Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával

Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával
Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádott zserbógolyó, barackpürével és diómorzsával felturbózva.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót, a darált háztartási kekszet és a lekvárt összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
  2. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A golyókat belemártjuk, és rácsra tesszük lecsepegni. Hűtőbe téve várjuk, hogy kidermedjenek.
  3. Az aszalt sárgabarackot a borral, vízzel és a cukorral együtt feltesszük főni kb. 30 percig, majd turmixban krémesre pürésítjük.
  4. A dió morzsához minden hozzávalót a mixer keverő táljába öntünk, és hagyjuk, hogy összedolgozza. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd morzsoljuk szét a tálaláshoz.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 771
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zserbó bonbon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manna_87
Manna_87 Mon, 2019-01-28 19:01

Pont mint a zserbó, csak gyorsabban elkészíthető :) Már kétszer megcsináltam, az utolsó morzsáig elfogyott, nagyon finom :)

1383
dió 150 g
kekszmorzsa 100 g
sárgabaracklekvár 150 g
étcsokoládé 200 g
napraforgó olaj 1 ek
aszalt sárgabarack 200 g
cukor 30 g
fehérbor 100 g
víz 100 g
dió 50 g
finomliszt 110 g
vaj 140 g
cukor 35 g