, amiből kiderül, hogyan is működik ez a szerkezet a gyakorlatban.

(via Foodbeast)

Címlapról ajánljuk

További cikkek