Brazil kávékalandok mazsolás sütivel

Brazil arabica kávé és mazsolás süti. Egy új ízharmónia. Bemutatjuk a Brazil Estate kávét, melyhez mazsolás édességeket készítettünk nektek. (x)

Múlt héten az Omnia Reserve single origin szemes kávék közül a 100%-os typica arabica Huila Colombia területszelektált terméket mutattuk be, melyhez cseresznyés ízesítésű süteményeket készítettünk nektek. Most Brazíliába kalauzolunk titeket, pontosan a Sao Vincente és Santa Helena ültetvényekre. Itt megkóstoljuk a Mundo Novo és Catuai arabica fajtákból készített kávét, melyeket a napon való szárítás után fa silókban – helyi nevükön tulhákban – pihentettek nekünk. Hozzá Omnia Reserve szakácsunk mazsolás sütijeit kóstoljuk.

Mazsolás scoones recept

A brazil arabica kávé könnyed gyümölcsösségéről és enyhén édeskés ízéről ismerhető fel. Ez a kávé egy igazi kuriózum, hiszen egyetlen család birtokáról származik, a szomszédos Sao Vincente és Santa Helena ültetvényekről, amelyek mérete együtt 260 hektár. Az átlag 1100 méter magasan fekvő termőterületen a kávészemeket későn szüretelik, amikor a kávécseresznyék sötétpiros színt érnek el, és húsuk szinte mézédessé válik.

Rumos-mazsolás trüffel recept

A zöldkávéra jellemző ízjegyek - kóstolási jegyzet André Hoikins Master Blendertől:

Könnyed, kellemesen savas kávé friss gyümölcsösséggel, édesbe hajló befejezéssel. Finom pörköléssel hagyjuk érvényesülni a kávé természetes adottságait.

A birtokon a feldolgozás során zöld és száraz szemeket áztatással választják el, a nehezebb szemek lesüllyednek, azok héját lehántják. Ezután következik a pár napos szárítás, majd a szemeket még legalább két hétig pihentetik fa silókban.

A család 1965-ben és 1969-ben vásárolta a két szomszédos ültetvényt, jelenleg a harmadik generáció viszi tovább az örökséget. Ültetvényeik átlag életkora 20 év, ezek felújítását két éve kezdték meg metszés révén, helyenként újratelepítéssel. Mivel a birtok rendkívül meredek, így kevéssé tudják gépesíteni, mint a jókora kiterjedésű Minais Gerais állam más területeit, ráadásul a Guaxaupé régió legmagasabb pontján fekszik, a lassú érés így kivételes minőségű, nagy kávészemeket biztosít, amelyek június közepétől egészen augusztusig szüretelhetőek. (x)

Tudj meg többet az Omnia Reserve single origin szemes kávéiról itt!

A Kávézz! rovat további cikkeit itt találod!

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek