Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
Hozzávalók a golyóhoz:
-
38g dió245 kcal
-
25g kekszmorzsa105 kcal
-
104 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
18 kcal
Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:
Diós morzsa
-
13g dió82 kcal
-
28g finomliszt100 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
9g cukor34 kcal
Összesen
1383
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
Hozzávalók a golyóhoz:
-
150g dió981 kcal
-
100g kekszmorzsa419 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
71 kcal
Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g víz0 kcal
Diós morzsa
-
50g dió327 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
35g cukor135 kcal
Összesen
5526
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
Hozzávalók a golyóhoz:
-
10.9g dió71 kcal
-
7.3g kekszmorzsa31 kcal
-
10.9g sárgabaracklekvár30 kcal
-
14.6g étcsokoládé80 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:
-
14.6g aszalt sárgabarack35 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
7.3g fehérbor6 kcal
-
7.3g víz0 kcal
Diós morzsa
-
3.6g dió24 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
Összesen
402
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 810.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.5 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1383
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 322.7 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3240.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 716 mg
-
Foszfor 1445 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 609.9 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 340.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1324 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 939 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 4623 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
5526
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a golyóhoz:
-
150 g dió
-
200 g étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:
-
200 g aszalt sárgabarack
-
100 g fehérbor
-
100 g víz
Diós morzsa
-
50 g dió
-
110 g finomliszt
-
140 g vaj
Elkészítés
Hozzávalók a golyóhoz:
- A darált diót, a darált háztartási kekszet és a lekvárt összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
- Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A golyókat belemártjuk, és rácsra tesszük lecsepegni. Hűtőbe téve várjuk, hogy kidermedjenek.
- Az aszalt sárgabarackot a borral, vízzel és a cukorral együtt feltesszük főni kb. 30 percig, majd turmixban krémesre pürésítjük.
- A dió morzsához minden hozzávalót a mixer keverő táljába öntünk, és hagyjuk, hogy összedolgozza. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd morzsoljuk szét a tálaláshoz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3870
- Feltöltés dátuma: 2018. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1485 recept
Imádott zserbógolyó, barackpürével és diómorzsával felturbózva.