Ez az ébresztőóra kávét is főz

Felejtsd el az ébresztőd fülsiketítő hangját, ennek az új találmánynak hála, a kora reggeli ébredés sokkal kellemesebbé és aromásabbá válhat.

Egy brit tervező, Josh Renouf kifejlesztett egy olyan ébresztőórát, amelyik kávét készít, miközben mi még szundítunk. A Barisieur névre hallgató találmány célja, hogy a szokásos idegesítő hangzavar helyett a frissen gőzölgő kávé aromájára ébressze tulajdonosát. Előző este be kell raknunk a masinába a megfelelő kávé- és vízmennyiséget, ezután pedig várhatjuk a tökéletes ébredést. Az órát külön rekeszekkel szerelték fel a tej és a cukor számára.

Bár jelenleg a ébresztőóra-kávéfőző még nincs a piacon, de hamarosan erre is sor kerül, az ára viszont meglehetősen borsos lesz: valahol 60 és 100 ezer forint között mozog majd. A készülék hamar rengeteg rajongóra tett szert a közösségi oldalakon, ám sokan kifogásolják a belengetett árat, mások pedig egy ágy mellé helyezett, forró vízzel működő gépezetben látnak veszélyeket.

{ SZAVAZAS }

(via Huffington Post)

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek