Nosalty Logó

Túrógömb csokihéjban gyümölcsszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gasztro hedonista
Túrógömb csokihéjban gyümölcsszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3510 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 3510 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér csokoládét a tejszínnel és a vanília rúd kikapart tartalmával gőz fölött összeolvasztjuk, majd kb. 35-40 fokosra hagyjuk visszahűlni.
  2. A hideg túróhoz, melyet ha darabos villával előtte áttörünk, a fenti elegyet hozzáöntjük, hozzáadjuk a margarint hidegen nem olvasztva, valamint a mézet, majd a meggybefőtt felét felaprítva, jól kinyomkodva a nedvességtartalmától.
  3. Miután jól elkevertük, akkor 3-4 órára hűtőbe tesszük (majdnem fagyasztó szintre).
  4. Ha massza megszilárdult, formázható (ha folyós, akkor kókuszreszelékkel sűrítünk), kivesszük a hűtőből, és golyókat formálunk, enyhén benedvesített kézzel, majd az olvasztott csokoládéval bevonjuk, és további 5-6 óra alatt hűtjük. Hagyjuk az ízeket tovább érni. (A csokival bevonást úgy értem, kanállal rámerjük óvatosan a csokoládét, én egy sűrű sütőrácson szoktam, alá tálcát téve.)
  5. Meggyes-vörösboros-erdei gyümölcsös mártás:
  6. A felaprított, fagyasztott erdei gyümölcsöket és a felaprított meggyet kevés cukorral és kb. fél dl száraz vörösborral valamint a meggybefőtt levével felfőzzük, míg szószos állagú nem lesz. (Ez a folyamat addig tartson, míg a gyümölcsök el nem kezdenek homogén elegyet alkotni.)
  7. Megvárjuk, míg visszahűl, de ne tegyük hűtőbe, szobahőmérsékleten tálaljuk.
  8. Csokimáz készítése (150 g porcukor, 30 g vaj, 150 g étcsokoládé vagy tortabevonó):
  9. A csokoládé bevonatot úgy készítjük, hogy a cukrot kevés vízzel (kb. 1,5 dl) felforraljuk sziruppá, hozzáadjuk a vajat, majd az eltördelt csokoládét, és simára keverjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 43222
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Remek, önálló "délutáni sütemény"! Viszont ez a könnyű hatású desszert remekül zárja az ételsort a domináns, nehezebb főételek után is. Egy finom cherry brandy remek kiegészítője lehet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gasztro hedonista 8 recept

A receptet egy szakács próbafőzésén (H.J. így a receptet neki ajánlom) hallottam először, azt továbbfejlesztve, újragondolva, hoztam létre a saját változatomat. Családomnak készítettem először, azóta rendszeresen kérik ezt az egyszerű, mégis különleges ízű desszertet. Ha vörösborból többet rakunk bele, nem lesz olyan gyerekbarát, de különlegesebb ízt kapunk. Ha nagyobb gombócokat készítünk, én kb. 6-7 cm-es átmérőt szoktam készíteni, akkor jobban bírják a csokimáz készítést, nehezebben melegszik át a súlyánál fogva.

Hozzászólások

Gasztro hedonista

***** Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szavaz a desszertemre a receptversenyben *****

szaboadel

Kedves "Gasztro hedonista"! Köszi a továbbfejlesztett saját receptet, ki fogom próbálni, mivel szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni és a szavazatommal is szeretnék hozzájárulni a sikeredhez. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Gasztro hedonista

Kedves Adél, nagyon köszönöm a biztató szavakat, bízom benne ízleni fog a kedvenc desszertem, és persze köszönöm a szavazatot amire a jöv?ben is számítok :) ,mivel naponta enged szavazni a rendszer. A desszertet, egy kiadós vörösboros marhasült után teszteltem a múlt héten, és igen megnyerte a vendégeim tetszését. Üdvözlettel: GH

Törölt felhasználó

én szavazok, pedig én is indultam

Gasztro hedonista

nagyon rendes lány vagy, és nagyon köszönöm... számítok rád holnap is... :)

Gabys

Megel?legezem az x-emet: a gyors elkészítés, az ígéretes látvány és nem utolsósorban azért, mert gyanítom h finom is:) Holnap tesztellek, ne vedd fenyegetésnek:D Bár én is indultam, de ez az ügy szempontjából lényegtelen. Szép estét, Gabi Jahh és különösen értékelem h (ha minden igaz...) ezt egy pasi készítette, remélem nem tévedek:)

Gasztro hedonista

szia Gabi! Köszönöm a szavazatot ! - nem tévedsz sem a desszertet sem a "pasit" illet?en, tesztelj, csak a h?tés id?kre figyelj és az ízvilág az nem fog cserben hagyni... köszi még1szer üdv GH

Gabys

Hali, hamarosan neki látok és elkészítem. Visszaolvasgatva a hozzászólásokat, örülök h megjegyeztem hogy ezt egy "pasi" követte el. A n?k nagy többsége értékelik ha egy pasi a konyhában is jó. Szerintem....Remélem nem volt sért?, ha azt irom h FÉRFI az olyan hivatalos, nekem így volt barátságos:) Majd jelentkezem:) Gabi

Gasztro hedonista

Szia Gabi, nem volt sért? a pasi elnevezés a FÉRFI leginkább nyilvános wc-k feliratára emlékeztet :) Hajrá készüljön az a desszert! Üdv: GH

Gabys

DDDDDDD jót nevettem az asszociációdon.........kinek mi jut eszébe:D

Todika

Szia!Nekem egy olyan kerdesem lenne,hogy mi az erdei gyumolcskeverek?lkvar vagy fagysztott vagy mi?bocsi ha buta a kerdes,de szeretnem megcsinalni!koszi

Gasztro hedonista

szia, a válasz : fagyasztott gyümölcs + meggy bef?tt és a leve, de csak érzéssel ! + a vörösbor, forralva esetleg kevés méz ha gyümölcs nem elég édes az ízlésednek + a szavazatodra naponta számítok :) kérdezz bátran! üdv GH

Törölt felhasználó

Szia! Én is szavazok, mindennap figyelemmel kísérem, bár csak tegnap regisztráltam, de pont ezért! Amúgy tetszik a "kompozíció" és az, hogy "bárki" könnyen, és rövid id?n belül elkészítheti, nem kell hozzá "nagy tudás", csak valaki találja ki a receptet! :) ...és nem mellékesen: desszert kategóriában "pasit" nem nagyon lehet találni! :) Sok sikert, minden nap szavazni fogok!

Gasztro hedonista

Szia Eszter, szerintem is egyedül vagyok talán "pasi" ebben a versenyben, bár még minden lehet jöhetnek még az urak! Ez egy tipikus "szakács desszert" nem cukrászati remekm?, én olyant nem tudok... :) Köszönöm a szavazatodat, remélem elkészíted valamikor és csodás kulináris élvezetben részesítenek a gömbök! :) Üdv GH

Törölt felhasználó

Szia GH! Nem vagyok még nagy háziasszony, de ezzel én is megpróbálkozom....úgy érzem, nem lehet "elrontani"! Hétvégén megcsinálom, és ha összejött és tényleg olyan finom, mint ahogy gondolom, akkor megy a szavazat utána is, addig meg megel?legezem! :) Annyi biztos, ha "pasi" készít édességet, abban minden érzés benne van ! :)

Gasztro hedonista

Szia , egyszer? a recept, igazad van. T?lem "többre" nem telik sajna :) "pasi" -ként! A mellékelt receptre hagyatkozva már más barátom is elkészítette a receptet lényeg az alapanyagok h?tésideje és azok jó min?sége. (Túróból is lehet több félét kapni, ha nagyon darabosat veszel azt érdemes áttörni villával, én szívesen dolgozom házi túróval, mert a környékünkön hozzáférhet?) A meggybef?tt levével csak ízesítünk, tehát módjával bánj és baj nem lehet. Sok sikert, és köszönöm a szavazatot

Törölt felhasználó

Sziasztok! Írok már egy rendes hozzászólást, ha már mindenki attól van elájulva, hogy elvileg egy pasi készítette ezt az édességet. (kb. a szakácsok 90%-a férfi. Ezt nem a KSH-ból vettem) Ma megpróbáltam elkészíteni. Hát úgy néz ki, mintha a csokigolyókat megrágtam volna és kipöptem volna a tányérra. Ugyanis a szépen megformázott gombócok (a túrókrém egész éjszaka a h?t?ben pihent) a meleg, olvasztott csokiba forgatástól, alkotóelemeire bomlott. Gyerekekkel kiváló szórakozás (egyébként finom lenne), de semmiként nem alkalmas, mint ahogy én szerettem volna, vendégeknek elkészíteni. Jó kísérletezést mindenkinek!

Gasztro hedonista

Kedves Nicoletta, köszönöm a "rendes hozzászólást"! A hiba ott volt, hogy a csokiban nem megforgatjuk , hanem a csokival leöntjük ( rámerjük, ill. locsoljuk a csokit), lehet?leg kis adagonként, a recept szerint "majd az olvasztott tejcsokoládéval bevonjuk". Ha megnézed a fényképet, akkor látszódnak is a csöppek, a csöpögtetés ill., hogy lejjebb nem fogta be néhány helyen a csoki. A kih?lt csokigolyóról nagyon szépen le lehet "bontani" a felesleges csokoládét a golyó körül. Ne keseredj el, majd legközelebb összejön, ha még egyszer megpróbálod. Üdvözlettel: GH

Gasztro hedonista

És még valami én igaz, hogy férfi vagyok, de nem szakács, és f?ként nem cukrász ! :) csak szeretem a konyhában való tüsténkedést :) és köszönöm a biztató szavakat mindenkinek, nem utolsó sorban azoknak akik szavaznak is a desszertemre Üdv GH

Gabys

Kedves Nicoletta, nem, nem attól vagyok "elájulva" h pasi készítette, hanem az egyszer?ségét?l és a h?tési id?t leszámítva mert gyorsan elkészíthet?. A mai KSH adatot nem néztem meg én sem, s?t a tegnapit sem. Bár nem gondolnám, h az ügy szempontjából lényeges. Eredetileg arra utaltam, hogy a benevezett sütik között nincs férfi által készített. De az oldalon is dönt? többségben hölgyek vannak. Ennyit a statisztikáról. A sütir?l: 24 órát állt a h?t?ben a golyó, formázható. Le kell önteni, nem mártogatni. Els? mártásnál rájöttem, hogy tévedésben vagyok. Csak ránéztem a képre és rájöttem:) Ennyi az én "rendes hsz-em" Szép napot Neked: Gabi

Cafika

szia Gastro hedonista, szerinted mascarponevel is mùkòdne? (most ez van itthon, akkor neki is àllnèk rògtòn) nekem azert tetszik a recept, mert egyszerù, ès mutatos, ès ezt eltudom kepzelni, hogy sikerùl elkèszitenem. nem kell hozza egy mestercukrasz tudàsa ;-) szavazat megy :-)))

Gasztro hedonista

Szia cafika, szerintem a mascarpone túl lágy ... az nem állná meg a helyét önállóan, olyan zsírtartalmú és nedvességtartamú anyagból lehet megcsinálni a desszertet, mint a túró, mert a h?tésnél zselatinossá kell válni a golyóknak + utána formáznod kell tudni... kókuszreszelékkel lehet visszahúzni, de az inkább "mascarponés kókuszreszelékgolyó" lenne ?-) és az más ízvilág. Ha valami különlegeset szeretnél, én ezt megcsináltam nem olyan rég ordából, állaga lágyabb, mint a tehén túróé, de ahhoz hasonlóan felhasználható. Ha olasz lennék azt mondanám ricotta ! s-így talán többen ismerik. Hamar tönkremegy, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni:) - egyébként az orda a sajtkészítés mellékterméke és sokkal inkább a tejhez hasonlít az íz világa, semlegesebb, talán édesebb. Köszönöm a szavazatot és ugorj le gyorsan meranoban (neked egyszer? lesz) a sarki "tehenészetbe" kis túróért esetleg igazi olasz ricottáért aztán hajrá! Üdvözlettel: GH

Törölt felhasználó

Úristen! Te nagyon beteg vagy (a szó jó értelmében!!!)! Sajnálom, hogy nem tartozok azokhoz a barátaidhoz akiknek f?zni szoktál! :)

Gasztro hedonista

Köszönöm niki371, a biztatást! Mindig megdobogtatja a szívem, ha ilyen reakciót váltok ki egy n?b?l, mint amivel a bejegyzésed kezdted ;-) Néztem a receptjeid, magam is sajnálom, hogy nem tartozom azon barátaid közé akiknek te szoktál f?zni! Üdv: GH

Törölt felhasználó

Ohhh.. Hol vagyok Én az olyanokhoz képest, mint Te is! De azért köszönöm, kedves vagy! :)

Gasztro hedonista

like :)

Törölt felhasználó

Halihó! Megcsináltam, igaz nem pont a hétvégén, de tökéletes lett! Én a csokival "bajlódtam" kicsit, de összejött! Nem esett szét a formázás közben, de kell hozzá a vizes kéz nagyon! Amúgy meg tényleg finom, nem az a tömény édesség, és az öntet is nagyon illik hozzá, egyszóval mindenkinek nagyon ízlett! Várják a következ? "adagot"! Köszönöm még egyszer! Üdv. ui: a szavazat megy mindig :)

Gasztro hedonista

Szia princess, nagyon örülök ha tetszett, ízlett! A csoki készítés nem egyszer? annyira, de mégis az, a nehézsége a dolognak az alapanyagban rejlik: jó min?ség? csokoládé. Ajánlani nem ajánlhatok azt hiszem itt a fórumban "márkát" az reklám lenne és a nosalty.hu szabályzata szerintem nem engedi ezt ;-) Gratula a sikeres elkészítéshez, és köszönöm a napi szavazatokat! Üdv: GH

hinta6

???

Gasztro hedonista

???

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sajnos én is úgy jártam vele, mint Sz.Nicoletta, nekem is szétd?ltek a golyók, pontosabban nem igazán álltak össze, pedig egyáltalán nem volt híg vagy lágy a massza. Ráadásul formázás el?tt pont ez miatt egy éjszakát állt a h?t?ben és közvetlenül tálalás el?tt készültek (volna) a golyók. Úgyhogy inkább összekanalaztam és így csokival leöntött kis pohárdesszertek lettek inkább:) Egyébként nagyon finom!

Gasztro hedonista

Szia, sajnálom ha nem sikerült, csak a nedves kézzel formázás a furfangja ennek a dolognak, és én személy szerint nagyobb méret? gömböket (5-7 cm) szoktam csinálni azzal könnyebb dolgozni, valamint kevesebbet is kell vacakolni vele. A túró állagának kb olyannak kell lennie mint az agyagnak a keramikusnál, ezért ha darabosabb véletlen törd át villával, a feleségem krumplinyomóval csinálta legutóbb, jó példa még a Túró Rudi melynek belsejében elég finomra pépesítik a túrót, ?k is valahogy így tudják formázni. Azért gratula a ment? ötletért a pohárdesszert mindig bejön:) Gabys még receptet is kreált egy hasonló eseményb?l : http://www.nosalty.hu/recept/csokis-meggyes-turos-poharkrem-gabystol :) Fitten kivágtátok magatokat, nem feladni legközelebb sikerül! Azt mondta nekem egy "tolna-tejes" szakember a napokban, sok múlik a túró alapvet? zsírtartalmán a formázásnál (magasabb természetes zsírtartalom) - ezt nem tudom, én szinte mindig ugyanazt a házi-túrót használom. Köszönöm a visszajelzést: GH

Törölt felhasználó

Igen, a zsírosabb változatot vettem én is, majd legközelebb akkor átpasszírozom, hátha. Ez a lépés most kimaradt.

Törölt felhasználó

Szevasztok, jelentem sikerült, nagyon finom lett, a szósszal sokat lehet változtatni az íz összhangon, mivel elég sokat csináltam egyszerre (1,5 kg túróból) 3 fajta gyümölcs szószt készítettem hozzá ebb?l egy a recept alapján, barackosat és epreset. Kis gyakorlás után remek gömböket gyúrtam, mit mondjak osztatlan sikert aratott! T?lem megy a szavazat naponta, és gratulálok a desszerthez egyszer? és nagyszer?!

Gasztro hedonista

Kedves CarPeter, köszönöm a visszajelzést, örülök ha ízlett :) Üdv: GH

Törölt felhasználó

Szerintem ez nem süti és nem torta ! :( De azért lehet ,hogy finom

Gasztro hedonista

"Vegyél részt a Haas Natural és a NoSalty receptversenyén ....használj fel csokoládét vagy kakaót és meggyet! Töltsd fel desszerted receptjét egy saját fotóval a belépést követ?en a NoSalty.hu saját oldalon..." Kedves vfefe, nem tudom egészen pontosan személyeskedésnek vegyem a megjegyzésed vagy valami másnak. A fenti részlet a verseny felhívásból van idézve, itt két szóra is felhívnám a figyelmedet, az els? szó a "receptverseny". Ez egy recept, gondolom egyetértünk. A második a desszert szó, mivel én ebbe a kategóriába sorolom a "receptemet" ezért jogosan van ott. Itt kérném meg utólagos jóváhagyásodat a receversenyben való részvételre, a magam és társaim nevében akik nem sütöttünk semmit a desszertben, amit?l a hagyományos értelemben süteménnyé vált volna. A szerkeszt?k szerint a feltételeket teljesítettem, mivel elfogadták a jelentkezésemet. Ne sért?dj meg, nem tudtam elsiklani felette, hogy a nosalty.hu oldalon oly régen regisztráltál. Ma negyedik napja vagy tag, receptkönyvedben is csak egy, a versenyben részvev? nem "sütemény", hanem desszert van, ezért nem t?nsz számomra hitelesnek, és semmiképp szakért?nek. Ha ezt a véleményt (mely csak még egy soros sem!) olyan valaki fogalmazta volna meg aki sok népszer? recepttel szerepel az oldalon, akkor nem gondolnám azt, hogy bizonyára csak a furkálódó, esetleg irigyked? személyiségjegyed sarkalt véleményed vel?s megfogalmazására, melyet ki is nyilatkoztattál. Nagyon köszönöm a lehet?séget, melyet azért nyitva hagytál az olvasónak, hogy eldönthesse milyen finom a recept. Itt jegyezném meg err?l a szubjektív dologról hitelesebben tud az nyilatkozni, aki szakszer? odafigyeléssel el is készíti, esetleg már kóstolta, ezt javaslom neked is. Maradok üdvözlettel: GH

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek