r
Nosalty Logó

Túrógömb csokihéjban gyümölcsszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gasztro hedonista
Túrógömb csokihéjban gyümölcsszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3510 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 3510 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér csokoládét a tejszínnel és a vanília rúd kikapart tartalmával gőz fölött összeolvasztjuk, majd kb. 35-40 fokosra hagyjuk visszahűlni.
  2. A hideg túróhoz, melyet ha darabos villával előtte áttörünk, a fenti elegyet hozzáöntjük, hozzáadjuk a margarint hidegen nem olvasztva, valamint a mézet, majd a meggybefőtt felét felaprítva, jól kinyomkodva a nedvességtartalmától.
  3. Miután jól elkevertük, akkor 3-4 órára hűtőbe tesszük (majdnem fagyasztó szintre).
  4. Ha massza megszilárdult, formázható (ha folyós, akkor kókuszreszelékkel sűrítünk), kivesszük a hűtőből, és golyókat formálunk, enyhén benedvesített kézzel, majd az olvasztott csokoládéval bevonjuk, és további 5-6 óra alatt hűtjük. Hagyjuk az ízeket tovább érni. (A csokival bevonást úgy értem, kanállal rámerjük óvatosan a csokoládét, én egy sűrű sütőrácson szoktam, alá tálcát téve.)
  5. Meggyes-vörösboros-erdei gyümölcsös mártás:
  6. A felaprított, fagyasztott erdei gyümölcsöket és a felaprított meggyet kevés cukorral és kb. fél dl száraz vörösborral valamint a meggybefőtt levével felfőzzük, míg szószos állagú nem lesz. (Ez a folyamat addig tartson, míg a gyümölcsök el nem kezdenek homogén elegyet alkotni.)
  7. Megvárjuk, míg visszahűl, de ne tegyük hűtőbe, szobahőmérsékleten tálaljuk.
  8. Csokimáz készítése (150 g porcukor, 30 g vaj, 150 g étcsokoládé vagy tortabevonó):
  9. A csokoládé bevonatot úgy készítjük, hogy a cukrot kevés vízzel (kb. 1,5 dl) felforraljuk sziruppá, hozzáadjuk a vajat, majd az eltördelt csokoládét, és simára keverjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 43319
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Remek, önálló "délutáni sütemény"! Viszont ez a könnyű hatású desszert remekül zárja az ételsort a domináns, nehezebb főételek után is. Egy finom cherry brandy remek kiegészítője lehet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrógömb csokihéjban gyümölcsszósszal
Gasztro hedonista 8 recept

A receptet egy szakács próbafőzésén (H.J. így a receptet neki ajánlom) hallottam először, azt továbbfejlesztve, újragondolva, hoztam létre a saját változatomat. Családomnak készítettem először, azóta rendszeresen kérik ezt az egyszerű, mégis különleges ízű desszertet. Ha vörösborból többet rakunk bele, nem lesz olyan gyerekbarát, de különlegesebb ízt kapunk. Ha nagyobb gombócokat készítünk, én kb. 6-7 cm-es átmérőt szoktam készíteni, akkor jobban bírják a csokimáz készítést, nehezebben melegszik át a súlyánál fogva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A Mikulás is azt vallja: a család az család

A Szivárványcsaládokért Alapítvány december 6-a alkalmából felkereste a családok legfőbb ismerőjét, a Mikulást, hogy megkérdezzék tőle: miben hasonlítanak és miben különböznek a magyar családok? Szerinte nem kérdés: a család az család. Az idei ünnepen az Alapítvány azoknak a gyerekeknek segít 1 millió forinttal, akik a Menedékház Alapítvány átmeneti otthonában kell, hogy töltsék az ünnepeket.

Nosalty

A Moët & Chandon pezsgő eseménye az Operaházban nyűgözte le...

A Moët & Chandon az idei ünnepi szezonban Budapestre hozta el az "Effervescence” nemzetközi eseményét. A Magyar Állami Operaház lenyűgöző, frissen felújított épületében a világ legismertebb champagne-háza a hazai társasági élet prominens szereplőit és a Maison külföldi vendégeit látta vendégül és bemutatott egy újdonságot is, a Moët & Chandon legfrissebb évjáratos tételét.

Nosalty

További cikkek