r
Nosalty Logó

Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Összesen 1383 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Összesen 5526 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Összesen 402 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1383 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    4623 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 5526 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 402 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Elkészítés

Hozzávalók a golyóhoz:

  1. A darált diót, a darált háztartási kekszet és a lekvárt összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
  2. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A golyókat belemártjuk, és rácsra tesszük lecsepegni. Hűtőbe téve várjuk, hogy kidermedjenek.
  3. Az aszalt sárgabarackot a borral, vízzel és a cukorral együtt feltesszük főni kb. 30 percig, majd turmixban krémesre pürésítjük.
  4. A dió morzsához minden hozzávalót a mixer keverő táljába öntünk, és hagyjuk, hogy összedolgozza. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd morzsoljuk szét a tálaláshoz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3854
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádott zserbógolyó, barackpürével és diómorzsával felturbózva.

Hozzávalók

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek