r
Nosalty Logó

Zsúrkenyér szendvicsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zsúrkenyér szendvicsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kenyérhez

A feltéthez

Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kenyérhez

A feltéthez

Összesen 6906 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kenyérhez

A feltéthez

Összesen 249 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.4 g

Zsír

  • Összesen
    272.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13194.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    8637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    410 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5138 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1625 micro
Összesen 6906 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A feltéthez

Elkészítés

A kenyérhez

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
  2. Ha felfutott az élesztő és a vaj kihűlt, akkor hozzáadjuk a liszthez, illetve hozzágyúrjuk a főtt és összetört krumplit, sót, szódavizet, majd adagolva adjuk hozzá a tejet. Annyi tej kell hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk (ne legyen puha, mert a krumpli ellágyítja).
  3. Duplájára kelesztjük. Ez kb. 1 óra.
  4. Ha megkelt, kettévágjuk és hosszúkás-lapos zsúrkenyérformát formálunk belőle és kizsírozott tepsire rakjuk, majd hagyjuk még legalább 30 percet itt is kelni.
  5. A kenyerek tetejét vízzel bekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük, hogy szép barna legyen a teteje.
  6. Ha kisült a kenyér, rácson hagyjuk kihűlni.
  7. A kihűlt a zsúrkenyér, felszeleteljük, megkenjük vajjal, teszünk rá egy sonkaszeletet, arra savanyú uborkakarikát, tojásszeletet, megpakoljuk reszelt sajttal, és a legvégén a tetejére snidlinget aprítunk, illetve teszünk rá egy kis házi pirosaranyat.
  8. Tálcára téve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x45x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23121
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvétkor, szilveszterkor és karácsonykor mindig van ilyen zsúrkenyér-tál az asztalunkon, de ajánlom még születésnapi ill. egyéb partykra is. Mutatós, viszont nagyon hamar elkapkodják, mert nem lehet abbahagyni, ha el kezdjük enni! :))

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Régen a suliban készítettünk ilyen szendvicseket amikor osztálybuli volt. Persze nem házi zsúrkenyérb?l. Én is szívesen sütök kenyeret. Kipróbálom a zsúrkenyeredet.Milyen lett a sztrapi? Bogi

Törölt felhasználó

Szia Bogi! Örülök, hogy megtetszett a recept. :) Még nem csináltam meg, ha elkészítem, biztosan beszámolok róla. Két pici gyerk?cöm van, és eléggé lefoglaltak mostanában, így gyorsabb dolgokat készítettem, f?leg hogy a kicsi fiamnak külön f?zök még inkább. Most hétvégén szeretnék nekiállni a sztrapacskának a recepted alapján, a kiindulási instrukciók már megvannak, hála neked, csak id? kell. :) Üdv, WM

Törölt felhasználó

**

palice

Szia WhiteMagic! Egyszeru tepsibe teszed? nem "terpeszkedik el"?S ha nincs szodavized?! Koszi! :) Udv,Alice.

Törölt felhasználó

Szia Alice! Igen, normál tepsibe teszem. Nem lesz lapos, de magas sem, mert én eleve úgy formálom. Mint ahogy a képen látszik, ott sem magas, hanem kicsit alacsonyabb és szélesebb. De kb. 15 cm hosszú, tehát nem nagy szeletekre kell gondolni. A szódavíz azért jó bele, mert leveg?t visz a tésztába és lyukacsosabb lesz a kenyerünk. Anélkül én még nem készítettem, de szerintem nem lesz olyan jó, viszont elkészíthet? úgy is. Nekem egy szóda gépem van, ami nem er?sen szénsavassá teszi a vizet, és az is elég hozzá. Remélem, hogy segítettem. Üdv, WM

Hozzávalók

A kenyérhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.