Túrógömb csokihéjban gyümölcsszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gasztro hedonista
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
83g tehéntúró123 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
-
10 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g méz4 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8g főzőtejszín11 kcal
-
7 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
587
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
150g erdei gyümölcs mix62 kcal
-
150g csokoládé819 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
3510
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
33.6g tehéntúró49 kcal
-
6.7g meggybefőtt5 kcal
-
10.1g erdei gyümölcs mix4 kcal
-
10.1g csokoládé55 kcal
-
6.7g fehér csokoládé36 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.5g méz1 kcal
-
3.4g margarin24 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
3.4g főzőtejszín4 kcal
-
3.4g száraz vörösbor3 kcal
-
2g margarin14 kcal
-
10.1g víz0 kcal
Összesen
234
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 865 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
587
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 184.3 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5189.8 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 1497 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.1 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 605.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
3510
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tehéntúró
-
100 g meggybefőtt
-
150 g erdei gyümölcs mix
-
150 g csokoládé
-
100 g fehér csokoládé
-
1 teáskanál méz
-
150 g porcukor
-
0.5 dl száraz vörösbor
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A fehér csokoládét a tejszínnel és a vanília rúd kikapart tartalmával gőz fölött összeolvasztjuk, majd kb. 35-40 fokosra hagyjuk visszahűlni.
- A hideg túróhoz, melyet ha darabos villával előtte áttörünk, a fenti elegyet hozzáöntjük, hozzáadjuk a margarint hidegen nem olvasztva, valamint a mézet, majd a meggybefőtt felét felaprítva, jól kinyomkodva a nedvességtartalmától.
- Miután jól elkevertük, akkor 3-4 órára hűtőbe tesszük (majdnem fagyasztó szintre).
- Ha massza megszilárdult, formázható (ha folyós, akkor kókuszreszelékkel sűrítünk), kivesszük a hűtőből, és golyókat formálunk, enyhén benedvesített kézzel, majd az olvasztott csokoládéval bevonjuk, és további 5-6 óra alatt hűtjük. Hagyjuk az ízeket tovább érni. (A csokival bevonást úgy értem, kanállal rámerjük óvatosan a csokoládét, én egy sűrű sütőrácson szoktam, alá tálcát téve.)
- Meggyes-vörösboros-erdei gyümölcsös mártás:
- A felaprított, fagyasztott erdei gyümölcsöket és a felaprított meggyet kevés cukorral és kb. fél dl száraz vörösborral valamint a meggybefőtt levével felfőzzük, míg szószos állagú nem lesz. (Ez a folyamat addig tartson, míg a gyümölcsök el nem kezdenek homogén elegyet alkotni.)
- Megvárjuk, míg visszahűl, de ne tegyük hűtőbe, szobahőmérsékleten tálaljuk.
- Csokimáz készítése (150 g porcukor, 30 g vaj, 150 g étcsokoládé vagy tortabevonó):
- A csokoládé bevonatot úgy készítjük, hogy a cukrot kevés vízzel (kb. 1,5 dl) felforraljuk sziruppá, hozzáadjuk a vajat, majd az eltördelt csokoládét, és simára keverjük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 402
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 43397
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Ajánló
Remek, önálló "délutáni sütemény"! Viszont ez a könnyű hatású desszert remekül zárja az ételsort a domináns, nehezebb főételek után is. Egy finom cherry brandy remek kiegészítője lehet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gasztro hedonista
8 recept
A receptet egy szakács próbafőzésén (H.J. így a receptet neki ajánlom) hallottam először, azt továbbfejlesztve, újragondolva, hoztam létre a saját változatomat. Családomnak készítettem először, azóta rendszeresen kérik ezt az egyszerű, mégis különleges ízű desszertet. Ha vörösborból többet rakunk bele, nem lesz olyan gyerekbarát, de különlegesebb ízt kapunk. Ha nagyobb gombócokat készítünk, én kb. 6-7 cm-es átmérőt szoktam készíteni, akkor jobban bírják a csokimáz készítést, nehezebben melegszik át a súlyánál fogva.